Last news in Fakti

22 Април, 2021 10:17 1 953 14

Костадин Ангелов: България излиза от третата вълна на COVID-19

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • мерки

През месец май темпът на ваксинация може да достигне до 50 000 души на ден

Костадин Ангелов: България излиза от третата вълна на COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС

България излиза и от третата вълна. Успяхме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел и това, което много пъти, говорихме пред вас. Това заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов на брифинг.

Той отново призова да се спазват стриктно мерките, защото тази победа е крехка и се дължи на усилията на лекарите и санитари. "Благодаря на всички, които спазваха мерките! Трябва да ги спазваме още месец-два, докато достигнем колективния имунитет. Може да го постигнем в края на юли, а в най-лошия случай, в края на август", добави здравният министър в оставка.

"Няма нито една червена колона в страната. Когато ме попитахте, какво ще се случва в страната, ви казах, когато изчезне червеният цвят. Успяхме. През цялото време ни водеше разумът и дисциплината и интелектът на специалистите. Убеден съм, че с това поведение, България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия. На първо място искам да благодаря на всички български граждани. Благодаря ви, българи!", добави Ангелов.

"През месец май темпът на ваксинация може да достигне до 50 000 души на ден. Днес ще се състои ваксинационен съвет, на който ще бъде решено как да се действа с ваксината на „Янсен“, както и дали можем да си позволим да стартираме пета фаза от ваксинационния план, ако оставим ваксинациите на възрастните хора да се извършва от личните лекари. Трябва да продължим да спазваме противоепидемичните мерки – маски, дистанция", заяви проф. Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    27 5 Отговор
    Минаха изборите, Буци падна и ковид взе, че заминава и той, точно както и подозирах ахахах
  • 2 провинциалист

    20 5 Отговор
    ...бръщолеви като ваксиниран...

    Коментиран от #4

  • 3 От Ковид ще излезем

    6 0 Отговор
    Йогата някой хора влязат в СЦЗ.
  • 4 Симеон Велики

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    Тихо бе селяк... Че напълнихте София ми се гади от вас сган...

    Коментиран от #8

  • 5 На кратко

    12 2 Отговор
    Официалния търговски представител на ваксини за България даде брифинг.Предполагам работи на добри проценти.
  • 6 Иван Грозни

    13 3 Отговор
    Ботокса се спука от работа. Нали вожда така нареди. Излизаме от третата вълна според него. А починалите от коя вълна са. И пак вечното самоизтъкване. Големе наглеци. Без тях неможело.
  • 7 България

    7 0 Отговор
    излиза от третата вълна като държавата с най-висока смъртност в света след Бразилия!!!!
  • 8 провинциалист

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Велики":

    Множественото число учтива форма ли е или просто в провинция Сердика българският все още не е усвоен напълно? Питам защото този район го избягвам. А за да не ти се гади поглеждай по-рядко в огледалото.

    Коментиран от #9

  • 9 Симеон Велики

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "провинциалист":

    Бягай да копаш нивата ратай, недей да остроумничиш, че мозъка ти е малко, то е обичайно явление за тия от село...

    Коментиран от #10

  • 10 провинциалист

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Симеон Велики":

    Я преведи на български: "А я че си одим дома на жешко, оти си имам зоро - бродирам ковьоро." И да не забравиш да пратиш много поздрави на Зоро.
  • 11 Нико

    0 0 Отговор
    И влиза в четвъртата.
  • 12 Да де

    0 0 Отговор
    нали казваше за юни, сега юли...
  • 13 Ангелов 3 Вълна беше Вързана за Изборите

    0 0 Отговор
    Те минаха и 3вълта с тях Заминава!!! Вързаха е за Изборите Борисов, Балтов, Витанов, Л Томов, НОЩ, и стотици други НА Хранилка!!! Всичко това е Логично и предсказуемо, вие сте кукли на конци!!!!
  • 14 mi6osp

    0 0 Отговор
    Основната заслуга на властта за излизането от третата вълна се състои само в това, че вкараха българите в тази вълна така, че преминаването да се осъществи с максимално възможния брой заболели и жертви.