Last news in Fakti

23 Април, 2021 09:44 4 408 3

Ето къде в София ще ваксинират с "Пфайзер" и "Модерна" от 30 април

  • ваксина-
  • зелени коридори-
  • коронавирус

Зелени коридори

Ето къде в София ще ваксинират с "Пфайзер" и "Модерна" от 30 април - 1
Снимка: БГНЕС

В периода от 30 април до 9 май се разкриват "зелени коридори" с иРНК ваксини, съобщиха от МЗ.

Регионалните здравни инспекции ще създадат необходимата организация на територията на съответната област, като в понеделник, 26 април, ще бъдат обявени временните ваксинационни пунктове, където ще се извършват имунизациите срещу COVID-19.

50% от ваксините, които ще бъдат доставени, ще бъдат разпределени към общопрактикуващите лекари, които ще продължат изпълнението на IV фаза от Националния ваксинационен план.

София

От 30 април до 9 май (включително) 5 имунизационни зони в болница „Пирогов” ще приемат всеки, който желае ваксина срещу COVID-19.

В 5-те зони се очакват и всички, на които предстои втора доза от Oxford/AstraZeneca, Moderna и Pfizer-BioNTech.

Имунизационните пунктове ще работят без почивен ден и без предварително записване на часове. Желаещите се приемат между 08:30 – 17:30 ч.

От 30 април до 10 май във ВМА ще бъде отворен „зелен коридор” за имунизация - с ваксината на Oxford/AstraZeneca и с ваксината на Pfizer/BioNTech.

Не е необходимо предварително записване.

Работно време на ваксинационния център на ВМА:

- в работни дни: 8.00-16.00 часа

- в празнични дни (Великденски и Гергьовден): 9.00-13.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 5 Отговор
    Никой не пише колко струва ваксината. Един казва, че платил 30лв, друг повече, пазарна икономика.
  • 2 ТТС

    2 5 Отговор
    Продължават най-упорито, с ината на тъпака, да мълчаттза руската "Спутник"! Въпреки желанието на много хора да се ваксинират с нея! Е, не разрешават и това е!! Явно има комисионни и заплахи от "Козяк"!
  • 3 Врачка

    0 1 Отговор
    След като заклеймиха векторната ваксина на Астра-Зенека за смъртоносна ,плебса ще бъде инжектиран с РНК буламача на Пфайзер и Модерна.