Last news in Fakti

25 Април, 2021 11:14 1 505 6

Българският вариант на COVID-19 не е по-различен

  • коронавирус-
  • български вариант-
  • заразени-
  • щам-
  • любомира николаева

Еволюцията при вирусите се развива много бързо

Българският вариант на COVID-19 не е по-различен - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма данни българският вариант на COVID-19 да е по-различен". Това каза в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия ръководителят на отдел „Вирусология” в НЦЗБП доц. Любомира Николаева-Гломб.

По думите ѝ еволюцията при вирусите се развива много бързо. "Човешкият опит показва, че единствено масовото ваксиниране е в състояние да преустанови циркулацията на даден патоген. Коронавирусът доминира над останалите вируси, защото му е по-удобно да се размножава. Не се учудвам, че нямахме грип тази зима", поясни доцентът.

Тя коментира и страничните ефекти на ваксината. "Не се учудвам, че тромбозите са нежелана реакция. В патогенезата на болестта влиза и това увреждане на ендотелата - образуването на микротромби. Логично е, че ваксина, която имитира вируса, може да доведе до нещо подобно", каза още доц. Гломб.

Според нея децата не са чак толкова сериозен фактор при разпространението на COVID-19. "Децата са най-страдащите от пандемията, тъй като ги набедихме, че разпространяват лесно вируса. Това не е съвсем така. Те не са толкова мощен фактор при разпространението на COVID-19", заключи доцентът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде е

    7 1 Отговор
    Бойко бе още ли е с патерица.Вече взех а се притеснявам лекичко.
  • 2 Сандокан

    11 0 Отговор
    Не знам, това коя поред разновидност на короната е това, по интересен е факта колко доценти, професори и академици се оказа че имаме в Бг !
  • 3 ГОРСКИ

    8 1 Отговор
    Няма грип защото имало ковид, това го казва доктор егати медицината която ползваме!!!!!
  • 4 сектант

    5 0 Отговор
    ромският вариант ще краде ли пари от хората освен здраве?
  • 5 конрад

    3 0 Отговор
    Българския вариант на COVID-19 е най-бедния в Европа!
    И става много заразен на излизане от магазина, или Изипей ...
    Не ни занимавайте с ковид, пари ни дайте, това искат хората!
  • 6 директива сзо

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това каза в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия ръководителят на отдел „Вирусология” в НЦЗБП доц. Любомира Николаева-Гломб.
    .....................................

    А случайно доцентката светило да е казала, защо цяла година не тестват за други тежки есенно- пролетни инфекциозни вируси, с които се влачи и коронавируса?

    Щото те предизвикват тежки респираторни инфекции, симптомите на които приписват само на коронавируса.

    Нямало грипни вируси, е как ще има грип, като не тествате за грипни вируси- а те са 6- 7 на брой, а тествате само за коронавируса, дето се влачи с тези вируси и други тежки респираторни вируси.

    как няма да умират хората или да се възстановяват с месеци, като тежките им инфекции са записвани само от корнавирус, лекувани за коронавирус по най- скъпи клинични пътеки по 1700 лв. и бонус за коронавирус риск 600 лв..
    А симптомите на тези тежки инфекции се записват за коронавирус, и като не ги тестват за тях, ги лекуват от коронавирус, от който не са болни всъщност, а от друг тежък вирус, за който изобщо не са ги тествали.

    Някой питал ли се е, защо се налагат директивите на сзо за пандемия и ГМО инженктиране.
    сзо е основно спонсорирано от олигарха бил гейтс фондацията, която реално продава ГМО субстанции за инжектиране на всички американски фрамацевтични корпорации.