Last news in Fakti

2 Май, 2021 07:23 1 732 0

Португалия отмени 14-дневната карантина за пристигащи от България

  • португалия-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • мерки

Остава ограничението за наложителни пътувания - професионални ангажименти, с учебна цел, събиране на семейства, по здравословни и хуманитарни причини

Португалия отмени 14-дневната карантина за пристигащи от България - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Португалия отменя 14-дневната карантина за българските граждани, съобщиха от МВнР.

Повод за това решение са отчетените в България през последните 14 дни по-малко от 500 случая на заразени с Covid-19 на 100 000 души. Така хората, които пристигат на континенталната част на Португалия от България отпада задължението за 14-дневна карантина в периода 00.00 ч. на 01 май 2021 г. до 23.59 ч. на 16 май 2021г.

По информация на посолството ни в Лисабон остава ограничението за наложителни пътувания - професионални ангажименти, с учебна цел, събиране на семейства, по здравословни и хуманитарни причини.

Всички пътници, независимо от гражданството, пристигащи на континенталната част на Португалия, трябва да представят преди качване на самолета отрицателен PCR-тест, извършен до 72 часа предварително. Изключение от това изискване се прилага за деца до 24-месечна възраст.

Пристигащите по въздух на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или транзит, трябва да попълнят формуляр, който е наличен на следния линк: https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card. Доказателство за попълването на формуляра трябва да се представи на контролно-пропускателните пунктове.

При нужда от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА