Last news in Fakti

21 Юни, 2021 09:29 1 833 23

Проф. Александрова: Делта вирусът е 60% по-заразен от британския щам

  • радостина александрова-
  • индийски щам-
  • пандемия

Възможна е нова вълна, посочи тя

Проф. Александрова: Делта вирусът е 60% по-заразен от британския щам - 1
Снимка: БГНЕС

След като миналата седмица стана ясно, че и България е от страните, в които има случай на индийския щам, проф. Радостина Александрова заяви някои подробности около него в ефира на bTV.

"Около 60% по-заразен е от британския щам и около 50% по-заразен от оригиналния щам, изолиран в Китай в края на 2019 г. Данните не са категорични, но според някои експерти е много вероятно да има по-тежка клинична картина. Факт е, че в някои области на Великобритания започва да се покачва броят на хоспитализираните. Над 80% от случаите се дължат на варианта Делта, по-приспособен е към разпространение, благодарение на мутациите, които е придобил. ", заяви проф. Александрова.

"Аз мисля, че в Индия в момента не е студено, в Русия също драматично се разпространява. Страните, в които Делта вирусът е навлязъл трябва да имат едно на ум и в никакъв случай да не го подценяват, тъй като той е в състояние да предизвика нова вълна, особено там където броят на ваксинираните не е достатъчен. Според експерти е много вероятно този щам да обърне хода на пандемията.", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    16 3 Отговор
    Явно затова у нас откриха ЕДИН заразени с него на ПЪРВИ АПРИЛ, който се е излекувал без да влезе в болница и все още няма втори случай 😉😉😉😉😉😉😉😉😉

    Коментиран от #11

  • 2 БГ681

    25 2 Отговор
    Британския вариант беше 80% по-заразен, бразилския 70 , а сега индийския 60 процента. Не разбирам британския ли е по- заразен или индийския или просто сменят името. Страхът сваля имунитета от страх се умира, една лъжа повторена 100 пъти изглежда като истина
  • 3 Тралала

    22 1 Отговор
    Тази професорка няма свян и съвест.
    След като Индия официално ,повтарям о ф и ц и а л н о опроерга измислиците за големите проблеми, които СЗО лъжеше, че има в страната, нашите професорки продължават да обикалят медиите и да вадят фрази от контекста на ситуацията.
  • 4 Дидейй

    14 1 Отговор
    А ми ако сравним първият щам с последният, то значи че делта вируса трябва да е 240% по заразен. И ако следващият щам, да го наречем делта2 е 70% по заразен от делта1 и ако го сравним делта2 с първият щам, то делта2 ще 310% по заразен. Егати цирка!

    Коментиран от #8

  • 5 ЛЪЖИ

    18 0 Отговор
    ЛЪЖИ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,ИМА ЗАКОН АКО СТЕ ЗАБРАВИЛИ ТОЗИ КОЙТО ВСЯВА ПАНИКА СРЕЩУ НАСЕЛЕНИЕТО НОСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...БИЙТЕ ГИ С КОЛЕКТИВНИ ИСКОВЕ ВСИЧКИ МЕДИЙКИ ПРОФЕСОРЧЕТА И ДОКТОРЧЕТА.

    Коментиран от #17

  • 6 РНКи ДНК

    16 2 Отговор
    Госпожата прави незаконна реклама на ваксите.
    Гледах я сутринта.
    Уж делтата била 20% по заразна и самоваксите били решение...ама 100 пъти го повтори "единствения начин да се спасим са ваксините".
    После взе да обяснява как 1 игла АЗ давала само 33 % защита, а 1 игла РНК ( което дири не е верно, защото РНК е двуверижна, а във ваксите има едноверижна информационна РНК матрица, в/у която да се синтезира ДНК в тялото ви) , та "РНК" ваксите след 1 игла давали 56%, но след 2 игли РНК давали 92 % защита.
    Ами...алабализми....
    Ама който не е слушал в часовете по биология..... ще повярва, че е професорка.
  • 7 dfu

    6 1 Отговор
    "Данните не са категорични,"

    След това всичко в статията става безпредметно.
  • 8 Гледах го

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дидейй":

    Тази не се знаеше какво дрънка. И такива ишмари си подаваха с водещия. Той повдигаше вежди, клатеше глава, въртеше очи и ги пулеше, за да я подканва да си казва урока по-...така...смело и уверено.
    Ужасно слаб театър и лоши неподготвени актьори.
  • 9 ПРОФ. Александрова!! Най опасен е

    11 0 Отговор
    Щама на Маниполатори те, срещу пари и други облаги, да маниполираШ обществото!!!
  • 10 Ум Кумува

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Аз мисля, че в Индия в момента не е студено"
    Тя мисли?!
    А дали е и какво е?
    Индия е огромна държава в сравнение с България. Там има високопланински региони, където винаги е студено.
    Ама нали е професор-ка...откъде женичката сега да ги знае тези неще?
    Ами тя МИСЛИ!!!!
  • 11 Бяла птица

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    А бе то...дали и този един го е имало...ама хайде..
    Една птичка пролет не прави = народна мъдрост

    Коментиран от #12

  • 12 Една жена

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бяла птица":

    Ами да, новината за този в Плевен беше от сорта "една жена каза"..
    Имало един, ама какъв е що е, как се казва, съществува ли...?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Дайте и лицето на женицата...Поне да се бе опитала да свали някое кило....Малко воля и ще имате успех в борбата срещу Диабет тип Б!помолих ви да пишете небивалици ,когато процента вирусоносители е поне 3-4% ,за да може някой хипохондрици да се поуплашат!така нямате мегдан да уплашите и толупа дори!сега за тази мутация,тя е много по лека и незабележима за бг,защото огромна част от БЪЛГАРИТЕ се СРЕЩНАХА и Разделиха с НЕщото без да ходят да ги лекуват бг-лекари и болници!!!Не тръбяха по медии,а това НЕЩО обича да се говори за него и да се правят Щабове...Като НОЩ!НИкой от власта не каза,колко се плаща за умрял с ковид и за болен на болниците???Колко получава бг-бюроклати от евросъюза ,като борба с ....пандемията.....А,мен ме интересува,за да наплюмча молива и да тегля калема.....България
    7.06–20.06
    Общ брой случаи 1 559
    Смъртни случаи 170
    Данни за днес 22,594/100000.Засега сме след Румъния в евросьюза по Неразпросранеие на вируса!Ако бяхте обективни,щяхте да почнете с това!А,не с тази женица със сериозен ендокринен проблем!
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Понеже сериозно наблюдавам англосаксонците и очаквам там да има скоро ново затваряне ето данните им за днес:Великобритания
    7.06–20.06
    Общ брой случаи 113 148
    Смъртни случаи 136
    171,436/100000
  • 16 Рошко

    6 1 Отговор
    Аз чакам делта форс, или рамбо варианта
  • 17 Не може да ги сьдиш

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЛЪЖИ":

    Тях ги пазят недосегаеми са.Единствения вариант на улица без страх по цял свят .
  • 18 tato

    0 0 Отговор
    Дава се задаие да е 60% по заразен и вирусолозите го правят. Ако заданието 1 30% ще работят то този таргет
  • 19 Последните дни

    3 1 Отговор
    КОЙТО ИСКА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ХОДЕЩ МАГНИТ ДА СЕ ВАКСИНИРА,ЧЕТЕТЕ ЗА МАГНИТНИТЕ НАНО ЧАСТИЦИ !!!
  • 20 Лоша работа

    0 0 Отговор
    Последно какво ще е наименованието на вълната от умиращи ваксанти? Делта ли ще е? Излезе изследване на умрял ваксант, няма 6-5. Вътре почти всички органи са наядени като швейцарско сирене от франкенщайнската имунна система. Протеинът на повърхността на настинката го има в много органи. Ваксантите с течение на времето стават на гъба. Спасението е друго - беганье от ваксата.
  • 21 Рънърса

    0 0 Отговор
    Не знам за Делтата, но простотията е много заразна.

    Коментиран от #22

  • 22 Лоша работа

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рънърса":

    "Техният брой обаче силно намалява след една голяма вълна на чумна епидемия през 1653 г., когато софиянци се изселват, търсейки спасение от болестта в по-изолираните планински райони. След като болестта отминава, етническият облик на София вече е променен, за което говорят някои пътеписци, описали града от края на XVIII в. като напълно турски." ISBN: 978-954-320-540-0
    Това последното не е телефонен номер. Нещо подобно да видя досега? Не по масмедиите, а с очите си? Простотията е заразна и затова нещата са така измислени, че който я раснася сам да отиде да се евтаназира.
  • 23 123

    1 0 Отговор
    Тая доцентка да вземе, да си хвърли някъде доцентството. При енглезите според нея 80% от хоспитализираните се дължат именно на този щам и че той е в състояние да доведе до нова вълна там, където боцканията не са достатъчни. А именно на острова по официални данни, ваксите са набучени на повече от 70%. И са' к'ва стана тя?! Ваксувайте се, за да сте здрави! Като го прехвърлите този заветен връх от 70% набоцкани и ще получите чудото невиждано на медицината - вакса имунитет! Да ама не! Или докторЕте лъжат та се късат, или са прости и нищо не разбират. И в двата случая водят всичкото плебс на гилотината.
    Защото ако беше така, както казват, на енглезите сега не трЕбва нищо да им се лепи. Да ама не! - за втори път.