Last news in Fakti

21 Юли, 2021 11:47 2 190 16

Десет от заразените моряци с COVID-19 без симптоми

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Членовете на екипажа са нямали никакъв контакт със служители на пристанището, уверява директорът на КРС Порт Бургас Янчо Даскалов

Десет от заразените моряци с COVID-19 без симптоми - 1
Снимка: БГНЕС

Десет от заразените с COVID-19 членове на екипажа на товарния кораб, акостирал на пристанище Бургас, са без симптоми до този момент.

„12 души са с положителни PCR тестове, един е хоспитализиран. За съжаление на 19 юли той почина. Приет е в болница още един член на екипажа. Той е проявил симптоми. Няма нови хоспитализирани“, каза пред Нова телевизия директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

„Корабът е отплавал от Обединените арабски емирства на 27 юни. Направени са PCR тестове на всички от екипажът. Те са отрицателни. Едва тогава ги качват на борда, но първите симптоми 52-годишният филипинец, който загина, ги е проявил още на 9 юли“, добави той.

„На 7-8 юли те пресичат Суецкия канал. Пилот от Египет се качва на борда, за да ги преведе оттам, но е много малко времето до проявяването на първите симптоми при 52-годишния моряк“, уточни д-р Паздеров.

„Още на рейда е имало човек със симптоми. Бяхме уведомени. Взеха се проби на всички от екипажа“, каза пък директорът на КРС Порт Бургас Янчо Даскалов.

„Никакъв досег не е имало със служители на пристанището. Това е насипен товар, при който не се изисква посещение на наши работници на самия кораб“, обясни той.

„Състоянието на втория моряк, който е бил приет в бургаската болница, е стабилно, въпреки че е с двустранна пневмония. Не е в тежко състояние“, каза пък д-р Паздеров пред БНТ.

"Предстои да бъде уточнено дали моряците са заразени са с делта варианта на коронавируса. Още на 14 юли са изпратени пробите в Националния център по заразни и паразитни болести за секвениране. Може би до седмица ще имаме резултат. Осем души от екипажа са с отрицателни резултати от PCR тестовете", добави той.

Екипажът остава под карантина, докато е на българска земя. Днес ще стане ясно дали корабът ще отплава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    13 1 Отговор
    Десет от заразените моряци с COVID-19 СА без симптоми. УЧЕТЕ БЪЛГАРСКАТА ГРАМАТИКА!!!
  • 2 от отвъдното

    17 0 Отговор
    Имал е рядкото щастие и привилегия да го "лекуват" в бг. болница!
  • 3 dfu

    28 1 Отговор
    Чудни тестове са тия PSRи, направиш им един цикъл повече и вече пробата е положителна. Перфектни за манипулации.
  • 4 Петров

    28 1 Отговор
    Имаш нямаш симптоми, да знаеш болен си от Ковид, лошото е, че вече почнаха някои да потретват болестта, лошо лошо. Скоро и може четворка да ударят, па ако и ваксинираните се заразят още няколко пъти, ей така за броя. Блокада на цялата държава, седим си в домовете и тва е, докато не измрем от друго.
  • 5 математик

    19 0 Отговор
    Как са се заразили в открито море ?

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 6 От храната!

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "математик":

    Няма друго!
  • 7 Хипотеза

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "математик":

    Сурови морски прилепи, традиционна храна за мореплавателите.
  • 8 Gen Gurko

    16 1 Отговор
    И аз малко да ви помогна с граматиката: Публикувано във факти.бг: Направени са PCR тестове на всички от екипажА, аа не екипажЪТ. Това е обект , а не субект, тоест извършител на действието.
  • 9 Българин

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "математик":

    Слушали са музика, от нея се заразявало най много според Мицотакис, особено ако се слуша след 1 часа вечерта:)
  • 10 Тц Тц

    21 1 Отговор
    Бива ли така, 10 от 12 без симптоми от тоя страшен вирус - хибрид между бубонна чума и ебола, я веднага ги пратете на лечение в някоя болница и след ден ще са в графата починали от ковид, за предпочитане в Пирогов или Търновската болница
  • 11 123

    21 1 Отговор
    Никой няма право да задържа здрав човек. Цялата измислена пандемия се крепи на фалшиви тестове.
  • 12 Миле Китич

    12 1 Отговор
    Смъртността на вирОса е 0.001%.
  • 13 Карамел Му

    8 1 Отговор
    И какво от това?? Утре корабът с хубава българска пшеница отплава.. няма ги заразените филипинци, както и нашата пшеница.. ние ще ядем "хляб" от фуражни..
  • 14 АБЕ ЩО НЕ ВИ

    16 1 Отговор
    АБЕ ИМА ЛИ МЪЖЕ В ТЪЗ БЪЛГАРИЯ БЕ?Я ШИ ВИ И ЛЪЖИТЕ И КОРОНСАЛИТЕ ГЛОБАЛИСТИ.
  • 15 Апел

    2 6 Отговор
    До Президента на РБългария,

    Господин Президент, обръщам се към Вас и Правителството със следният Апел: 1. Антиваксърите безотговорно вършат черната си дейност във СМИ и работят против ваксинационният процес; 2. Това е опасно явление, с оглед новата Делта вълна през есента за която ни предупреждават видни лекари и други специалисти. 3. Необходими са крути мерки по възпиране на тези антидържавни, антиваксърски действия. 4. Лостовете за въздействие са във ваши ръце. Направете нещо, утре може да е късно. Спрете антиваксърските безотговорни действия.

    Коментиран от #16

  • 16 Дъ президънт

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Апел":

    Браво за съглашателския коментар. Получавате безплатна трета доза ваксина срещу избрана от вас болест, стига да е от фирмите Файзер, Модерна, Астразенека и Джонсън. Болестта няма да е толкова бърза да ви застигне ако се ваксинирате. Учените от тези четири фирми са убедени в скоростта на ваксината.

    Имате право да отидете във всеки ваксинационен пункт по ваш избор, но . препоръката ни е да отидете в УМБАЛ Пирогов, струва си дори да не сте от София, там имат нужда от пациенти поради резкия отлив, и ще бъдете лекуван безплатно и от усложненията, стига те да са сърдечно-съдови, чернодробни или бъбречни.