30 Юли, 2021 13:07 4 340 51

Николай Витанов: Жълт код по области за COVID-19 в България

  • николай витанов-
  • коронавирус-
  • мерки

Анализ на пандемията

Николай Витанов: Жълт код по области за COVID-19 в България - 1

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 30 юли 2021 г.

Ситуацията се развива според очакванията, а те са, че вълната си идва полека. Хейтърите реват на умряло. А млъкнете малко, де. Предсказано ви бе много отдавна, че тази вълна ще дойде, предсказано ви бе точно, кога ще почне.

Това коментира във "Фейсбук" математикът Николай Витанов.

Началото на вълната бе маркирано с огромния хейтърски рев след поста ми, където точно с тази цел употребих фразата "дебели кратуни". Пак ви пиша - лейте си злобата и завистта на други места, това тук е за хора, които имат нуждата да знаят какво наистина става и какво ще има да става.

Така, сега картите. Най-напред тази за отговор на въпроса, чака ли ни налагане на нови мерки. Както виждате, тя е зелена - не се очаква въвеждане на нови мерки в началото на август. Имаше въпроси за цветовете по нея. Те са, както са ги определили от Министерството на здравеопазването, няма да ги променяме.

Другата карта, която отговаря на въпроса - какво е реалното положение по области - нея обикновено я поствам в понеделник. Но да знаете - там нещата вече са доминатно жълти в страната.
Ама тая прогноза, че нямало да има мерки била за 3 дни напред, ама да се дадяла прогноза за месец и година напред, критикуват хейтърите. Може, драги ми хейтъри и това може, но трябва да си платите. Пак напомням, че бързо се забравя. Не съм получил една стотинка за дейността си от никого. Което значи, че аз решавам колко и на кого ще кажа. Тарифата я знаете - определи я една жена, дето вече 2 пъти открива Народното събрание. Няма да падам под това, я.

Днес има още една карта - тази на Европа . Виждате я и нея. Забележете какво е на юг от нас. По западна Европа ситуацията още не е добра, Германия бавно поддава. Покрай нас е още добре ситуацията, изключая Гърция и Турция, където не е добре. Тъй, че който ще ходи там - моля, внимавайте.
Сега числата. Днес базовото репродуктивно число е 1.168. Което ще рече, че както се очакваше, обхвата на заразата започва да расте. Писах вече, че вируса скоро ще презсеме кота 8000 и ще тръгне към 8500. Засега натоварването на здравната система е бавно, но както знаете, според нас, проблемите там ще почнат да стават съществени през втората половина на август.

Хейтърите пищят, че числото не било вярно. Един крещи, че било 0.8. Свещенна простота. Ако е 0.8, броят на активните случаи ще намалява, нали така. Ама то злобата и завистта трябва да се излее върху Витанов, че иначе хейтърът ще гръмне. Какво им става на тия хора, не знам.

Индексите за смяна на тренда все още имат ниски стойности. Обаче вече в големите градове всички стойности са под 10 пъти по малки от критичната стойност. Още се ядва ситуацията, пак ви пиша, карайте си спокойно почивката, но спазвайте елементарните мерки, каквито са останали и не стойте много по места, където има много хора. Питат ме, може ли да се ходи на ресторант. Може, даже ако си намерите място навън, в градината на ресторанта, рискът е много малък. Тъй, че ходете си спокойно навсякъде, само избягвайте гъчканиците.

Желая лека работа и спокойна почивка и нека вируса да ви заобикаля.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    55 9 Отговор
    Ако няма кой да го утрепе,да се заема аз.

    Коментиран от #7, #12, #40

  • 2 психо

    47 1 Отговор
    малките камъчета и глупаците нямат свършване
  • 3 Гкккк

    58 6 Отговор
    На Тоя Плъх ,докога ще му давате трибуна???

    Коментиран от #48

  • 4 кой е тоя

    52 5 Отговор
    Кой е тоя и защо му давате гласност?

    Коментиран от #38

  • 5 Тра-ла-ла

    50 5 Отговор
    Този в качеството си на какъв се изказва? Като главен математик на републиката ли?

    Коментиран от #44

  • 6 Червена зона

    37 5 Отговор
    Съветвам лицето да не ме среща!
  • 7 Тра-ла-ла

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Заемай се!

    Коментиран от #11

  • 8 аааааааааааа

    34 5 Отговор
    Така, сега картите.....ти и карти ли хвърляш бе смешко????
    не знам кой с "какво те залива",но май с бетон трябва да те залеят накрая.
  • 9 БОЙко

    30 5 Отговор
    Да проведем кампания пребий Витанов...
    След успеха и ще се насочим към другите плашила...
  • 10 ГАД

    33 7 Отговор
    ТОЗ САТАНИСТ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ,ЧЕ ТРЯБВА НА МОМЕНТА ДА БЪДЕ НАТИКАН В ЗАТВОРА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА,ЗАЩОТО ПРОПОВЯДВА САТАНИЗЪМ!
  • 11 Последния Софиянец

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тра-ла-ла":

    Ще го тропаме като Стойчо Стойчев.
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво чакаш?!
  • 13 смятащ

    8 23 Отговор
    бих започнал с хей-та но нещо напоследък започна много да познава, макар правителството и здравния министър да са сменени.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 За овце

    26 4 Отговор
    Поредната "прогноза" на "свети Врач", с нулева успеваемост. От дружеството на екстрасенсите трябва вече да му вземат тапията.
  • 16 Някой

    29 3 Отговор
    Жълтият код си го наври в г..а, а аз ти показвам червен картон!
    Хайде у лево!
  • 17 СЕКТАНТ

    20 4 Отговор

    До коментар #13 от "смятащ":

    КАК НЯМА ДА ПОЗНВА КАТО Е ГОВОРИТЕЛ НА САТАНИСТКАТА СЕКТА,КОЯТО САМА ФОРМИРА РЕЗУЛТАТЧЕТАТА .НАТОВЕЦА Е В КЮПА КАТО БОЮ АГА СЛАВУЦА И ТЯ САМО ГЛЕДАЙТЕ...
  • 18 Гост

    20 3 Отговор
    Няма ли кой да го гръмне най-после този полуфабрикат, за да се успокои обстановката и да видим какво ще стане с парите, които е взел за да говори лъжи.
  • 19 Амигото

    22 3 Отговор
    Алоо факти тоя мърсък до кога ще ни го показвате, моля бъдете нормална медия
  • 20 Рошко

    21 2 Отговор
    Ако го срещна този така ще прежълте като мъртвец
  • 21 а бе ей

    16 2 Отговор
    скрий се бе, какво тоточиш едно и също. Писнааааааааааа ми от теб!!!!
  • 22 И ОТНОВО8434

    19 2 Отговор
    КОГАТО ЕДНО НИЩО КОМЕНТИРА НЕЩО РЕЗУЛТАТА ОТНОВО Е НИЩО!
  • 23 5598

    9 3 Отговор
    Тоз пък кой беше?
  • 24 Баста

    17 2 Отговор
    Абе кой плаща, за да четеме всеки ден глупостите на този плужек.

    Коментиран от #26

  • 25 Психото Витанов продължава да опсихясва

    19 2 Отговор
    Този в физик, не математик, явно печели добре от Това Опсихясване, защото всеки ден дава съвети и ръси Акъл!! Фарма Мафията лиго Спонсорира, центрове за тестове, от някъде го Захранват!! Цял Народ го Псува а той се натиска като прасе на тикви!!
  • 26 Филип Георгиев

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Баста":

    Е КАК КОЙ? ТОЗИ КОЙТО ИСКА ДА ВСЯВА СТРАХ СРЕД МИШКИТЕ
  • 27 8234

    11 2 Отговор
    ВълнА.
    Като се показва някаква статистика защо не казват колко са чужденците и колко са ваксинираните от тези т. нар. случаи?
  • 28 Тулуп

    12 2 Отговор
    В тези горещини д-р Гълъбова(шеф на Психиатрията) препоръчва стоене на сянка и много често вода на малки глътки. Добре е и за професорите извън медицината да се вслушат в думите ѝ!
  • 29 ДжафДжаф

    11 2 Отговор
    Преди малко в същото издание чета публикация, от която става ясно, че през последните 1,5 г сме писали всички болни от грип като болни от Ковид. Просто с въпросните PCR тестове толкова. През годините винаги е имало т.н летен грип, както и други типично летни инфекции, които както се оказва, въпросните PCR тестове хващат като Ковид. Ако към несъвършенствата на тестовете добавим и типичният български тарикатлък, изразяващ се в 1000лв месечно над заплатите, да не говорим за "тестовите" приходи на лабораториите.....Каква епидемия и какви 5лв!? Любопитно ми е тези проби, които се вземат от лабораториите, колко време следва да се съхраняват и някой контролира ли въобще какво се случва!? Колко процента от въпросните "положителни" проби са проверени и по какъв начин!? Интересно ми е в нашата държава има ли въобще единмикроскоп, с който този вирус въобще да може да бъде видян!?? Няма да се очудя, след като математици борят епидемията, ако се окаже, че има и химици, които разпознават вируса по миризмата.
  • 30 дискриминиран

    4 5 Отговор
    ..."Тежко брате се живее сред глупци неразбрани, душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани..." Хр. Ботев.
    Ники не се коси, оня с процентите май е прав, само малко ги е занижил. Ти си умно момче, разбираш какво казвам.
  • 31 Хахаха

    9 2 Отговор
    "Предсказано ви бе много отдавна, че тази вълна ще дойде, предсказано ви бе точно, кога ще почне."...Витанов, а аз пък ще пия кафе в 16 часа, планирал съм го и аз като теб:) Тоя малоумник няма ли най накрая да го приберат в някоя лудница
  • 32 Ех пак не позна

    9 2 Отговор
    Николайчо, вчера и днес според теб трябваше да имаме по над 2000 заразени, гащите ти не трябваше да са жълти, а да си в цикъл, но явно пак си объркал броя на нулите, вземи ги научи вече тия пусти числа, ако трябва извикай някой първокласник на помощ.
  • 33 yordan

    8 2 Отговор
    СИНОПТИКА-ОРАКУЛ ПАК ИЗПЪЛЗЯ ДА СЕЕ СМУТ.НИЩО НЕ ПОЗНАВАШ ПИЧ ОДИ СИ ЛЕГАЙ В МОРКОВИТЕ
  • 34 Реалност

    7 1 Отговор
    Вчера сутринта великия гадател каза: До края на месеца няма има нови мерки, викам си до края на месеца има само 3 дни, този път вече ще познае, сутринта чета: Нови мерки срещу Ковид 19 в заповед от МЗ, ееех пак не позна горкия
  • 35 иванчо

    6 3 Отговор
    пак си намериха поръчков разказвач кукловодите, и пак сред професорите ...
    този хич ли няма страх ?!? ще си навлече клетвите на половин народ, докато дърдори поръчково безкрайни празнословия, разбирай - лъжи
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 иванчо

    10 2 Отговор
    "За първи път в човешката история можем да предаваме заболяване, което нямаме, на тези, които са имунизирани срещу него!!!"
  • 38 селтак

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "кой е тоя":

    Ми ше му дават,я некое джипче или мезонетче има за изплащане!
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    числото днес е 1,048 при мен.Този ви дава 1,168...Вчера обясних,а този има наглоста да обижда!Това ,число е Ориентировъчно и се разглежда ,когато премине над 1,5.А при 2 и нагоре е показател за епидемия!Понеже се прави на много отворен ще чакам да даде прогнозното число за англия в момента.Няма да му кажа,че такива ,като него .....са ме хранили с Бял хляб и масло докато играех професионален Шахмат!Та ,какво се промени за да бъде така нагъл????Вероятно имат идея как да направят невъзможното -някакъв вид на медийна епидемия ще видим.Когато му давате прогнозите е хубаво да се доказват с Цифри и числа.Съмнява ме,особенно когато му видях графиката по бтв,че този мух...ьо може да смята!Какво означава Кота 8000?????В Момента в болниците са 764,интензивни 79 а ...АКтивни 7882??????????Що за идиотизъм е това???Какво им е активното и къде са!Този мух...да си оправи репродуктивното число и да се научи как се смята!чакам да ми дадете числото за разпространение на вируса във великобритания!

    Коментиран от #45

  • 40 ЗАБОДИ МУ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ПЕРГЕЛ У ГAЗO😤НА ГЕОГРАФИЯТА🍴
  • 41 иванчо

    8 3 Отговор
    "Имаме хора, които са си сложили отровата и са се разболели. Хора, които са го прекарали и да са се разболели пак – за момента нямаме.

    Тези отрови не са минали всички проверки и тестове за качество и странични ефекти!А много добре знаем ние от медицинския бранш ,че най-добрия тест за качеството и безопасността на едно лекарство ,това е времето!

    Да не сте бутнали децата с тези отрови в спринцовки ! Те нямат нужда от тях!"

    и още нещо интересно, измежду безбройните .........:
    "Гръцкия лидер на протестиращите в Гърция: Българи и Румънци събудете се. Искат да ни унищожат с изкуствени вълни. Време е балканите да се противопоставят. Българи вие сте славен Народ и сте го доказали през вековете. Знаем за вашите велики войни. Време е да се борите заедно с нас.
    Виждаме изкуствени вълни, които искат да унищожат всички народи на Европа.
    Събудете се Българи! Вижте истината!"
    Поне половин Европа гори от страшни протести, срещу цялата тази пЛандемия, но все още има душепродажници, които за своите 'трийсет сребърника' и собствената си душа и народа си продават .....
    Израел - 70% от тежките случаи сред болните са двойно ваксинирани; как така ?!?!!? Исландия - 100% ваксинирани - нова вълна, като цунами ги мачка ....
  • 42 адаша

    6 1 Отговор
    А бе тоя май се готви да ходи в Барбадос...
  • 43 Петър Витанов Социалист и Психото

    6 3 Отговор
    Витанов натискат да се харчат ваксини и тестове!! Трябва да са Рода!! Едни интереси ги гонят??? Братя ли са, каква е връзката освен Много пари!!
  • 44 ghfd

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тра-ла-ла":

    Не! Истинските математици думата "предсказвам" не я ползват. НИКОГА!! Този я е използвал 2 пъти в един и същи пост. Явно е главен ПРЕДСКАЗАТЕЛ на .... клиниката.
  • 45 Хм-хм-хм

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Колкото и гръмко име да използваш, се оказваш някакво самовлюбено човече, незнам на какво отгоре. Доста глупости ръсиш под повечето статии. А аз доста се забавлявам с твоите коментари и убедително представени факти. Давай все така

    Коментиран от #46

  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хм-хм-хм":

    За разлика от тебе съм бил шампион на Народна Република и съм Гросмайстор по шахмат,а ти???Просттфесор,който не може да смята!Нещастник!Опитах се да бъда коректен с вас и да ви науча на неща,които интернета не ви дава ,получавам по бг нож в гърба!Заради такива ,като теб се отказах от хората и опознах истинския живот !Ваксината няма да спре нещото да се изправи пред теб,а ти си страхливец!Титлата Гросмайстор не се дава от бг-дс,като Просттфесор,а от ФИДЕ,международна Шахматна организация!Бъди здрав!

    Коментиран от #49

  • 47 ле ле

    0 0 Отговор
    този има запек..като го гледам, и мен ми хваща бетона в червата..и ще седя в сан.възел..до 9.09.
  • 48 чекмедже 2

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гкккк":

    като го гледам сигурно му поставили вече 6 дози..килната глава ,тъп поглед..а се пише матъматик
  • 49 Хм-хм

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Точно затова говоря. “Нож в гърба” . Самовлюбен г…к. Няма нужда ти да ме учиш. Някакъв ментор ли си? Изживяваш се на нещо , което не си.
  • 50 врач

    0 0 Отговор
    Всички прогнози, които този "експерт" направи преди няколко дена, се провалиха.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.