Last news in Fakti

31 Юли, 2021 18:09 7 155 79

Аспарух Илиев: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Бургас?

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • аспарух илиев

Тъй като много се спекулира, че в Израел нещо става

Аспарух Илиев: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Бургас? - 1

Предполагам, че при голяма част от тези ваксинирани болни в болницата в Бургас (в първата препратка) става дума за руснаци, източноевропейци, македонци, сърби, румънци - това са повечето чужди туристи у нас.

Това коментира във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

От една страна с голяма сигурност в тези държави се разпространяват фалшиви сертификати, в Сърбия се ваксинира и с китайската ваксина Синовак, която не работи, не предпазва ефективно и е с много висок процент на ваксинен пробив. За сравнение - анализи в Англия, Франция (втората препратка), Испания и Португалия показват, че над 85% от постъпилите с Ковид в болница (т.е. тежките случаи) са неваксинирани. Бъдете внимателни в разграничаването между безсимптомен носител и болен в болница, това са две различни категории.

Тъй като много се спекулира, че в Израел нещо става, качвам графика на ваксинната ефективност според тежестта на симптомите и месеца на поставяне (справката към актуалната презентация на министерството на здравеопазването в Тел Авив е в третата препратка, както и последната препратка). Това, което се вижда, е, че наистина, с увеличаване на времето след ваксинация рискът от леко заразяване нараства, НО (четете ме внимателно) защитата от тежка болест и постъпване в болница (двете най-десни групи от колонки оградени в червено) остава около и над 90%.

Аспарух Илиев: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Бургас?
Снимка: Архив

Моля ви да не гледате апокрифно разпространявани проценти и пр. таблици на заболеваемостта в Израел, които не са преизчислени на глава от населението и в съответните възрастови групи - извадени са от контекста на изследванията и се разпространяват с цел заблуда или поради незнание.

Финалните доклади на израелските служби отчитат единствено и само намалена защита към леко преболедуване. Тук има и биологична логика - острата защита от инфекция се дължи до голяма степен на антителата, но защитата от тежко протичане е основно на база клетъчен имунитет, тогава се включва имунната памет.

Този имунитет е особено дълготраен при ваксините. Затова, дори и защитени от тежка болест, е добре да носим маски, въпреки, че и количеството на предавания вирус е силно намалено след ваксинация. Моля ви да имате доверие на науката и да се информирате само от официални източници.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По принцип

    81 11 Отговор
    Въобще К19 и съпътстващите го вълни се дължат на масовата психоза, всявана от заинтересовани( облагодетелстващи се лица и фирми) и най– вече на фармацефтичните компании и финансовите им интереси.

    Коментиран от #38

  • 2 Рошко

    71 15 Отговор
    Още един платен от датанидтиъе лекар, опитващ се да ни бслсмосва, няма да се чипирам и как пък един такъв "лекср"бснкер милионер или милиардер не се гътна
  • 3 Някой

    71 17 Отговор
    Дрън, дрън...

    Ваксината не предпазва. Даже обратно. Стига вече сте играли тази роля. Народът ще ви види сметката ското.
  • 4 русенец

    70 11 Отговор
    Не прочетох цялото съчинение, но да попитам едно нещо: След като ваксините в Бг са толкова добри и безопасни, защо е нужно да подписваме информирано съгласие, че се ваксинираме за наша отговорност? При другите ваксини такова нещо няма.
    ...
    И не те питам дали си ваксиниран, така или иначе не мога да проверя дали не лъжеш.

    Коментиран от #28

  • 5 Турист агент

    31 14 Отговор
    Туристите ще донесат всички възможни вариации на ковид 19! Слънчев бряг първи гори, следват, Варна, Златни, Поморие, Бяла, Обзор, и всички на юг от Бургас!

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    43 8 Отговор
    Още един платен от сатанистите лекар, опитващ се да ни бслсмосва, няма да се чипирам и как пък един такъв "лекср"бснкер милионер или милиардер не се гътна, наврете си и ковида и ваксините знаете къде
  • 7 Кокорчо🙄

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Турист агент":

    Гори ти на тебе т@пата тиква
  • 8 Дължи се

    48 7 Отговор
    Бума се дължи на скапаните медии които както и по герберски време си продължават долната ковид пропаганда

    Коментиран от #24

  • 9 Някой

    50 7 Отговор
    А защо си мислитр, че положителните тестове са на болни от КОВИД? При все, че вече е официално признато, че тестовете не правят разлика между вируса, причиняващ Ковид, и още 42 вида вируси, вкл. грип.

    Коментиран от #16, #19

  • 10 5ко

    33 3 Отговор
    А с какво ще докажеш своята обективност бре аспарухчо? То тая твоя картинка и синето на 5 години ще я овапца по - добре от твойта. Нещо официялно черно на бяло? Ти доктор вирусолог ли си ? Много благо нещо напоследък почна да каканижеш. Съмнителен си.
  • 11 Ром

    22 3 Отговор
    Нямам намерение да се информирам от официялни източници.

    Аз чета само от фейсбук. Там се казва само истината

    Коментиран от #34

  • 12 Песа

    7 33 Отговор
    Песоглавци като легнете чумави друга песен,ме запеете

    Коментиран от #13

  • 13 Тра ла ла

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Песа":

    Но пък ти ще бъдеш предпазен от пфайзерското чудо. Нека те да бъдат зле.
  • 14 kkk

    48 4 Отговор
    Поредният гнусен продажник... Ей, клоун- що не отидеш да провериш що е то "ваксина" по дефиниция, а? Кратка версия:

    Ваксина е нещо си което създава ИМУНИТЕТ СРЕЩУ ДАДЕН ВИРУС.
    А имаш ИМУНИТЕТ когато се срещнеш с вирусът и НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ.
    Аз съм ваксиниран срещу куп болести по комунизЪмЪ и въпреки няколкото ми принудителни срещи с вариола НЕ СЪМ СЕ ЗАРАЗЯВАЛ- ей това е ВАКСИНА...

    Тоест това което ви се пробутва като "ваксина с която карате по-леко болестта" е просто ЕДНА ИЗМАМА и нищо повече. Това може да е куп други неща, но НЕ И ВАКСИНА.
  • 15 ВРЕМЕ Е

    32 2 Отговор
    Не заиграе ли дървото, няма да се спрат с този ковид!!
  • 16 По принцип

    42 3 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Точно! Никой не отрича, че в природота има вибуси, бактерии и др.под. организми, с които се срещаме постоянно. През пролетта се срещнах с един такъв " приятел"– кихане, "вода" от носа, без температура и др., та цели две седмици. Юни ме посети един от тия летните– стомашно–чревни проблеми–3–4 дни. Покрай истериятаК19, сякаш забравихме, че не живеем в стерилна лабораторна среда. За информация– не съм ходил въобще на лекар, щото като нищото щяха да ме вкарат в"корона" статистиката и да ме доразболеят.
  • 17 Кеф

    9 4 Отговор
    Егати кефа. Искам да докарат още туристи.
  • 18 Аспарух

    30 4 Отговор
    Не ти отива името където го носиш!!! Китайската няма ефект... що за глупости говореш бе търговец!
  • 19 Сатана

    34 2 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Става въпрос за едни пари,които от твоя джоб отиват в джоба на мафиота в Бяла престилка .Тестове,ще се правят за щяло или нещяло докато фанем дърветата и им изправим гърбиците на всички замесени
  • 20 ЕМА

    24 1 Отговор
    Информираме се и от официалните данни на ЕМА за страничните ефекти от четирите експериментални препарата
  • 21 12345

    24 1 Отговор
    Ние на науката имаме вяра, на вас нямаме
  • 22 😷😷😷

    30 2 Отговор
    Тоя т.н. "доктор" и заклет Ваксър си седи в Швейцария, като бурмичка от машината и не е съгласен да се чупи далаверата! Забелязахте ли, каква е новата опорка, че "заразените и болни
    ваксинирани не били ваксинирани, а с фалшиви сертификати" !?!? Ай стига ве те и в Амрика така били с фалшиви ваксинни сертификати и затова 2/3 болни !
  • 23 ГОСТ

    4 2 Отговор
    Дължи се на броя заболелели с ковид .
    По заповед на щуката.
  • 24 ПРОДЪЛЖАВАТ

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дължи се":

    ЗА ДА ТОЧАТ КАСАТА И ДА СИ
    ПРИБИРАТ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ.
  • 25 Сертификат

    20 0 Отговор
    Как разбрахте че сертификатите са фалшиви? Изотопът в препарата не е "светнал". В руската вакса дали има маркер?
  • 26 простотии

    19 2 Отговор
    Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Университета в Берн. ??!!!
    За това плямпа че Китайската ваксина не върши работа .

    С Китайската ваксина до сега са ваксинирани над милиард и половина човека - в Китай и по света.
    Справиха се с вируса.
    Колко човека са ваксинирани с останалите ваксини ?
    А заболелите в Германия ,Франция ,Англия се увеличават !

    Коментиран от #79

  • 27 руснаци

    3 1 Отговор
    руснаци
  • 28 Ще повярвам на

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    ваксинирането, когато с ваксината ми се предоставя декларация от производителя, че той носи отговорност при евентуални неблагоприятни за ваксинирания последици. Защото сега подписваме документ, за чиято истинност НЯМАМЕ компетентност - хайде да ми кажете Въз основа на какво поемаме отговорност за собственото си здраве и съдба, след като ни вкарват в организма нещо, чийто механизъм на действие НЕ Е ЯСЕН дори на производителите му? Но пък приходите от този продукт са с повече от главоломни размери...
  • 29 делта

    23 2 Отговор
    Пак лъжи и манипулации! В Израел, новазаразените са вече хиляди на ден, въпреки всеобщата ваксинация! В САЩ признаха, че ваксинираните се заразяват и пренасят делта варианта на вируса. Защо някои "експерти" непременно се мъчат да заблуждават обществото?

    Коментиран от #43

  • 30 хмммм

    15 1 Отговор
    Тоя аспарух илиев нещо с много грамаден нос типичен за населяващите "Светите Земи" ми се вижда и с тая къдрава коса?

    Коментиран от #57

  • 31 Jacques Yves Moineau

    10 1 Отговор
    Защо пък да вярвам на Израелското изследване? Те нали трябва да си оправдаят по някакъв начин високата заболеваемост, и третата доза....
  • 32 Тре

    16 1 Отговор
    Стига сте лъгали, ваксините са нескопосани и не пазят.
  • 33 Абе много отворени всички

    6 9 Отговор
    Нали си давате сметка, че ако не вие , защото сте млади, на някои от вас- родителите ви ще попаднат в болници и дори ще загинат. Тях ваксинирайте

    Коментиран от #36, #37, #39

  • 34 Колега ром

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ром":

    Така е да тава е самата изтина
  • 35 Еретик

    7 0 Отговор
    То и едно време инквизицията строго държеше да вярва на официалната наука и разни неверници имащи наглостта да мислят, че и да твърдят разни небивалици за кръгла въртяща се земя се поопариха. А по сговорчивите купуваха индулгенции, един вид ваксини. Та да ви е мирна главата купувайте индулгенции, упсс ваксиниратете се.
  • 36 хехехе

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Абе много отворени всички":

    И как да ги ваксинираш като ваксината предизвиква образуване на тромбози
  • 37 Дете на родители

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Абе много отворени всички":

    Има зелен коридор и десетки пунктове, където родителите ни могат ако ги е страх от тежко протичане на болестта да се инжектират. Като гледам статистиката на Гугъл всички които са искали да минали от там. Никой не ги е спирал.

    Коментиран от #41

  • 38 Абе Факти,

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "По принцип":

    защо не публикувате мнение на поне един достоен човек,а ни представяте боклуци.
  • 39 До 33

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Абе много отворени всички":

    Неваксинирани да не се приемат в болници заради Ковид. Така и така е леко грипче, дори почти го няма, даже май не съществува. Кацаров да не спи, а да го подложи на гласуване.

    Коментиран от #40, #42, #44

  • 40 хехехе

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "До 33":

    Няма да има тогава кой да ви плаща ваксинационната кампания която ще е през 6 месеца и то само ако няма нови мутации че иначе няма да ги фаща.
    Да се ваксинираш е най-голямата глупост която можеш да направиш.
  • 41 прост доктор

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "Дете на родители":

    Много ги видях такива. бабата лежи на 6етаж, дядото бере душа интубиран в реанимация, а синът не знае да реве или да си държи кислородната маска на 2етаж. Така че на мен вече ми е все тая, беше ми жал преди, сега извинения няма, има средство.
  • 42 Напалм

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "До 33":

    Абе ква болница бре,ти в Китай да не мислиш ,че некой се занимава да лекува инфектираните?Хвърлят ги в инсинератора и вече нема епидемия
  • 43 Акъл под нула

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "делта":

    Ти въобще прочете ли какво казва докторът или си плямпаш антиваксърските бръщолевения по навик? Явно си зле с мисловния апарат.
  • 44 Пациент

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "До 33":

    В болница по спешност съм влизал 1 един път за над 40 години за 2 дни. От грип не помня да съм боледувал от дете. Може ли да ме освободите да плащам осигуровки?
  • 45 Делта Ураган

    2 11 Отговор
    С кеф ще гледам как Делтата ще изтрещи антиваксърите. Липсата на интелект е наказуема - викат му естествен подбор на Дарвин.

    Коментиран от #46

  • 46 Делта гард

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Делта Ураган":

    Ми таз делта от пролетта тук.
  • 47 микимаус

    3 4 Отговор
    Тия туристи пренасят секви болести ,ама на бетонната мафия ко и пука ,нали си пълни гушата .Да ся оправя после кой как си иска .
  • 48 Някой

    4 0 Отговор
    Лъже мръсницата
  • 49 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Тоя чува ли се какво говори?
    "след ваксинация рискът от леко заразяване нараства"

    Какво е това леко заразяване?
    Трябва да се чете:
    - след ваксинация рискът от заразяване нараства.

    Следователно нас ни ваксинират за да се заразяваме по-лесно.
    А от това следва, че не Делта вирусът е по-заразен, а ваксините са причината за по-лесно заразяване
  • 50 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Абе как досега няма ваксина за други болести и сега някой на няколко месеца иска да ви слага ваксина и иска да ви спасява,за която не носи отговорност и в същото това време хем докторите не я искат,хем искат задължително да си слага всеки един от нас?
    Всичко това каква сигурност и гаранция ви дава,че с ваксина ще сте здрави?
    Я вижте досега от ваксини и лекарства хората спряха ли да боледуват и на колко години са повечето починали преди по времето на социализма и сега с тоя бум на техническия прогрес?
    Вие мислите ли преди да направите нещо или да коментирате,че не е нормално всички да ви казват какво е добре за вас и какво не е и да сте длъжни да им плащате защото такива са правилата?
    Докторите лекуват ли за други болести хората или се увърта всичко около Ковид и така си отива човек без да бъде лекуван за това от което е болен?
    В началото пускахте във фейса клипове на които доктори се чудеха защо дават хиляди долари само и само да пишат умрелите с Ковид и как стерилноста е пагубна за бактериалната флора от която човешкият организъм има нужда и защо след като виждате измама в цялата тази пандемия се държите като жертви и виждате ли искат да ни убиват с ваксините, а не спрете да следвате и слушате тези тарикати и да понесете отговорност за живота си и да почнете да правите нещо различно от познатото ви след като не сте доволни от сегашните резултати?
  • 51 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    икономиката на БЕДСТВИЯТА. ТЪРСИ ...И СИ НАМИРА1111БЕДСТВИЕ11111...Това просто си е НЕОЛИБЕРАЛНА ДОКТРИНА1111!!Пазарът въобще НЕ Е Адам Смит и КАРЛ МАРКС1111111!......АХИЛ НЕ Е ТУК1!!!!По лошо ,няма и да дойде!!!!!зАЩОТО АХИЛ Е ПРЕДСКАЗУЕМ,ПОЗНАТ!!!!!!!...НОООО колко от вас познават НЕОЛИБЕРАЛЗМА?????????????
  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Такива глупости е натворил!И някаква смешна диаграмка!Кажи и говори с проценти!Защо имаш толкова заболели при положение,че ВАКсинираните не боледуваха....Сега се оказва,че боледуват ,но ...леко....дали е леко ще видим....Ако е леко защо ви е трета доза????Днес евреите са на 250/100000,а Българите са на 28/100000.......И кой е добре????

    Коментиран от #58, #59, #60, #61, #62, #63, #65, #75

  • 53 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Ако желаете потърсете статията Умрелите доктори никога не лъжат и прочетете нещо като тема за размисъл и за обща култура.
    Ето нещо от статията:
    По-нататък- артериална хипертония. Хипертония- това е повишено налягане. Първото, което ще Ви препоръча лекаря е да намалите съдържанието на сол в храната си
    И на това не вярвайте. Представяте ли си, че лекар, който е доживял до 58 години Ви казва "Не яжте сол, не употребявайте краве масло", а тези които са живели 120 години са яли краве масло и сол. Опитайте се да направите Вашият избор.
    В контролна група от 5000 души с повишено кръвно налягане, увеличих два пъти дневното потребление на калций. След 6 седмици прекратих експеримента, защото при 85% от тази група, кръвното налягане се нормализира само от удвояването на приемания калций.
    Последното, за което искам да говоря с Вас е диабета. Този проблем е известен на всеки. Диабета може да се предотврати и излекува с помощта на хром и ванадий. Само ванадия, съгласно данни от университета във Ванкувър и медицинската школа Бритишколумбиум, е в състояние да замени инсулина при възрастни диабетици. Разбира се, те не могат да спрат веднага своя инсулин. За много хора този процес продължава от 4 до 6 месеца. Това е постоянен процес, в течение на който трябва да се приема адекватно количество хром и ванадий. Аз със собствените си очи видях как това работи върху стотици и стотици пациенти.
    Би било добре, ако можех да Ви убедя сами да приемате минерали, а не да разчит
  • 54 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    Ако един доктор е с наднормено тегло,пие алкохол и пуши какво лечение и здраве можете да очаквате от такъв доктор?
    Как лекуват докторите?
    Преглед,оплаквания какви имате и изписва лекарства,а след време ако не помагат Ви изписва други и така вие ставате пациенти на фармацевтичната индустрия и опитни зайчета.
    Точно поради тази причина спрях да ходя по доктори и вече 25г здравето е в мои ръце.
    Да си здрав не означава,да не си болен,а да осъзнаваш и елиминираш истинската причина в себе си,която е довела до дадения здравословен проблем.
    Никаква ваксина и лекарство няма как да ви излекуват начина на мислене и възприятие на жертви каквито са всички,а след като другият не можем да го променим остава ние да променим отношението си към него,защото то ни разболява,като изпитваме яд,гняв,страх,безсилие и т.н.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Просветен илюминат":

    Докторите са наясно с причините за болестите,но те са научени в друга посока и за това и те не могат да си помогнат ако се задълбочава проблема им,а и масово всеки се юрка са работи и да се самоубива защото трябва да работи и да изкарва пари и пренебрегвайки се,без да мисли човек за себе си един ден се срива и умира,а тялото с тези симптоми ти подсказва да се спреш и да се научиш да обичаш себе си.
    Ето сега жеги,торнадо,потопи ни показват,че нещо е добре да се преосмисли и спрем,защото парите не растат по дървета и с пари храна в тази скапан природа няма да си купим.
    Тези платени доктори говорещи лъжи или неадекватни неща няма да спасят семействата си защото човек не е по-велик от природата.
  • 57 Омега

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "хмммм":

    Верно, ч,и,ф,у,т,ч,е е
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ЕЛО2435

    1 3 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Замълчииииииии………..не ставааааааашшш
  • 60 Дълбоко т.п

    1 3 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ШшшшшТ
  • 61 Ваксата

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти и графика даже не си дал…..хахахахаха
  • 62 Плесен

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Га видиш тежко болен от Ковид поне един, тогава се изказвай, че аман от тъпите ти числа, аз нужда от числа нямам, аз съм на терен.
  • 63 Хмхмхм

    1 4 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Скъпи, липсваш ми…. само на мен. Иначе си омръзнал на всички. Самовлюбен лебед. Не мълчи, напиши нещо ….умно.

    Коментиран от #69

  • 64 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Видео в което можете да видите алтернатива на проблеми с кръста,три дискови хернии и проблем а очите,след отказа да бъдат оперирани и да се подложат на алтернативни методи как накрая след преглед докторите казват,че няма нужда от операция.

    Коментиран от #74

  • 65 Числа

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    01/06/21- 31/07/21- Англия - доказани случаи около 1400 000; Починали: около 2000
    01/06/21-31/07/21- Русия - доказани случаи около 1 300 000; Починали около 38000
    Прилика: започнала вълна по едно и също време
    Разлика: Англия - ваксинирани; Русия- неваксинирани.

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 айде пак

    1 1 Отговор
    Пурко Папурко със смешната физиономия!
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Числа":

    Друга статистика има Дадох ти я!Такава ,като твойта е плод на йоден дефицит!Великобритания
    Общ брой случаи
    5 830 774
    Съобщени вчера: + 29 213
    Нови случаи (14 дни)
    Диаграма с тенденциите за 14 дни
    17.07–30.07: + 498 403
    Смъртни случаи
    129 583
    Съобщени вчера: + 68 Русия
    Общ брой случаи
    6 161 985
    Съобщени вчера: + 23 016
    Нови случаи (14 дни)
    Диаграма с тенденциите за 14 дни
    17.07–30.07: + 326 462
    Смъртни случаи
    155 180
    Съобщени вчера: + 776
    това е статистика,а твойто се нарича стъкмистика! Русия 150000000 великобритания 66000000! Изравнително число 2,252!Това е статистика ,а твоето е съчинение на болен мозък!

    Коментиран от #71

  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хмхмхм":

    Лай..ар що ние си лягаш и с противогаза за всеки случай!Много лица се оказа,накрая ще се окаже ,че списваш и от математикооот!

    Коментиран от #70, #72, #73

  • 70 Хмхмхм

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Аз съм учтив и любезен , нещо си нервак ми се струва. Обикновена злоба , нищо общо с дълбоко виждане. Самовлюбения лебед разкри истинската си същност. Доволен съм, хич не виждаш надълбоко. Лека нощ…засега.
  • 71 Числа

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Говорим за последната вълна. Започнала по едно и също време в двете държави. Стъпваща на различен терен, заради ваксините най- вече. Извинявай , но е стакмистика от твоя страна.
  • 72 Хмхм

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Абе не ми се спи
  • 73 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тема за размисъл-светът е огледало,всеки е сам пред себе си,от теб зависи кой вълк храниш в теб,обяснява го и този акцент от филма.

  • 74 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Просветен илюминат":

    Спри за грешният клип.😂🤣😅😆😁😄😀

  • 75 Делта Гедон

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Леко ще е за напълно ваксинирани, а антиваксърите ще напълнят болниците и ще сринат здравната система за другите и пак ще се завайкат как нямало линейки, адекватни мерки, и ваксини и как Бойко им е виновен че не са се ваксинирали докато ваксините си стоят и им изтича срока на годност.

    Коментиран от #76

  • 76 Hoho Boho

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Делта Гедон":

    Препоръчвам ти да си сложиш и третата доза.
    Носи навсякъде маска, защото ваксинираните са основния разпространител на вируса.

    Виж това!
    Публикувано във факти.бг:31 Юли, 2021 11:51
    "Три чeтвърти oт зaрaзeнитe прeз юли c Соvid-19 нa публични cъбития в грaд в aмeрикaнcкия щaт Мacaчузeтc ca cъc зaвършeн цикъл нa вaкcинaция, coчи прoучвaнe нa aмeрикaнcкия Цeнтър зa кoнтрoл и прeвeнция нa зaбoлявaниятa (СDС), цитирaн oт Рoйтeрc."

    И това!
    Публикувано във факти.бг:31 Юли, 2021 13:16
    "Мeждуврeмeннo Цeнтрoвeтe зa кoнтрoл нa зaбoлявaниятa нa CAЩ публикувaхa aнaлиз, cпoрeд кoйтo нaпълнo имунизирaни хoрa мoгaт дa рaзпрocтрaнят бoлecттa тoлкoвa лecнo, кoлкoтo и нeвaкcинирaнитe."

    Бъди здрав! И да те хване короната, ще я изкараш леко, нали си инжектиран...

    Коментиран от #77

  • 77 Бохо- хохо

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Hoho Boho":

    Аз вече си сложих трета, и?
  • 78 Бодак

    2 0 Отговор
    "доверете се на науката"
    Харно, г-н Илиев, но от това което се вижда, усещането е че не става въпрос за наука, а за бизнес далавера и печалбарство на подбрани фарма-корпорации. При това пропагандирани и рекламирани от такива като вас
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.