Last news in Fakti

4 Август, 2021 14:21 1 755 12

СГС също оправда проф. Сербезова по обвинението за всяване на паника

  • софийски градски съд-
  • албена сербезова

Съдебна сага

СГС също оправда проф. Сербезова по обвинението за всяване на паника - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд потвърди решението на първоинстанционния съд, с което председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова е призната за невиновна и оправдана по обвинението, че със свои изявления за недостиг на лекарства по време на пандемията от Covid-19, е дала "заблуждаващи знаци за тревога".

Това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд.

Припомняме, март месец Софийски районен съд също оправда проф. Сербезова. Председателят на фармацевтичния съюз беше обвинена за всяване на паника чрез изказвания при две нейни интервюта по БНТ и БНР през април 2020 г., в които тя говори по темата за недостиг на лекарства във връзка с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yordan

    15 0 Отговор
    7.62 ЗА ТИЯ МИСИРКИ
  • 2 глоги

    6 6 Отговор
    председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова...Председателят на фармацевтичния съюз беше обвинена.... ДАЛИ Е ДВУПОЛОВА ТАЗИ ЖЕНА?
  • 3 розодендрон

    3 3 Отговор
    Съдебна сЛаба снага.
  • 4 Има ли изводи

    1 9 Отговор
    за пруфесорката, която мислеше че ще стане публична личност с гръм и трясък? Тя къде е пруфесур или си е пруфесорка въобще.
  • 5 На м@л0мния Ганьо

    3 2 Отговор
    Все някой му вкарва паника, а трябва един четвъртит да му вкара...
  • 6 СВ Драгунов

    7 3 Отговор
    Само аз мога да се боря с тия измекяри. Всяването на паника по време на "извънредна ситуация" и война се наказва със смърт. А с тази дейност зе занимават 20-30 човека и една камара медии. Ще ми прегрее цевта, ама няма как. Дълг.

    Коментиран от #7

  • 7 Ушанката носиш ли

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "СВ Драгунов":

    докато работиш? Тази с петолъчката?

    Коментиран от #9

  • 8 baho

    4 3 Отговор
    Представетете си,щом тази мисирка я оправдаха,какво остава за л@йнометите Кунчев,Витанов,Кантарджиев...Не ще ги видим под съдебна отговорност,камоли осъдени...Тази държава отива към затриване.То беше ясно,но...Не изчегъртване,а изгаряне до основи,трябва да изгорят "на клада",а народа трябва да е Великия инквизитор!

    Коментиран от #11

  • 9 Щерион

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ушанката носиш ли":

    Не като тебе дето си носиш дилдото отзад в хралупата.
  • 10 Бой Майка

    2 0 Отговор
    Сега обаче Винаката да бъде осъден... защото ако не се случи ще бъде бит
  • 11 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "baho":

    Сербезова не е била политически коректна,а изброените от вас хора са.....
  • 12 истината

    4 0 Отговор
    Тази жена не е всявала паника, а е казала факти, които са били достъпни, за липса на нужни лекарства, като за това я обвиняват, че всявала паника. Докато един друг ни заплашваше от екрана, че "яко ще се мре", него не го съдиха за всяване на паника. Професорката преди това си е позволила публично да каже, че назначените масови проверки от прокуратурата пречат на работата на фармацефтите във времето на коронакризата. И от там заради изказването се почват арест, пръстови отпечатъци, проверка от НАП, дела...