Last news in Fakti

4 Август, 2021 17:21 3 275 22

МЗ призова: Не пътувайте до Кипър, Гърция и Турция без причина

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пътуване

Летният сезон е изключително подходящ за ваксинация

МЗ призова: Не пътувайте до Кипър, Гърция и Турция без причина - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболеваемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.
МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу Ковид-19, България все още се намира в "зелената зона" по разпространение на Ковид-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, припомнят от министерството.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    30 1 Отговор
    Нали в тези държави имаше най- много ваксинирани? В цял свят има вече стотици заразени с корона вирус, които са имали две дози ваксини! Защо не го признаете и не спрете да тормозите хората!
  • 2 Рошко

    20 1 Отговор
    Да ама не, вие от мз чипирахте ли се? щото времето е много подходящо , и тук ли ходите на почивка?
  • 3 Що така

    21 0 Отговор
    В Кипър ваксинираните са 95%, в Гърция над 50%...май е крайно време боцнатите да бъдат изолирани и да нямат право да излизат докато не мине действитето на ваксината. П.П. Гадател Витанов да не е умрял - днес за първи път от 16 месеца не ни се е карал и не е хвърлял боб.
  • 4 yyy

    17 0 Отговор
    Нарочно ли слагате такива снимки със инжекции? защо не сложите нещо по-нормално?
  • 5 Значи първо:

    14 0 Отговор
    Само на Бетономорието.Иначе, алибегчетата няма да избият рибата,както са свикнали.Второ: Шефовете са заповядали.Всичко през иглата.За да може през пролетта ,нова трета игла.Иначе,как се избиват трилиони борчове.И аз ще се вслушам в призива! В понеделник рано,рано дърпаме две коли към Тасос! Българи сме преди всичко! Щом посочвате,къде да не ходим,ние сме солидарни! Затова- на Тасос!
  • 6 Интересуващ се

    21 0 Отговор
    Кой путува някъде без причина?! Вероятно само хората с психични отклонения не могат да кажат причина, заради която да пътуват. ИНАЧЕ ВСЕКИ СИ ИМА НЯКАКВА ПРИЧИНА ЗА ДА ПЪТУВА!
  • 7 Фаро

    17 1 Отговор
    Българина спазва други закони противно на официалните и затова е оцелявал 5000 години
  • 8 Учуден

    12 1 Отговор
    До МЗ: В Кипър 98% от хората над 12 години са ваксинирани, та да попитам кое от двете е вярно: "Във връзкa c уcлoжнeнaтa eпидeмичнa oбcтaнoвкa и oтчeтeнитe зa пocлeднитe 14 дни виcoки нивa нa зaбoлeвaeмocт нa 100 хил. души нaceлeниe Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo прeпoръчвa нa бългaрcкитe грaждaни дa ce въздържaт oт нeocнoвaтeлни пътувaния дo Кипър" или това "Вaкcинитe прeдпaзвaт oт тeжкo прoтичaнe нa зaбoлявaнeтo и oт хocпитaлизaция. Тe ca eдинcтвeният eфeктивeн и бeзoпaceн нaчин дa прeдпaзим ceбe cи и cвoитe близки, припoмнят oт миниcтeрcтвoтo."
  • 9 Уса

    7 1 Отговор
    Тук в сащ ваксинираните се натръшкаха отново,но този път властите разчитат на неваксинираните да подържат икономиката и мерки йок

    Коментиран от #20

  • 10 Уса

    4 0 Отговор
    Това трябваше да го направят от самото начало слабите,болните и страхливите затворени а останалите да работят и нямаше да се проточваме толкова ама тъпи кратуни по цял свят с лопата да ги ринеш масово затъпяване
  • 11 др Гей Билтс

    11 2 Отговор
    Защо МЗ призовава да не се пътува в Кипър като е една от най-ваксинираните страни в света с поставени 1 млн дози на 900хил население? Нали точно МЗ иска и ние да сме така..? Не ви ли се струват абсурно това МЗ?

    Коментиран от #12, #16

  • 12 yyy

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "др Гей Билтс":

    Последните 2 абзаца са важи от всичкото написано.

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    8 0 Отговор
    Че кой пътува нанякъде без причина бе?
  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "yyy":

    Какво точно е "ИНФОРМИРАН ИЗБОР", когато фирмат производител
    НЕ ПОЕМА НИКАКВА ОТГОВОТНОСТ !!! Те могат да кажат , че третата игла ще ни донесе вечен живот !!!

    Коментиран от #15

  • 15 Ултра Прос

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Той и вирОса не поема отговорност че ще го изкараш лесно, ама с върховния си разум избираш вироса: 5 на сто шанс за проблеми, срещу 1 на 100000. Смело напред с такъв интелек като твоя.
  • 16 Тухла

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "др Гей Билтс":

    А туристите в Къпир броиш ли ги? Те сеят заразата. Без значение че местното население е ваксинирано.

    Коментиран от #17

  • 17 провинциалист от провинция Тракия

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тухла":

    А как я сеят тая зараза като навсякъде искат тестове, за да минеш?

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Др .куманов

    1 0 Отговор
    А защо ,,директоро,, на срзи и аверите му почиваха там
  • 20 И все пак

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Уса":

    99.5% от починалите от К19 са НЕВАКСИНИРАНИ. Такива като тебе са за съд и затвор за умишлено разпространяване на дезинформация.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да бе

    0 0 Отговор
    Продажно долно мекере.