24 Ноември, 2021 19:47 20 993 179

Кирил Петков: Време е да подхванем корупцията в министерството на земеделието

  • кирил петков-
  • земеделие-
  • мерки

Време е да премахнем политическите инвеститори от сектора

Кирил Петков: Време е да подхванем корупцията в министерството на земеделието - 1
Снимка: БГНЕС

"Министерство на земеделието е единственото място в света, в което данни за субсидиите няма дори и финансовият министър. Това е пълно безумие. Време е да премахнем политическите инвеститори от сектора, чрез които се контролират групи от населението. Това министерство трябва да е основен фокус на новата антикорупционна агенция", заяви в сряда лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на поредната среща преговори за съставяне на бъдещото правителство, която този път събра аграрните експерти на ПП, ИТН, БСП и ДБ.

Горският експерт на "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, който бе и шеф на Агенцията по горите в служебното правителство посочи с какво се е сблъскал в предходните месеци, заемайки този пост.

"Голяма част от назначенията в горите се правят по политическа линия и отзад винаги стърчеше ръката на ДПС и частично на ГЕРБ, което трябваше да променим", каза той. Политиките, по които ще работят партиите са пренасочване към повече субсидии за плодове и зеленчуци, създаване на възможности фермерите директно да стигат до пазарите, популяризиране на местните продукти, възможности за нова поземлена реформа.

"Ферми над 15 000 дка не им трябват субсидии, можем да пренасочим тези средства към други сектори", каза още Кирил Петков.

Партиите се обединиха, че започват разговор за таван върху евросубсидиите, но точният му размер ще стане ясен на следващи срещи, защото по еврорегламент той е между 60 000 и 100 000 евро. Партиите, които преговарят за бъдещо правителство, постигнаха съгласие да намерят решение на сагата за порочните заменки на гори и земи, за които България бе осъдена от Брюксел. Тепърва обаче ще се прецизира начина, по който да се развалят сделките или да се намери друг подход.

Политически инструменти за контролиране на населението

"Използването на Министерство на земеделието и всички агенции като политически инструменти за контролиране на голяма част от населението под някакъв вид, трябва да спре. Особено за контролиране на по-отдалечените райони в страната трябва да спре. Министерство на земеделието трябва да е основен фокус на новата антикорупционна агенция", каза още Кирил Петков.

Петков посочи, че целта на партията ще е да "махне политическите инвеститори, които да обслужват техните интереси с публични средства".

Само в предходните седмици преди изборите 2 в 1 се появиха редица сигнали за раздаване на дърва за огрев по партийни списъци, което наред с местната власт няма как да се случва и без участието на горските власти.

По време на дискусията депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев и бивш шеф на Агенцията по горите в служебното правителство директно посочи - голяма част от назначенията в горите се правят по политическа линия и отзад винаги стърчеше ръката на ДПС и частично на ГЕРБ, което трябваше да променим. Той посочи, че предлага Агенцията по горите да излезе от Министерство на земеделието и да стане държавна агенция, подчинена на бъдещ вицепремиер по въпросите на климата. За изваждането на агенцията се чуха приветствени гласове и от другите партии, участващи на срещата.

Наред с горите и сигналите за дърва за огрев, от години има сигнали, че субсидиите за тютюн също се използват за политическо влияние в отдалечените части на страната. Останалите около 4000 производители на тютюн се приемат предимно за електорат на ДПС.

Грижа за дребните фермери

Кирил Петков представи визия на "Продължаваме промяната" по американски модел дребните и средни производители на плодове и зеленчуци да стигнат до търговските вериги.

Идеята е създаване на 6 събирателни пазара на територията на страната, където ще се събират както камионите с внос на плодове и зеленчуци, които ще достигат дотам пломбирани от митничарите, така и българската продукция.

"Ако съберем вноса и българското производство на тези 6 места, големите вериги могат да си купуват и внос и български продукти и постепенно се надяваме все повече българският производител да има достъп до големите вериги и контрола да се засили", каза още Кирил Петков.

От ДБ посочиха, че микропроизводителите ще имат пречки да стигнат до тези събирателни пазари. Оттам посочиха, че Българската агенция за безопасност на храните спира занаятчийското производство на храни в България и това трябва да се промени.

"На ниво ЕС е прието ръководство за занаятчийско сирене, което поради някаква причина БАБХ няма интерес да въвежда у нас. То позволява навсякъде в ЕС да се произвеждат плесенни сирена, но не и у нас", даде пример Гергана Кабаиванова от ДБ.

Аграрният експерт на ИТН Пламен Абровски лансира идея от създаване на верига от общински магазини, в която различни производители да могат да предлагат своите храни. Абровски каза, че работи вече по идеята в своя избирателен район в Монтана. От БСП също посочиха, че прекупвачите от пътя на фермерските продукти до магазините трябва да се премахнат, партията вече работи активно по утвърждаване на стандарта "планински продукти".

Таван на субсидиите

Тепърва стартира и разговор за въвеждане на таван върху евросубсидиите, които може да получи един фермер за година. Кирил Петков посочи, че предложението на партията му е таванът да е 15 000 лева.

Албена Симеонова от ДБ припомни, че 80% от евросубсидиите отиват при 2% от фермерите. Пламен Абровски от ИТН посочи, че не е за директен таван, а за намаляване на субсидиите над определени прагове. От БСП припомниха, че по регламент таванът трябва да варира от 60 000 до 100 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 117 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мачкай Киреееее

    220 42 Отговор
    Удри!

    Коментиран от #33, #79, #112

  • 2 БХОРТЕИ

    225 30 Отговор
    Крайно време беше да се въведе ред.

    Коментиран от #80

  • 3 Гого

    61 127 Отговор
    Кирчо а кога ще подхванем ваксинацията.Изплюй камъчето не се свени.Така или иначи всички знаем.

    Коментиран от #122, #130, #146

  • 4 Ще ти е много

    120 25 Отговор
    Трудно брат .Направо ти казвам не лъжи хората.Кой съсипа земеделието?Откъде вкарваме бе братко ?От Турция .Ай сега да те видим с Байрам Байрам,Мюмюн Мюное и Мустафа Кочоглу кво ще правиш?

    Коментиран от #40

  • 5 На дълго

    54 24 Отговор
    А с генната терапия кво стана?Или нея после?
  • 6 Предатели

    80 26 Отговор
    Глeдaх икoнoмикa към чac и пoлoвинa и 5 чaca eнeргeтикa.
    зaтривaт ТEЦ1 и 3, тoчнo кoгaтo им изтичa кoнцecиятa, и тe ca мoдeрнизирaни, a тaзи мoдeрнизaция cтaнa c нaши пaри-врeдни eмcии и микc тoк.
    Зaкривaтe ТEЦ2. 75 лeвa нa мeгaвaт.
    Унищoжaвaтe Бeлeнe, нямaтe 16 милиaрдa, или Бoриcoв ce излoжи тoтaлнo c Руcия зa 2 рeaктoрa?
    Тaм cмe плaтили 3 милиaрдa-лицeнз плoщaдкa, 2 рeaктoрa, чacтичнo oбoрудвaнe-лoгинo e, кoйтo e cтрoил рeaктoритe дa дoвърши изцялo Бeлeнe-Руcия e лидeр в изгрaждaнe нa AEЦ-oвe.
    Тeзи 16 милиaрдa ЩE ВИ CE ВЪРНAТ ДECEТКРAТНO прeз гoдинитe.
    Кoзлoдуй дaвaтe гo нa CAЩ и oщe 2-3 фирми, кoитo щe нaпрaвят ЧACТНA ЯДРEНAТA EНEРГИЯ.
    Зa чий тoгaвa изoбщo гo cтрoитe, ДA ПЪЛНИМ ГУШИТE НA CAЩ.
    Цeнa ядрeнa eнeргия 55 лeвa.
    Кaк щe кoмпeнcирaтe 76% БAЗOВИ МOЩНOCТИ EВТИН ДЪРЖAВEН ТOК.
    Кaквo миcлитe дa прaвитe c ПOТРEБИТEЛИТE!
    70% oт бългaритe нямa дa мoгaт дa cи пoзвoлят НOВO ПOCКЪПВAНE.
    В мoмeнтa цeнитe ca нeпocилни, И ТO CAМO ЗA ТOК.
    Щe ми кoмeнcирaтe c
    200 килoвaтa бeдни дoмaкинcтвa.
    ТE ВCИЧКИ ВEЧE CA БEДНИ.
    200 килoвaтa ca към 50 лeвa, нaд тeзи 200 килoвaтa cи плaщaш рaзликaтa-ВEДНAГA COРOCOИДИТE ДБ, ИТН-ЛOБИCТИТE чacтни вeцoвe, фoтoвoлтaици, пeрки БЯХA ПРOТИВ.
    Мяркaтa бeшe ПРEДЛOЖEНA oт Румeн Oвчaрoв.
    Нaй-EКCПEРТНИЯТ oт вcички.
    Нaучaвaмe, чe EРП-тaтa ca oткaзaли мacoвo cиcтeми зa прocлeдявaнe нa РAЗХOДИ, БEЗПЛAТНИ oт EC.

    Коментиран от #19, #83, #135

  • 7 Пич

    65 54 Отговор
    Да я подхванете... В смисъл... Вие да започнете да вземате парите ли...!!!???
  • 8 Ами ...

    67 6 Отговор
    А в здравеопазването?

    Коментиран от #46

  • 9 Точно така

    104 29 Отговор
    Нека има хляб за много хора. Не като досега шепа тарикати заграбили земята с любезното съдействие на държавата.
  • 10 Васил

    27 66 Отговор
    Как ще премахнете корупцията като ДАНС и НСО още съществуват даже и с пандемията не може да се справите и да накарате хората да се ваксинират.
  • 11 Циганин с каруца и кон

    101 13 Отговор
    То цялото министерство е далавераджии,крадци и малоумни калинки.
  • 12 байгън

    34 9 Отговор
    А Мусакъ Карабаялдъ жа едем ли
  • 13 Антигербер

    71 25 Отговор
    Браво, а след това и в енергетиката.
  • 14 Предатели

    63 19 Отговор
    Нaучaвaмe, чe щe ce oткривaт oщe вeи-тa, вeцoвe, фoтo, пeрки, ДРЪЖТE CE ЗA CТOЛA ГEOТEРМAЛИ дo КAЗИЧEНE.
    Тeзи хoрa нe ca дoбрe ДБ, ИТН, ПП.
    И никaкви мeрки зa дoмaкинcтвaтa-ЩЯЛA ДA ДOOБCЪЖДA, aбe към Coциaлнo Миниcтeрcтвo eдин пoбeлял ЛOБИCТ OТ ИТН-Хинoвcки, тoй oт килoмeтри лъхa нa кoрупция..
    И eднo млaдo нaхaкaнo ЛAКOМO ТOКOПРOИЗВOДИТEЛЧE ИТН.
    Нe мoгaт дa пипнaт чacтнитe кърлeжи, дaвaт им OЩE ПРEФEРEНЦИИ,
    Oтпaдaт рeгулaции-НAТУРA,Зeмeдeлcки зeми,Прaвo Cтрoeжи.
    Нямaмe рeкултивирaнe пoчвa-унищoжaвaт зa 20 нaпрeд, птици, риби, вoди-ВEЦOВE.
    Имaмe 9 МEГAВAТA зeлeни eнeргии, НEEФEКТИВНИ, CКЪПИ, нeeкoлoгични.
    Кoму ca нужни пoвeчe?
    И им плaщaхмe приcъeдинявaнeтo към мрeжи, рaзхoди и други.
    ПРEД OЧИТE НИ ЗAКРИВAТ ДЪРЖAВНAТA ЯДРEНA EНEРГEТИКA.
    Cлeдвa фaлити-мaлък и cрeдeн бизнec-нa кoитo НAТРECOФA избoр нa дocтaвчик-ТЪПOТИЯ, тaкa иcкaл EC.
    Кaквo cтaвa в тaзи държaвa?
    Вcичкo e зa уcвoявaнe нa 30 милиaрдa ЛAПAТ ЛAПAТ ЛAПAТ.
    Aхoрaтa, дa ce oпрaвят.
    Изхoд:
    Мacoви прoтecти зa ДЪРЖAВНA ЯДРEНA EНEРГEТИКA.
    Изхoд oт EC.
    Бeз eвтинa eнeргия, НЯМA CТAНДAРТ, Икoнoмикa, рaбoтни мecтa, ТOПЛИНA.
    Eдинcтвeният миcлeщ бeшe Oвчaрoв.
    Хoрa, гoтвят ви EНEРГИEН ГEНOЦИД, зa cмeткa кърлeжи пo вeригaтa.

    Коментиран от #172

  • 15 Тиква

    82 7 Отговор
    Кирчо, вижте първо належащите проблеми. Мафията Чси и колекторски фирми. Народа бедства тотално и е голям гърч! Земеделието няма са умре. Ходи и виж хората как се отопляват и спрете тези цени на тока!

    Коментиран от #28

  • 16 Мосв

    30 7 Отговор
    ... А в МОСВ кога,... И в момента мосе се източва и управлява от мутро мафията на е. димитроф - мафиотя и пасето... Министъра е само пионка!

    Коментиран от #39

  • 17 безпартиен

    47 9 Отговор
    Преди повече от 12 години ц.иганите по селата бяха "оземлени" с по 3-4 дка.земеделска земя от държавен или общински поземлени фондове и без да платят и лев за нея!Условието е да не я продават 10 години.Земята отдадоха за обработка на арендаторите с пълномощни за разпореждане и всъщност я продадоха преди изтичане на срока за около 300 лв.на декар!След този срок арендаторите вече с пълномощните прехвърлиха земята на свое име!Така се извърши една приватизация на земеделска земя от "правилните" хора!Сега ц.иганите отново са без земя и на помощи!Та въпросът кам този тарикат и към всеки друг е КОЛКО ДЕКАРА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ СЕ ПРИВАТИЗИРА тихо под масата??????
  • 18 ТаУмВзе

    29 27 Отговор
    Пак Нищо няма да направите бе питомец на козяк. Мутропитека е бивш слугинаж също и трябва в пенсия да си харчи кражбите на топло. И робе овца, хвани се свести от това Оправяне! Тия юпита ще използват гробарското наследство, за да ни Дозакоят. Нани нани, Без Чекмедже с евраци и кюлчета!
  • 19 Коко

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Предатели":

    Къде го гледа? Дай повече информация?

    Коментиран от #30

  • 20 Кириле

    44 28 Отговор
    Мръснен фашист и гнуссен лобист на фарма-убийците. На твоята съвест ще лежат всички починали от ваксините заради лобизма и манипулирането. Скоро време ще бъдеш гонен с тояги от народа а пострада ли дете просто ти е бедна фантазията какво ви чака всичките.

    Коментиран от #61

  • 21 Предатели

    39 13 Отговор
    Дo гoдинa и пoлoвинa, лoбиcтитe нa ИТН и ПП:
    Прaвят кaртa зa гeoтeрмaли, догодина..
    Имa 3-типa зa тeхнoлoгия, 2-тa ca чиcт фрaкинг дълбoчинa.
    Oтрoвeнa пoчвa, oтрoвeни вoди,нeвъoбрaзим шум,ЗEМEТРECEНИЯ c ниcък мaгнитут.
    В Швeйцaрия тaзи тeхнoлoгия бeшe ЗAКРИТA.
    В CAЩ пoд 3%.
    Тoвa e уcвoявaнe нa пaри-ДИВ ЛOБИЗЪМ.
    Изхoдът и OТКAЗ oт тeзи 30 милиaрдa, 50% ca зaeми.
    Зaкривaнe нa EРП-тa, чacтни фoтo, пeрки, вeцoвe, зa гeoтeрмaли изoбщo дa нe миcлят.
    Зaпaзвaнe нa ТEЦ123, ДЪРЖAВНИ.
    Cтрoeж нa ДЪРЖAВНИ БEЛEНE 2 рeaктoрa, Кoзлoдуй 2 рeaктoрa.
    Cрeщу БГ в мoмeнтa 8 нaкaзaтeлни прoцeдури-кoeтo знaчи глoби.
    И oщe 16 чaкaли oт EC
    ИЗЛИЗAНE OТ EC-НИКAКВИ ЗAEМ.
    Cтaвa cтрaшнo-УНИЩOЖAВAТ БЪЛГAРИЯ.

    Коментиран от #27

  • 22 Шопо

    47 6 Отговор
    Кире,внимавай с Македония. ,за да не гризнеш дървото !!!
  • 23 Сатана

    40 20 Отговор
    Първата стъпка на Киропетковистите е пълно и тотално унищожение на селското стопанство.В този отрасъл без субсидии не може да се оцелее.
    Но той има други задачи.СДС направи каквото можа преди 30 год.сега тоя ни добара!
  • 24 Много си нагъл

    56 21 Отговор
    Каква корупция, бе момче. Ти върна всички компрометирани, даже съдени и ги правиш министри. Голяма, безочлива наглост си. Яко ни излъга, брутално. Прави са били, ще мрем от глад.

    Коментиран от #31, #44

  • 25 Предатели

    38 15 Отговор
    КАКВО ЗЕМЕДЕЛИЕ-като имате КВОТИ за производство от ЕС.
    Кого мамите.
    Къде са ви напоителните системи.с отревената ВОДА ОТ ГЕОТЕРМАЛИТЕ на Кирчо ли, ще тровите зеленчуците.
    Ще духате на перките да докарват с ток водата.
    от площадката на Белене ставал чуден парк за фотоволтаици.
  • 26 Ценко

    50 9 Отговор
    Дърводобивът, дървопреработката се контролират от ДПС! Категорично!
  • 27 фадесгфсдфгц

    33 10 Отговор

    До коментар #21 от "Предатели":

    Човек всичкото това е ясно на всеки който вижда нещата как стоят реално. как да го обясниш на някакъв тъпунгерр дето си мисли че всичко що хвърчи се яде. Не мога да повярвам до каква степен е затъпяло населението.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 сигурно

    41 16 Отговор
    Ако това стане ,поне половината депутати на шайката ще са в затвора !

    Коментиран от #152

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ФЕН

    36 34 Отговор
    БРАВО и СМЕЛОСТ !!! Не мога да дам повече звезди за оценка ...бих дал 100. Не забравяте ,че има и други сектори за разплитане ! СМЕЛО НАПРЕД!!!

    Коментиран от #45

  • 33 Скоро

    35 23 Отговор

    До коментар #1 от "Мачкай Киреееее":

    Така ще те смачка твоя Кирчо , че кухата ти кратуна ще изпадне в ступор. Пак те чака мотиката за компира на англичаните...
  • 34 ЛИЛИ

    52 19 Отговор
    Браво Кирчо!!!! Това министерство е на мутрите, дпс и алчните уж земеделци.Тези мафиоти взеха земята на собствениците, приписваха си фиктивни декари , несъществуващи животни и лапаха пари от европейските фондове.Народа ни яде вносни боклуци от зеленчуци до отвратилно на вкус месо;Това трябва да се прекъсне незабавно.

    Коментиран от #47, #64, #142

  • 35 асан

    44 8 Отговор
    "Министерство на земеделието е единственото място в света, в което данни за субсидиите няма дори и финансовият министър"
    УЖАС
  • 36 ХА ХА ХА

    39 14 Отговор
    БРАВО КИРЧО ! ПРЕМАХНЕТЕ , АКО МОЖЕ И УНИЩОЖЕТЕ ТАЯ ПУСТА КОРУПЦИЯ ДЕТО Я ИМА ВЪВ ЗЕМЕДЕЛИЕТО !!! НО СЪС КАКВО ИЛИ НА КОЙ ЩЕ Я ПОДАРИТЕ , СЛЕД КАТО Я УНИЩОЖИТЕ ????? МНОГО ПАРТИИ ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ Т.Е. ДА КРАДЕТЕ !!! ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ ????
  • 37 гост

    39 33 Отговор
    Вържете го това момче, че толкова глупости изговори , че и Баце бледнее пред него. От всичко това най много да спрат субсидиите за земеделците, и после ония с големите трактори да го изринат със все Министерски съвет.Този е мега невнятен !
  • 38 Биби Кинг

    20 5 Отговор
    Од сеги нема са полетически назначениата? Добре ма не верваме!Коги ви изгониме пак че се чегартаме и че инсталираме наши ора! Така е било така е и па натам отива
  • 39 Кой си ти

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мосв":

    Та да ти дават обяснения бе... Ама хайде... Верният отговор е : " Когато върбата роди круши "...
  • 40 Ти да видиш

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ще ти е много":

    Така ли? Ами, ако стане?

    Коментиран от #49

  • 41 Онзи

    17 7 Отговор
    Киро Пинкото да маха мерките и сертификата.

    Коментиран от #73

  • 42 Раико

    47 3 Отговор
    Всички шефове на поземлени комисии да бъдат разследвани всички до един са милионери!!!

    Коментиран от #53

  • 43 Земеделец

    26 9 Отговор
    Е, там вече е луда работа крадено ,крадено до безобразие е ами дай да видим вече някой в раиран костюм де крайно време е то не бе калинки с герберски цвят, че и една пасмина не наяла се 12 години!

    Коментиран от #55

  • 44 Емо

    17 26 Отговор

    До коментар #24 от "Много си нагъл":

    Успокой се ще вкарат Борисов в затвора...
  • 45 Овен

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "ФЕН":

    Си ти , а не Фен... Затова разсъждаваш овнешки...
  • 46 Предатели

    26 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ами ...":

    Най-важната точка,,предложена от БСП, за премахване на Търговски статут Държавни болници.
    Беше отложена.
    Отново стопирана от ИТН и ДБ.
    Подозирам, че преди публичните в МОЛА, е имало предварителни.
    ИТН и ДБ, блокират с ЕС санкции, ЕС ГЛОБИ, ЧАСТНИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ПИПНЕМ.
    Изводът е: Излизане от ЕС.
    Като Китай: 51% важни сектори ДЪРЖАВНИ.
    Гечев предложи и държавата да изкупува част от БГ продукцията.
    Подозирам са го отлогили.
    Ще потърся пълен запис Икономика-гледах краткия.
    С огромна изненада открих, че най-читавите предложения идваха от БСП.
    От площадката на Белене ставал прекрасен Парк за фотоволтаици и перки.
    Тези плюят в лицето на хората-специалисти, РАБОТИЛИ ПО ЛИЦЕНЗА НА ПЛОЩАДКАТА€
    Престъпници-ИТН, ДБ.

    Коментиран от #78

  • 47 Много

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "ЛИЛИ":

    Си умна , беееее , беееее , беееее.....
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Gazoo

    30 23 Отговор
    Идват тежки времена за ГЕРБ-ДПС олигарсите - спират кранчетата и започват процеси за престъпленията им!

    Коментиран от #173

  • 51 Neno

    6 6 Отговор

    До коментар #48 от "мен":

    Глада ги озлоби хъхъ
  • 52 ризди

    20 7 Отговор
    Приветствам това и дано да стане. Там изтичат милиярди без да има продукция. Субсидии за дини, краставици, домати, чушки, тикви, сливи и пр. и всичко само по документи, а се взимат огромни субсидии от нас данъкоплатците.
  • 53 Е то

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "Раико":

    Ти като не си па никакъв , като какъв гледаш в чужда паница... Пак ще си си никакъв...
  • 54 МАЯ

    18 9 Отговор
    През времето на мутренското управление беше унищожено всичко, което можеше да е в полза на мнозинството от бедни и средна класа хора.Тези мутри унищожиха и подариха на техните престъпници земята, гората , водата, язовири и всичко останало.СЪЗДАДАХА ШАЙКА богаташи милионери , които вдигат цените , печелят на наш гръб.Не трябвало да има Държава, сета всички чорбаджии искат помощ от нея.Ало собственици печалбите криете , знайте че освен печалби има и ФАЛИТИ!!!! Къщи за гости, санране, асфалтиране и всички далавери отидоха в рацете на мутрите!!!
  • 55 Копай

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Земеделец":

    С мотиката , и си трай... Защото кариран костюм ще видиш , само като те вкарат тебе в панделата.
  • 56 Centyrion

    20 8 Отговор
    Прави каквото решиш,но ако мислиш,задължителна или насилствена ваксинация,и разни Бустерни дози за тези които веднъж се прекарахме с ваксинация,по добре си хващай самолета от сега.Иаче другият път Възраждане ще е партията.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ти като

    15 3 Отговор

    До коментар #48 от "мен":

    Го харесваш , ходи се ожени за него... Тъкмо нагледно ще подкрепите Истанбулската конвенция...
  • 59 антигербер

    20 12 Отговор
    Браво Кире ! Първо спирате корупционните субсидии защото земеделието трябва да е като останалия бизнес а не да се толерира финансово от данъците на останалите бизнеси и работещите
  • 60 Грульо

    32 5 Отговор
    Вчера гледах интервю на Кирчу и Кукорчу от 28 март миналта годнина, точно след началото на ковит геноцида у нас, и направо са сащисах. Тез подлоги директно заяваваха, че трябвало да затварят хорат в концлагери. Потърсете в гугал "Асен Василев: Тестввнето за ковид-19". Ако хората го бяха видяли това прди изборите, никой нямаше да гласува за тях. :D

    Коментиран от #113

  • 61 ТРД

    6 15 Отговор

    До коментар #20 от "Кириле":

    Ти нормален ли си? Кажи нещо за пресъпника боко.
  • 62 Ангел лудия

    20 9 Отговор
    първо почни от ДПС -- бързо ще стигнеш до края на Мафията
  • 63 Предатели

    17 5 Отговор
    Всяко едно разумно Предложение, частниците, в една или друга сфера да бъдат ОГРАНИЧЕНИ в кражбите-беше спирано.
    Не може да пипаме Частници-ще заведат дела,да, прави са.
    Тогава НЕЩО не е наред.
    Да, върху главите ви се сипят ПРЕДАТЕЛСТВАТА на МАДАМ ЙЕС, и на една МУТРА-зелени сделки, борси, вредни, Концесии, води, безобразни частни енергопроизводители.
    Какво правим?
    Нещо в системата не е наред?
    Тогава, нация от обслужващ хъбов персонал, офшорки-борси-спекуланти КРИЗИ ФАЛИТИ.
    и този път няма измъкване като през 2008 г. КРИЗА
    ЦЯЛАТА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ-тръгвате от опашката към главата.
    Вие водите България към Здравен, Икономически, Енергиен Колапс, Земеделски.
    Запазвате корупцията и народът ИЗЧЕЗВА.
    Вие в момнта ВОДИТЕ ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.
    Онлайн СТратегически планове-КАК ДА НИ УНИЩОЖИТЕ.
    първите три месеца 200 киловата помощи,
    И КАКВО ПРАВИМ СЛЕД 3-те МЕСЕЦА?
    Какво ПРАВИМ?
    Но на гущера се къса ПЪРВО ГЛАВАТА.
    Ако наистина искате да скъсате с корупцията.
    Пример Китай-51% държавен сектор-важни пера в икономика.
    Напускате ЕС. Прекъсвате коруцията ЧАСТЕН СЕКТОР.
    И почвате да градите наново.
    Чак тогава с трезви глави преговори с ЕС.
    Ама истински ПРЕГОВОРИ.
  • 64 Табу

    31 11 Отговор

    До коментар #34 от "ЛИЛИ":

    Все повече данни излизат за тотални разминавания в гласовете за Кирчо и кокорчо и според ръчното преброяване. Само в три софийски секции ( за сега) се установиха колосални разминавания в пъти (повтарям-не в проценти,а в пъти). При всички други останали партии разминавания НЯМА. Само при Кирчо и кокорчо и всев тяхна полза. Всеки човек с малко мозък и поне малко следящ какво се случва на политическата сцена у нас ще е наясно,че Кирчо и кокорчо няма как да имат такава подкрепа от бг.народ...ВСИЧКО Е ИЗМАМА И ТО ГОЛЯМА!!!
  • 65 bul

    17 1 Отговор
    тия ще усетят пипалата на ОКТОПОДА ...
  • 66 Мнение

    24 0 Отговор
    Като е загрижена толкова БАБХ, как допуска на пазара храни с хидрогенирани мазнини, консерванти Е -та, и оцветители..!?? Също и механично отделени меса, в които освен кости и жили, според мен има и други неща, за които не смея да пиша.
  • 67 Предатели

    12 11 Отговор
    НИКАКВИ КРАНЧЕТА НЕ СПИРАТ ЗА ГЕРБ.
    Това е МАНТРА за глупави хора.
    При 2 служебни, Законопроекти от извънсистемни партии, ВЕЧЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЗА ГЕШЕВ.
    Номерът беше, ТЕ ДА ЛАПАТ МИЛИАРДИТЕ.
    Отворете си очите.
    ГЕРБ имат ЗЕМЕДЕЛИЕ и ДПС, жито-хляб, субсидии ЕС.
    В ГЕРБ е енергетиката-вецове, фото 1400 фотоволтаика,частни вецове 460, перки.
    ГЕРБ е в ЕРП$ТАТА. ГЕРБ-БАНКИ.
    ГЕРБ-спорт.
    НИЩО НЕ СТЕ СПРЕЛИ!
    Така ли ще мамите хората.
    Над 50% от жизнено важни отрасли са в ръцете на ГЕРБ и обръча им от фирми. И кой знае, колко лобиста в партиите.

    Коментиран от #98

  • 68 Селянин

    13 7 Отговор
    Субсидии взимат само големите риби с партийно покровителство (герб и ДПС) даже деца и роднини на депутати и кметове
  • 69 Дудю

    6 2 Отговор
    Лапни шараните са спокойни,постигнаха това,което най много им липсваше!Пишете и мастурбиране,Бойко глупака няма да е сам!
  • 70 Хасковлия

    16 1 Отговор
    Само от субсидии станаха милионери без да работят реално
  • 71 И АЗ ИСКАМ

    8 6 Отговор
    НО ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ИЗМАМНИЦИТЕ КРАДЦИ ОТ БЮДЖЕТА ЗА ВАКСИНИТЕ ОЩЕ КАТО НЯМАЛО БОЛНИ И КУПИЛИ ВАКСИНИ С ПРОСЛЕДЯВАНЕ ОТ САТЕЛИТ НО БЪЛГАРИ ОЩЕ НЕ СА СЛЕДЕНИ ЗАЩОТО НЕ СА СЕ ВЪРЗАЛИ НА КОВИДАРИТЕ
  • 72 Живко

    17 2 Отговор
    Субсидии има само за връзкари и рушветчии-плащаш на дпс и взимаш евросубсидия
  • 73 А бе

    13 2 Отговор

    До коментар #41 от "Онзи":

    Е как ще ги премахне,като точно тоя продажник е и техен поддръжник и ще гледа на всяка цена да ги запази??!
  • 74 Овчар

    10 2 Отговор
    Всяка година давам по 1 агне и 1 теле рушвет
  • 75 А в енергетиката

    9 0 Отговор
    Кога? Или там не се пипа, по закон, че добре плащат.
  • 76 ЖИВ Е ТОЙ

    10 4 Отговор
    (EN, RU, FR)


    напред назад Обратно към: Христо БотевСЛОВОТО


    Хаджи Димитър

    Жив е той, жив е! Там на Балкана,

    потънал в кърви лежи и пъшка

    юнак с дълбока на гърди рана,

    юнак във младост и в сила мъжка.



    На една страна захвърлил пушка,

    на друга сабля на две строшена;

    очи темнеят, глава се люшка,

    уста проклинат цяла вселена!



    Лежи юнакът, а на небето

    слънцето спряно сърдито пече;

    жътварка пее нейде в полето,

    и кръвта още по–силно тече!



    Жътва е сега... Пейте, робини,

    тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,

    в таз робска земя! Ще да загине

    и тоя юнак... Но млъкни, сърце!



    Тоз, който падне в бой за свобода,

    той не умира: него жалеят

    земя и небе, звяр и природа

    и певци песни за него пеят...



    Денем му сянка пази орлица,

    и вълк му кротко раната ближи;

    над него сокол, юнашка птица,

    и тя се за брат, за юнак грижи!



    Настане вечер – месец изгрее,

    звезди обсипят сводът небесен;

    гора зашуми, вятър повее, –

    Балканът пее хайдушка песен!



    И самодиви в бяла премена,

    чудни, прекрасни, песен поемнат, –

    тихо нагазят трева зелена

    и при юнакът дойдат, та седнат.



    Една му с билки раната върже,

    друга го пръсне с вода студена,

    третя го в уста целуне бърже, –

    и той я гледа, – мила, зесмена!



    "Кажи ми, сестро де – Караджата?

    Де е и мойта вярна дружина?

    Кажи ми, пък ми вземи душата, –

    аз искам, сестро, тук да загина!"
  • 77 Валя

    24 6 Отговор
    Всички евросубсидии за земеделие се разпределят от ДПС само на техни хора.Пълна РЕВИЗИЯ!!!

    Коментиран от #85

  • 78 Ами ...

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "Предатели":

    Пишеш доста несвързано. Хапчетата? 😀
  • 79 ТтТ

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мачкай Киреееее":

    Юбре петату! Блажени са вярващите!
  • 80 ТтТ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "БХОРТЕИ":

    Кога??? Или до кога да чакаме???
  • 81 Васил

    20 0 Отговор
    Трябва да се подпомагат дребните земеделци не големите арендатори и ферми с милиони по сметките си
  • 82 ТАЗИ СНИМКА

    21 1 Отговор
    ГОРЕ НА КОЙ Е , МНОГО МЯЗА НА МЛАД БОЙКО С 2 ЛЕВА В ДЖОБА
  • 83 Голем смях

    14 13 Отговор

    До коментар #6 от "Предатели":

    Май само си гледал като индианец пишеща машина.Те германците тъпи ,че къртят.До 2030 г. закриват въгледобива,а догодина спират и последната АЕЦ.И то 80 млн. население и най-голямата икономика в Европа.Бах ти тъпаците.Ние сме по-умни.Голям рев за тези руски боклуци на 30 години от Белене.

    Коментиран от #103

  • 84 Кво пак ще хващаш бе Кирчо

    20 2 Отговор
    цената на тока ми е 7 пъти по- висока от тази преди половин година, фалирам. Вземи да фанеш тока, ма толкова те интересува.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Мария

    5 5 Отговор
    Почнете от там ще се хванете за главите що крадене е било
  • 87 !!!

    18 1 Отговор
    Отивам да си взема бира от хладилника. Моля ви се, Киро и Асен, не изкачвайте и от там! Аз просто искам да пия бира.Мерси
  • 88 ДА СЕ ПОЧВА

    10 11 Отговор
    ПЪРВО ДА СЕ ЛОВЯТ БЪЛГАРИ БЕЗ ВАКСИНИ И ДА СЕ ЗАТВОРЯТ В БЕЛЕНЕ И ПОСЛЕ ПОСЛУШНИТЕ ЩЕ ГИ ПРАЩАМЕ ПРИ ДОКТОР КОВИДАРЧО ЗА ДОЗАТА СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ И БЕЗПЛАТНО САМО ЗА ДЕПОТАТИ

    Коментиран от #100

  • 89 Тодор

    17 0 Отговор
    Чета Овчаров щял да бъде министър на енергетиката в правителството на промяната?
  • 90 ddddd

    15 3 Отговор
    Нищо няма да променят тези мошеници итн2 може да си променят името на партията като тях
  • 91 Енчо

    16 0 Отговор
    Арендатори и фермери с ролс ройс,S класа А8 и т.н ходят по нивите сигурно с тях Вие сте будалите че не се усетихте по рано
  • 92 Хехе

    17 2 Отговор
    Уволнете цялата БАБХ. Нищо не вършат, само мародерстват!
  • 93 Бай Гошо

    15 1 Отговор
    Там е по голяма далаверата и от магистралите
  • 94 ???

    19 0 Отговор
    забогателите по времето на БСП/ ДПС Васил Божков, Арабаджиеви, Баневи, Бобокови, Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бенчо Бенчев, Георги Гергов, братя Галеви, Миню Стайков, Вълка,
  • 95 rolangaros

    15 3 Отговор
    Не 15000 дка, а 5000 трябва да е Прага за субсидии.

    Коментиран от #148

  • 96 жак

    7 9 Отговор
    Оставете тези, които ще осъществяват промяната на мира за сто дни и тогава се упражнявайте с предсказания!
  • 97 Цецо

    11 2 Отговор
    Ако излезе на яве що крадене пада там ще спрат всички субсидии от ЕС сама призна бившата министърка
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Да,бе

    12 5 Отговор
    Значи е време да се счупи крадливия гръбнак на ДПС,щото това си е тяхното министерство от едно време и щото там са парите.Нищо лично,просто пари и контрол над бедните им хвъргачи на гласове.
  • 100 ЩО ОБИЖДАШ

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "ДА СЕ ПОЧВА":

    Дофтора КОВИДАРЧО АЗ ПАРИ ВЗЕМАМ само ако не ваксинирам АКО ВАКСИНИРАМ САМО 10 ЛЕВАААА
  • 101 🐘🐘🐘

    12 6 Отговор
    Звучи добре , чакаме реализацията . Щото ако земеделието отиде при ИТН , все едно че е при ДПС
  • 102 да ама

    17 2 Отговор
    над 90% от субсидиите в земеделието отиват в няколко арендатори. Отчитат милиони печалби, а същевременно взимат и милиони субсидии. Същевременно същите тези арендатори контролират пазара и играпт в полза не чекмеджето. В момента складовете са пълни със слънчоглед и пшеница, но цените се държат изкуствено и хората плащат най-скъпото олио и хляб. Хем даваме най-големите субсидии на няколко зърнари от сорта на Пилето и Илчов, хем плащаме по-скъпа храна отколкото в Германия. Тоя кошер около ДПС трябва да се разгради тотално и да се сложи пълен мораториум върху субсидиите на зърнарите. За плодове и зеленчуци има нужда от субсидии но контрола трябва да бъде много сериозен, защото където са субсидиите и Европарите там са и мутраците!
  • 103 ТЦ ТЦ ТЦ

    15 2 Отговор

    До коментар #83 от "Голем смях":

    Изнесоха си КАУ бой мръсните производства Германия в Чехия, ЧЕХИЯ има АЕЦОВЕ, и нови смята да строи, ЗАТОВА ЗЕМАН им беше трън в очите..
    В момента реват, че поскъпват цените, и от преди 2 години 40 милиона бедни.
    Средно всеки един германец е задлъжнял за ЕДНА ГОДИНА 1500 ЕВРО.
    За много наемите са непосилни, искаха да отнемат частни жилища-необитаеми.
    Внасят ток от ФРАНЦИЯ-в момента Ф-я трупа огромни печалби от БАЛЪЦИ като нас и Г-я.
    ГЕРМАНИЯ ПОСТРОИ СП2-САЩ им правят мръсно, и затова отчасти е предизвикана енергийната криза Вуте в Европа, както и САЩ СПГ Азия.
    Вуте чети, чети Вуте, само преди 2-3 години уволниха над 30 000 в автомобилен транш.
    Намерил, кой да ми дава за пример.
    Да не си завършило Харвард?
  • 104 Error

    15 2 Отговор
    Всички зеленчукови борси по страната в момента са на мафията и разни мутри. Там се извиват ръцете и се рекетират реалните земеделци и зеленчукопроизводители. Това отказа доста хора от заниманията им и те спряха с производството. Софийската борса в Слатина също е дадена на варненската мафиотска групировка ТИМ!
  • 105 Айде дате видим

    16 4 Отговор
    Кирчо, партии които се събират само заради факта, че на всяка цена трябва да влезнат във властта за да има правителство, е сигурно че то няма да издържи дълго...!!!
    Не знам Кирчо, като си се обещавал на американците за да те подкрепят за да спечелиш изборите, като как си я представяш тая работа и задача поставена ти от Амбасадата да спреш корупцията в България , като нямаш никакъв опит и идея как да го направиш в управлението, но сега за всички е ясно че бе супер възхваляван като незаконен служебен министър за да добиеш голяма популярност йаро суперминистър и едно си знаеше и едно си повтаряше най банално - " Да се спрат кражбите на ББ и корупцията в герб " и всичко ще е наред , а сега и да се спре корупцията в министерството на земеделието...!!!

    Коментиран от #107

  • 106 от историята

    15 0 Отговор
    Най вече обърнете внимание на заменките направени в края на мандата на тройната коалиция. 2009 г.
    Терени в северозапада за терени на морето
    Там беше и БСП с която сега правите съдружие

    Коментиран от #108

  • 107 хаха

    5 8 Отговор

    До коментар #105 от "Айде дате видим":

    а ти Разбойко ли очакваш да спре корупцията..., щото има опит. Като преяде с кражбата и да си каже - време е да спра с корупцията... малоумник
  • 108 Хи хи

    10 1 Отговор

    До коментар #106 от "от историята":

    Съдът вече се произнесе по едно такова дело преди месец, става въпрос за Гриша Ганчев. Всичко е точно , няма нарушения и заменките са законни.
  • 109 кимо

    11 4 Отговор
    време е да ходиш в Канада
  • 110 Бай Шили

    8 4 Отговор
    Начи субсидиите са за декар обработваема земя. Та за какъв таван ми говори тоя.
  • 111 Кую

    10 1 Отговор
    Започва от кайсийте. На ПП.
  • 112 Станишев

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мачкай Киреееее":

    Кире Кире мислим аз че е време да си зимаш чантичката кадето си приготвил да тафодсваш парите ни и да хващаш самолетчето за Канада докато още ти важи паспорта Кирчо земи и с тебе да ни отарвеш от тези смешници и Славчо и Нинова и Христо та да тръгне тази истрадала държава през тези шест месеца напред
  • 113 Вуна

    8 4 Отговор

    До коментар #60 от "Грульо":

    Гледах го. И кво ? Искат да тестват населението наведнъж ! Болните си отиват вкъщи, за да се лекуват. Напълно нормално е болните да идат да се лекуват, както при грип например, че и при много други болестни състояния, може да е главоболие, зъбобол, натъртване, изкълчване, тежък стадий на хемороидална болест и много други. За пръв път чувам, че подобно положение, едва ли не, се е превърнало в ,,затваряне в концлагер,,
  • 114 Чопърцила

    11 2 Отговор
    А дано. А за НОИ нещо да кажете и по-специално за поделенията извен столицата. Как се назначават служители. Станали са феодални владения, дерибейстават директори по 20-30 години, а след пенсия техни протежето. За РЗОК-тата също.
  • 115 Рашков Премиер... БОКО на Бунището

    9 6 Отговор
    Тим имат 2 000 000 дек земя
  • 116 гост

    13 4 Отговор
    Сульо и Пульо ще подхващат корупцията муахахахххааааааа...
  • 117 Знаещ

    12 5 Отговор
    на тоа сестра му е в МФ и краде като луда купи си кола за 35 бона а работи за 1500 Киро е боклук
  • 118 Смех

    8 2 Отговор
    Кога ще подхванете фашизма.. не е ли той по наложителен пък после ще видим кой къде крал...
  • 119 Някой си

    11 1 Отговор
    Точно така трябва контрол и ред във земеделието във селата 2-3 ма арендатори се разбират по между си и държат рентите на ниски цени или получават субсидии от ниви които даже не обработват , собственици са възрастни хора , или купуват ниви. Общински имоти. Парцели. На безценица чрез търг без участници. Всичко това трябва да се провери и нека да се провери депутатите по колко хиляди декара имат....
  • 120 КОЙ

    12 6 Отговор
    Това е ресора на турците.Кире тия ще те свалят от власт,ще ти измислят нещо.С тях борбата е само една куршума....

    Коментиран от #121

  • 121 Някой си

    14 3 Отговор

    До коментар #120 от "КОЙ":

    Точно така където е дпс там корупцията е на мах дори и селските им кметове управляват като първо :наши хора и останалите.. неграмотният Турчин все още не можа да разбере това и дори и да разбере почват заплахите, уволнения и т. н
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Българин

    17 8 Отговор
    НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ОБЕЩАВАТ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ
    ЧАКА НИ ГЛАД ,МИЗЕРИЯ И МНОГО УМРЕЛИ ОТ СТУД СЛЕД ПРЕКЪСВАНЕ НА ТОКА СЛЕД НЕ ПЛАТЕНА ВТОРА СМЕТКА
    ПОСЛЕ СТАЧКИ И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ПОЛИЦАИ ДА АРЕСТУВАТ И БИЯТ
    ЩЕ ГОВОРИМЕ ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ОСТАВКА ФАТМАК

    11 5 Отговор
    ХАЙД€ кирчо,ХАЙД€ ШМ€К€Р....И ти КАТО ФАТМАКА -р€зид€нта
    $АМО ОБ€ЩАВАШ!

    Д€Й$ТВАЙТ€ "канад$ки"-КОМ$ОМОЛЦИ,Ч€ $Т€ ДО ВЕЛИКДЕН!

    ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА!
    ШУТ ЗА ФАТМАКА и "ПП"!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Темата

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    не е за ваксинация, Го го.
  • 131 Абе Кирчо, абе спри се бе

    6 6 Отговор
    Бате кво ще яде, пак ли филия с мас... 😂😂😂
  • 132 Ал Тъпоне

    6 3 Отговор
    Време е да се започне със субсидиране на реализирана продукция, а не да се раздават пари по чертежи кой колко бил работил или поне да има два компонента на субсидирането: един който да е постоянен за единица обработваема площ и който да е на по-малка стойност и втори, който да е на значително по-голяма стойност, който да се изплаща за реализирана продукция. Иначе практически се получава държавно финансиране на стопански субекти, които продават на черно произведеното и не се отчитат на фиска както трябва. За всичко това трябва да има и съответния оперативен контрол разбира се, който по време на управлението на ГЕРБ беше почти изцяло разрушен вероятно нарочно!
  • 133 Хари хари

    9 6 Отговор
    Кирчо отменяЙ ваксините, от тях няма полза, и НЕЗАКАЧАЙТЕ ДЕЦАТА,ЗАЩОТО СМЕ ПАК НА ПЛОЩАДА.
  • 134 Гост

    7 5 Отговор
    Отдавна е време да те подхване прокуратурата теб.
  • 135 гост

    2 12 Отговор

    До коментар #6 от "Предатели":

    Ами пълни глупости говориш, честно. Тецовете са отрова и това, че уж са модернизирани, не значи че реално са, а и не продават на 75лв, а на тройно по-високи цени, всичко е вързано с брутални договори от Костов, който сега дори дава съвети. Няма такова нещо по света, или ако е имало, веднага се съди и влиза да лежи. Белене е супер зле, пак въобще не трябва да го има, а да се оползотвори цялата площ със складови зони и фотоволтаици, хем правиш буфер от Румъния, хем използваш изградената инфраструктура за тока. Хората да си сменят крушките с лед, да си купят пелетни печки, вместо да се топлят на радиатор и да плащат 200лв ток за гарсониера. Спри цигарите, ходи пеша, или заедно с някого, не всеки с неговата кола, дранголник до дранголник, смрад, пушек и многократни разходи, само защото на Ганчо му се полага и той е най-готиния, а дали после ще реве за пари, все тая.

    Коментиран от #140

  • 136 Грешка

    3 0 Отговор
    Вероятно и на смите големи фермери не им трябват субсидии обаче, са длъжни за да се претака евро парата;)
  • 137 само така

    8 1 Отговор
    отдавна трябваше да се разбута кошера там и да се обърне внимание на производителите на плодове и зеленчуци както и на дребите фермери. успех
  • 138 Селски

    8 2 Отговор
    Дрън, дрън, и пак нищо.
  • 139 Георги v.

    11 3 Отговор
    Тоя си има вид на циганин. А и манталитета му е такъв. Лъже, маже, подвежда и сее популизъм. За съжаление Ганьо си пада по такива. Симеон, М. Велчев, Бойко, Костов, Жорж Ганчев, Ал. ТОМОВ.... Няма да ми стигне денят да ги изброя.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Костова

    7 0 Отговор
    Чудесно като теория, да видим сега и изпълнението.
  • 142 Максим

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "ЛИЛИ":

    Браво ще му кажем когато осъществи намерението си в действителност. И ако го оставят да го стори. Иначе на думи всеки може за секунди да се разправи с корупцията.
  • 143 Лудия

    9 1 Отговор
    Удивлявам се на бригадрски ентусиазъм на Кирчо. Борисов вкара в затвора няколко олигарха и те го "сготвиха" . Сега Кирчо щял въвежда ред и да намали парите на цял един бранш. Арендаторите и земевладелците са толкова силни, че само ако решат и Кирчо ще бъде сготвен с компромати за месеци. Нека не забравяме, че тези хора благодарение на европейската политика разполагат с огромна финансова мощ...
  • 144 ГОСТ

    9 1 Отговор
    ДА СЛОЖИТЕ ВАШИ ХОРА ДЕМЕК! ОТ ГРУПАТА ТИ В НС ПОВЕЧЕ ОТ 40 ЧОВЕКА СА БИЛИ В НПО-ТА ПЪЛУЧАВАЛИ ТРАНШОВЕ ОТ "АМЕРИКА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ"!!! А НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТИ СПОНСОР, ШЕФА НА ЕКОНТ ГО ГОТВИШ ЗА МИНИСТЪР. ТОВА ЛИ ВИКАШ Е ПЪЛНАТА ПРОМЯНА?!
  • 145 шопо

    3 5 Отговор
    Министерсвото на земеделието е цвете в сравнение с министерството на финансите и т.н. министерство на болестите начело с дупнишкото недоразумение крадящо и със задните си части , прикриващо престъпленията на герберастката банда в частност на Костадинка Ангелова професорка хирургиня и директора на ЦСМП- София масонът - селяндур д-р Георги Гелев от село Врачеш .
  • 146 ДЕНнаТРАУР

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    В трагедия на магистрала ?Струма? загинаха 46 души.

    Единодушното мнение на шофьорите е,
    че пътищата в България са безобразни!
    Не само в сравнение с тези в Западна Европа,
    а с тези в Румъния и Сърбия, дори и с Македония и Албания!
    Там няма дупки по асфалта!

    Според специалистите,
    закрепването на мантинелите трябва да бъде с 4,
    а не както у нас с 2 болта!
    Маркировката трябва да бъде със специална светлоотразителна боя!
    А не с обикновена, както у нас,
    която се компрометира само след месец!

    Очевидно пачките в чекмеджето,
    комунистът Борисов не ги е спестил от заплатата си!
    Очевидно това са корупционни пачки!
    От нагласени поръчки "ин хаус"!
    Пачки, струващи животи по пътищата
    и трагедии в България!

    Ти имаш ли дупка на асфалта
    на вашата улица?

    След три мандата на комуниста Борисов,
    България е вече далече зад Румъния!
    България е на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Фактор са като жена с минижуп -
    уж показва всичко,
    но основното не се вижда.
  • 147 николов

    7 3 Отговор
    Бачо Кире, какво ще кажеш за изпирането на парички с тестовете за учениците
  • 148 Чорбаджиев

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "rolangaros":

    И 50 000 дка (и по-вече) да работят, отдавна са с 5-6 и по-вече фирми. На мама, на тати, на синковци са фирмите и без това за търговете за имоти от ДПФ има ограничения. Точно тези "големи" земеделци си хрантутят/лобират за т.н. експертен състав в министерството, назначават си хората по службите. И "супермен от Харвард" да е си остава парашутист и набързо ще бъде "омотан" от "експертите" в министерството...къде ще ходят и няма да слушат.
  • 149 ПЪГУОШ

    1 7 Отговор
    Така се трупат кюлчета и пачки по чекмеджета и шкафчета !
  • 150 бат рамбо

    8 1 Отговор
    Кьорчо, на Бенчо Бенката ще му сложиш ли таван ли той ще ти сложи?
  • 151 5577

    7 1 Отговор
    Не казвай че си скочил преди да кажеш хоп, че на каря смеха по голям става. Той материала е един и същ. Него неможеш да го промениш. Като гледам и главатарите няма да смените, защото то няма други.
  • 152 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "сигурно":

    Ако стане ще те молят за министър на земеделието Сигурно радев е патриот като иска да стане президент Няма лична изгода /Патриот е душа дава но не своята душа а душата на народа /Ако има един честен човек от политиците че избере хора независимо от коя партия и етност са Да свалим тези да се качим ни я Наи кадърните
  • 153 кьорчоо

    5 1 Отговор
    Червен лакей И ПОДЛОГА!
    Продължавайте да арествувате хора за коментари.
  • 154 смешко

    6 2 Отговор
    Ахемд Доган, чрез подставени лица държи и ръководи целият бизнес с незаконната дървесина, става на въпрос за милиони!
    От години ДПС краде и сече българските гори и парите се прибират от Доган, ще ми бъде много интересно, как Кьор мусун табелата ще се оправи със Сокола!????

    Коментиран от #165

  • 155 майна

    3 1 Отговор
    веднага и научните институти подхващай, че бълват професори и крадът яко пари
  • 156 уууууу

    6 1 Отговор
    Да там е ,огнище на корупция. Земевладелците са приказно богати боклуци. Приказно.

    Коментиран от #160

  • 157 цирк

    7 3 Отговор
    Шест месеца ни загубиха, да ни лъжат с простотии. Всичко е решено от американците - и кой ще спечели изборите, и кой ще е премиер, и кои ще са министри, и кои ще са депутати /все от техни училища и университети/. Това е колониално правителство от служители на американското посолство. Затова и Бойко Борисов не смее да гъкне, и то при условие че очевадно фалшифицираха изборите и му взеха победата. Ама не се рита срещу тия, дето ще те посочат в някой списък. Да сте го чули да каже нещо - не смее да се обади. Само срещу Радев говореше, ама вече и това е безсмислено. Ако той беше на власт, щяха да го разчекнат. Сега ще ни лъжат с разни преговори и простотии докато американците си прокарат задължителната ваксинация, ядрените ракети, признаването на Македония и Истанбулската конвенция, пък българите кучета ги яли. После кой от къде е - не им дреме кой ще е премиер или президент. Това ако при Бойко беше такава анархия, такава инфлация и такива цени, площадите щяха да са пълни и да се иска оставка по 24 часа. Сега всички траят и си носят ярема. При него цената на тока скочи с 30% и народа го свали от власт, сега увеличението от януари е с 300% и раята трае. Ама като сте робски народ - така е. Ще живеете сто пъти по-бедно, ще плащате пет пъти по-скъпи сметки, заплатите ще са най-ниските и това е. Made in USA. Промяната продължава - все по-бедни, по-мизерни и по-зависими. А по въпроса с корупцията вече се видя, че само се смениха пътеките и чекмеджетата - вместо к

    Коментиран от #158

  • 158 бъркаш

    3 4 Отговор

    До коментар #157 от "цирк":

    Объркал си нещата, Радев, ПП и другите тумори са дело на Москва и Путин!!!!!
    Това правителство няма нищо общо с САЩ!
  • 159 Мод

    5 2 Отговор
    Абе вие хубаво ще подхванете,ама вас кога ще ви подхванат.
  • 160 батко

    6 0 Отговор

    До коментар #156 от "уууууу":

    Вярно е, раздваха се субсидии за милиарди, без да има реколта, само земя и то наета под аренда.
    Земеделските произовидтели се облажиха много и започнаха да си купуват бентлита и мерцедеси за по 200 бона, типичне пример е великият земеделски производител Цеко Чоков!
  • 161 Само обещания

    4 1 Отговор
    НАГЛО, ЛИЦЕМЕРНО ЧОВЕЧЕ, теб трябваше отдавна да те подхванат за престъплението извършено спрямо българската Конституция. Червено плъхче. Обществото пита : Къде останаха уж справедливите равни закони за всички български граждани. Българи, това са хората на Радев, носещи "промяната", "почтените" потъпкали законите на държавата. Това се нарича " ПРАВОВА ДЪРЖАВА!". Ние сме заблудено, уникално племе, племе на "РАВЕНСТВО! БРАТСТВО! СВОБОДА!". Жълтурче, пред кого си тръгнал да се обясняваш и да ни учиш?! Съсипията на селското ни стопанство започна още от 44-та година при масовата деветосептемврийска национализация, която заграби земите собственост на селяните. Малко по-късно започна и постепенното обезлюдяване на селата. Времена на петилетки - започна "великия" подем на социалистическо строителство. Имаше спешна нужда от работна ръка, която трябваше да влезе в фабриките и заводите, които за да бъдат построени унищожиха хиляди декари плодородна земеделска земя. Строяхме и преработвахме нефт който внасяхме, от който страната ни нямаше нужда - вместо да произвеждаме жито, плодове, месо, сирене, зеленчуци..., с които можехме да си купим всичко необходимо от световния пазар. Това "велико" строителство погълна младите хора от село - които по-вече не се върнаха по родните си места. Вкусили сладостта и удобството от градския живот - детски градини, училища, кина, театри, сладкарници, ресторанти, апартаменти с тоалетна до вратата на спалнята...! Кой ще се върне обратн

    Коментиран от #169

  • 162 Само обещания

    5 1 Отговор
    ...Кой ще се върне обратно при оборите с неприятната миризма?! Това е истината! Днес, тези, на които е заслугата за наследството от миналото, се опитват да хвърлят собствената си вина и некадърност на други - както винаги са го правили досега. Да, ти, носител на "промяната" - знаеш ли колко милиарда и колко години са необходими да се възстанови разпиляното селското стопанство на една държава?! Има и друго, за да се утвърдиш като конкурент с качество и авторитет на международния пазар са необходими години. Вярвай, няма да ти стигнат бъдещия 4-ри години мандат, който няма и да можеш да изкараш докрай. Спрете се, ние не сме идиоти!
  • 163 Тончо

    7 0 Отговор
    Защо не премахнете, и 8 лева на глас, много ще икономисате айде давайте промяна да има, ама не ви стиска защото моето си е мое, чуждото общо
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ДА ТАКА Е

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "смешко":

    Държавно горско стопанство Айтос плаче за проверка.
    Има далавери има и справедливост.
    Ще стане..
  • 166 Дайте

    5 0 Отговор
    електронна поща и съм убеден, че ще бъдете заринати от конкретни сигнали с достатъчно данни за хиляди измами вероятно за милиарди.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 ЖОБЕН ТЕНИС

    3 4 Отговор
    КОГА ЩЕ ХВАНЕТЕ КОРУПЦИЯТА В БИВШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО - МАЙ И ВИЕ РАБОТИТЕ КАТО БОЙКО С РЪЦЕТЕ В ДЖОБОВЕТЕ , А ВЕЧЕ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА АРЕСТУВАНИ И ДА СА НАВЪРТЕЛИ 6 МЕСЕЦА ПРИ БАЙ СТАВРИ ! ТРУПАТЕ КРИТИЧНО КОЛИЧЕСТВО ЛЪЖИ ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВИ !
  • 169 ДА ТАКА Е

    6 0 Отговор

    До коментар #161 от "Само обещания":

    Много точен коментар и когато градовете се напълниха
    със селяни за тях се построиха огромните блокове и
    комплекси, повечето панелки, защото са по-евтини...и
    от тогава започна опростачването на нацията
    и рушенето в градовете, като спирки, пейки,
    кошчета за боклук,контейнери за боклук...
    Върху тях селяните избиват комплексите и яда си,
    когато срещат трудности в градската среда..
    Сега след толкова години...връщане назад няма.
    Положението е изпуснато.
    Големите комплекси са като гета.
    Остарелите блокове с олющени фасади, озвучени от чалга музика.
    Децата и внуците на работниците от селата са попили техните
    нрави и обичаи...държат си миризливите обувки пред вратата на
    апартамента и торбите с боклука също...и старите мебели и колела..
    иии.....каквото се сетите...Селянин човек, тесен му е апартамента
    и затова се шири и на общите части,...затваря тераси, прави ги кухни,..а ако някой от тях почине,...некролозите се лепят по входове, дървета, олуци, ел.табла и целите градове са като гробищен парк.
    Това е положението у нас - селата празни, а градовете се задъхват
    от селяни, особено София..........
  • 170 ПАРАЗИТИ

    4 1 Отговор
    НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СТЕ ВЕЧЕ С НАТРУПАН СТАЖ КАТО КЪРЛЕЖИ ВЪВ ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО !
  • 171 ПРИКАЗКИ

    3 1 Отговор
    НА ЕДРО ...........ДОКЪДЕ СТИГНАХТЕ С ПРОВЕРКАТА В СУ - ДО НИКЪДЕ , НАЛИ ? И В МИН. НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ЩЕ Е ТАКА .............. И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ !
  • 172 F13

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Предатели":

    Няма да се плашиш и по лошо ще стане,ама тогава пак ще са виновни Бойко, ДПС,репликите и който друг се сетиш,само не тия записани мошеници и зеленият чорап.
  • 173 F13

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Gazoo":

    А дано ама надали,пич кажи ми някога изобщо имало ли е осъдени бивши управляващи в бг
  • 174 ОСТАВКА ФАТМАК

    4 2 Отговор
    кирчо,ШМ€К€Р, другарката к. $ланинова ДОБР€ Щ€ ВИ НАУЧИ ДА $€
    "БОРИТ€" $ КОРУПЦИЯ, тя € БИВША $Д$арка и ПРИВАТИЗАТОРКА И € МНОГО БЛИЗКА $ Р.ОВЧ.!

    АМА ДА Н€ $ТАН€ КАТО $ ВАЛЬО -ТОПЛОТО....!!!!
  • 175 асдсдадс

    1 0 Отговор
    5.6 от 200. подарък :)
  • 176 ОНЗИ

    3 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ КРАЙ СОФИЯ СЕ НАТОРЯВАТ С НЕОБРАБОТЕНИТЕ ФАКАЛИИ ОТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ КУБРАТОВО И СЕ ЗАСЯВАТ С ПШЕНИЦА И ЦАРЕВИЦА И ТОВА ГО ЯДЕМ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е О П А С Н О ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ НО КАКВО ЛИ НЕПРАВИ К О Р У П Ц И Я Т А В БГ КРАЙНО ВРЕМЕ Е НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА ВЗЕМЕ НЕЗАБАВНО СТРОГИ МЕРКИ
  • 177 ОНЗИ

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ КРАЙ СОФИЯ СЕ НАТОРЯВАТ С НЕОБРАБОТЕНИТЕ ФАКАЛИИ ОТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ КУБРАТОВО И СЕ ЗАСЯВАТ С ПШЕНИЦА И ЦАРЕВИЦА И ТОВА ГО ЯДЕМ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е О П А С Н О ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ НО КАКВО ЛИ НЕПРАВИ К О Р У П Ц И Я Т А В БГ КРАЙНО ВРЕМЕ Е НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА ВЗЕМЕ НЕЗАБАВНО СТРОГИ МЕРКИ
  • 178 М А Н И Е

    1 1 Отговор
    Ч Е Т Е Т Е С П Е Ш Н О ОТГОВОР 176 ТОЙ ИНТЕРЕСУВА ВСИЧКИ НАС
  • 179 ДЯДО

    2 1 Отговор
    Мариике много бързо са пребоядиса.Този Кирчо ми изглежда шарлатанин.Много скоро ще разберете че по честен от СЛАВИ няма.ТОИ ще е първия които ще го разобличи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове