25 Декември, 2021 06:01 1 473 9

Тихон: Големите празници са за обмисляне

  • епископ тихон-
  • празници-
  • добро-
  • вяра

Винаги ще има хора, желаещи да вършат добро, смята епископът

Тихон: Големите празници са за обмисляне - 1
Снимка: БГНЕС

"Колкото и студен и безчувствен да е светът, винаги ще има хора с желание да вършат добро. Те винаги ще запалват добрината в света".

Това каза Епископ Тихон пред NOVA.

По думите му всички хора, рано или късно, виждат, че не могат да се съпротивляват на усещането за изпълнен живот, когато правят добро. "Всеки един от нас, колкото и да е добре материално, все пак иска да усети значимост в живота си. А тя се появява, само когато вършиш добро", смята той.

Според духовника българите не говорят много за чувствата си.

"Големите празници са момент за обмисляне - дали усилията ти отиват в правилната посока, дали резултатът е добър или влошава нещата. Най-добре е човек да помага на другия, за да може сам да си помогне", заяви епископът. И допълни, че нашата вяра ни носи надежда.

"Никое усилие, направено с любов, не уморява човек", споделя още духовникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактъ

    5 1 Отговор
    Много ви е страш от този Рашков бе, стъпил ви е на вратовете,тваръ.
  • 2 Раданч Татлъту

    4 1 Отговор
    Е да де,дедо Тихоне!Обмислят се нови ваксини и стратегии за ваксинация!💉🤡🥳👍
  • 3 Мнение

    4 0 Отговор
    Трябва много бърза реформа, за да се пресече това противопоставяне на МВР и прокуратурата, което нито е в полза на държавността, нито на обществото. Прокуратурата трябва да остане в качеството й на държавен обвинител, като може би, не е необходимо да бъде част от съдебната власт. Твърде вероятно е това овластяване и чувство за безнаказаност от липса на контрол да е довело до срастване с политическата вихрушка, може и това да е довело до прилагането на закона избирателно, ползването му като бухалка или за облагодетелстване на определени кръгове финансово. Тук именно трябва анализ и разследване, ако трябва с помощта на европейски прокурори, и полицейски служители на европейско ниво, защото може да се предположи, че е възможно тук у нас да са навързани и обвързани първо служебно йерархично, второ с "услуги" или други зависимости- материални, финансови и т.н. В крайна сметка и МВР и Прокуратура са структури, които трябва да са в полза за сигурността и защитата на обществото, на държавността и законността в страната, което в последните години не беше така, защото се подхождаше видимо избирателно при прилагането на закона в определени случаи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Защо

    1 0 Отговор
    в навечерието на Рождество Христово епископ Тихон говори като представител на благотворителна фондация, а не споменава Спасителя, който Бог изпрати на човечеството...
  • 6 big

    6 1 Отговор
    Тихоне, най-големия проблем на българската църква, особено в твое лице е лицемерието и занимаване с политика вместо божиите дела! Да, освен поп, ти си и човек, който живее в светския свят и няма начин да нямаш собствено мнение по различни въпроси, но не трябва да излизаш от църковните догми и намесваш в светските дела! Църквата проповядва смирение и вяра в Господа, не в политиците! За съжаление много от митрополите се продадоха на Бойко Борисов за пари и му станаха по-верни отколкото на Господ!
  • 7 Кики

    3 0 Отговор
    Аз обмислих и разбрах че ви е поповете сте корумпирани и работите за мамона а не за раята. Религията е опиума на тълпата
  • 8 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    Рекох, че Кунчев е станал поп!?
  • 9 James 🇺🇸

    1 0 Отговор
    Да, българите не говорят за чувствата си което е логично.....no one wants to be exploited and played like a frigging fiddle so it makes perfect sense not to reveal your weaknesses to the general public
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове