Last news in Fakti
12 Юли, 2019 11471

Прахосмукачка ли е Ф-16?


  • Ген. Спас Спасов Военен пилот Имаме приоритети - НАТО, а там САЩ са водещи. Абсолютно съм доволен от избора, поздравявам министъра с тази стъпка. Грипен е страхотен, красив, изпълнява прекрасни фигури, но бойно използване най-много имат F-16. Ако аз вадя от джоба си парите да плащам, ще кажа "този F-16 ще взема".
  • Румен Петков Лидер на АБВ Със сделката за F-16 САЩ показаха, че стимулират политическата корупция на най-високо ниво в България. Продължавам да твърдя, че ще купим най-скъпите прахосмукачки. Ако при тези условия бяха поканени за участие европейски компании, поне два самолета повече можеха да се купят.

    249 гласа
    18%
    82%
    1100 гласа

Коментари

  • 1 Гошо

    42 74 Отговор
    Пикльо ги разбира тези работи- все пак е пилот !

    Коментиран от #40

  • 2 ГОСТ

    103 71 Отговор
    Простия комунист, където хабер си няма ли ще ми обяснява бе. Да говори за подписаните от Станишев Кугъри колко откраднаха. Тия Кугъри нямат даже противообледенителни системи на лопатите и са опасни за полети през студено време. По орязани вертолети от подписани от Станишев няма!!! Маминката им БеСеПедераска!

    Коментиран от #4, #42

  • 3 Не гомносмук е😂😂😂

    48 6 Отговор
    Вентилатор е😂😂😂
  • 4 Бай Благой

    99 21 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Като гледам по действията май гробарите не остават по назад в корупцията. Даже в много отношения задминават и най-крадливите бесепари.

    Коментиран от #32

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Плащаме ги ние

    94 15 Отговор
    Ако ти ги плащаш, проблема си е твой, но ги плащаме ние, затова не ги щем.Натресоха ни ги, заради комисионни на наш гръб. Затова българина "обича" свойте политици и военни.

  • 7 плевен

    47 16 Отговор
    Вкарват ни елегантно в грешния дебат. Правилният въпрос е за какво са ни тези изтребители? Тук големият грях е на президента. Той пръв ревна с предизборна цел: Приземиха ни авиацията! Е добре, Бойко му ги поръча и сега ще плащаме.

    Коментиран от #43

  • 8 Само на хартия

    51 10 Отговор
    Прахосмукачката е още на хартия, така че дали ще смуче прах, или ще ни изсмуче само парите, ще разберем след 5 - 6 години.
  • 9 8самолет16ракети

    63 15 Отговор
    8 самолет с 16 ракета е все едно да си купиш Г гласа за 200 хиляди, но да има 1 гума с джанта .... ще си седи на трупчета. Ако 1 от тези самолети си изтреля ракетите ... после няма с какво да бъде зареден и остава на земята... вие предценете каква окомплектовка измислиха нашите ... за да може после за окомплектоване да се харчат млрд.... защото видиш ли вече имаме такива самолети и не може да седят неооборудвани. Това си е чист рекет от страна на САЩ, важно е пари да хвърчат, а не да се свърши работа - всичко де що съм преживял и видял в Западна Европа работи на същия принцип.
  • 10 Димитър

    39 59 Отговор
    Аман от разбирачи тук, бивши пилоти и авиационни експерти. По големи манипулатори от червените комунистически подлоги няма - колко сделки с Ф16 е правил досега Румен Петков, че е наясно кое колко би ни излязло? Изтъпанчи се пред някоя медия с просташки и некомпетентни популизми, понеже вече позалезе в политиката и се почва с тъпите коментари. Само се поинтересувайте колко държави в Европа използват Грипен и колко Ф16 и после ще говорим. И на мене ми се кара нова кола за без пари ама никой не е толкова глупав да ти я продаде. По добре всички червени боклуци си хващайте собствената прахослукачка, че освен за чистачи за друго не ставате - да и герберите не са цвете, но поне утехата ми е че на всички избори ще ви бият като маче в дерек, защото е за нормалните хора в тая държава им е ясно колко струвате....

    Коментиран от #45

  • 11 Червен трол

    24 35 Отговор
    Ортака на братя Галеви и любимец на КГБ, е нормално га злослови срещу F 16
  • 12 Хитлер

    52 13 Отговор
    По големи тиквеници не са ни управлявали как ще се съгласиш да платиш за нещо пълната цена и да го получаваш на части . Като не могат да предоставят самолетите на куп значи и цената за тях не трябва да се плати на куп.УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ЗА БЕСИЛОТО.
  • 13 Радо

    31 7 Отговор
    Е как ще е прахосмукачка Ф16???........това е цяла система за почистване!!!!

    Коментиран от #23

  • 14 тони

    32 29 Отговор
    румен петков може да говори как се пикае във фонтан, но не и да коментира авиация
  • 15 Кой68

    21 6 Отговор
    Опорните точки не ви позволяват да проумеете смисъла на генералските думи?Именно:::имаме приоритет и той е НАТО,където САЩ са водещи???Защо изобщо бе този"търг с оферти"като от самото начало бе ясно че ще е Ф-16....А отделно със орязване на въоръжението и оборудването?Четете внимателно и вземайте редовно хапчетата си😉😉😉.
  • 16 Димо Славов

    41 10 Отговор
    Аз не разбирам от самолети но съм данакоплатец и питам САЩ ползват нашите бази без да плащат Защо ние да плащаме толкова ненужно скъпо удоволствие

    Коментиран от #22, #70

  • 17 хаха

    14 13 Отговор
    Защо се изказваш , когато нищо не разбираш ... ей това не разбирам ... ?! Комунделите пак се изсраха на метеното ..

    Коментиран от #58

  • 18 Стефан

    21 16 Отговор
    Мурзилки пак налазихте и налапахте на алкото шланга, прахосмукачка е подводницата дето се запали, помните ли Курск, молиха се на една частна холандска фирма да им извади скрапа от морето, то бива гьонсурат ама това вашето е направо лизане, имате ли ПОНЕ ЕДНА РУСКА ЕЛЕКТРОНИКА В къщи, нямате, и няма да имате защото руснаците са прост народ, имат всичко дето им трябва по земята си и само оръжия за убиване са направили, на тяхната земя ако бяха японци или германци щеше да правят вече и летящи чинии, айде сгъвайте палаткити и марш в Северна Корея да строите комунизъм.
  • 19 Зара

    19 4 Отговор
    Данък спокойствие по легален начин.
  • 20 Мунчо

    26 13 Отговор
    "Генерали" като този Спасов, трябва да им бъде отнета пенсията, и да живеят като кучета бездомни.
  • 21 ултра

    17 21 Отговор
    Какъв неистов вой и крякане от всички червени, комунистически и проруски лай......ти, срещу най-добрата и полезна сделка на България, от 1989-та до днес:) Значи страната върви по правилен път!!!
  • 22 хахаха

    8 11 Отговор

    До коментар #16 от "Димо Славов":

    Плащат каскет, плащат, ама не лично на теб, плащат и детски градини спонсорират и безплатен труд дори полагат войничетата, ама това в този сайт няма да го прочетеш! Понял?
  • 23 хахаха

    12 14 Отговор

    До коментар #13 от "Радо":

    това е цяла система за почистване!!!!

    Да, на руски скрап:)
  • 24 Царски офицер

    17 19 Отговор
    F16 може да е прахосмукачка, може да е и ютия или микровълнова.Това няма значение.Важното е, че си върши работата и сваля руските бракми.

    Коментиран от #38

  • 25 Фактолог

    16 9 Отговор
    Гледам по градинките, деца хвърлят самолетчета. за децата е важно самолета да лети, за управляващите – да ги задържи на власт! ... Но ще има санкции (скрити) от Европа. Не е четно да ни дават пари по програми, а ние да плащаме с тях заеми за самолети!! ... На хитрата сврака ще и свият крилата, но ние ще патим!!!
  • 26 Гост

    14 6 Отговор
    Затова ще скача тока и цени на сичко,тиа самолети ние ще ги плащаме.После подръжката е интересна,и въобще какво ще направим с 8 самолета? Локомотивите в БДЖ са на 50г. ,по добре да бяха се купили нови локомотиви и вагони,да се дадат пари за пенсионери и болни
  • 27 Фактолог

    18 6 Отговор
    Ами да, Фолсваген отива в Турция, у нас идва F-16... вместо 4000-5000 работни мета, национален продукт и нарстване на бюджета, ние въртим на америка манивелата!!... И ако искаме справедливост за тези продажни души, ще ореват света, как са репресирани, народен съд, ще напълнят учебниците със страховити картини, колко свиреп е народа към техните стремежи да летят!! Те летят, наистина летят...!
  • 28 Дългият

    8 6 Отговор
    Петков е най компетентният...ръси акъл винаги...нали и той е управлявал изтребител...капацитет е...
  • 29 onq s konq

    11 13 Отговор
    Уникално досадно тъпи индивиди зе изцепват дебилски тука,че 1/С кого ще воюваме,та купуваме тия самолети.2/За тия пари можехме да купим не 8,а 10бр.3/Защо американците не ни плащат наем за базите си.4/С орязаните си екстри били на ниво 1913г и т.н.И затова ще обясня не на русофилската сган която няма Умствено оправяне,а на непредубедените ...сигурен съм че има такива:България като член на НАТО е ДЛЪЖНА да похарчи 2% от БВП за въоръжаване!Пък дали ще бъде това самолети,или Парашути които да стоят на склад докато се купят бъдещи самолети,решава еднолично Правителството.Ф-16 е ВТОРИ ПО БОЕСПОСОБНОСТ Западен самолет след Ф-35,като притежава поне половината технически иновации и същото въоръжение на Ф-35.БГ с 8 или 16 самолета няма да очуди Света,но това е НАШИЯТ,БЪЛГАРСКИ ПРИНОС към ОБЩАТА Натовска мощ.САЩ не само построиха свои бази СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА У НАС,НО ДО МОМЕНТА СА ВЛОЖИЛИ И 300-400 МИЛИОНА ДОЛАРА във военна инфраструктура у нас,като за инфо една Полша вкарва НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЗА СТРОЕЖ НА АМЕР. БАЗИ на собствена територияСАМО И САМО ДА СЕ СЪГЛАСЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЕ УСТАНОВЯТ ТАМ.А купуваме Самолети и всякакви други военни снаряжения и оборудване от САЩ,защото при един Световен конфликт/че дори и минималната вероятност някой от съседите ни да предяви терит.претенции към нас,НИЕ РАЗЧИТАМЕ ЕДИНСТВЕНО НА АМЕРИКА/най-малко пък на Швеция/ и покупката е всъщност ЖЕСТ НА УВАЖЕНИЕ КЪМ САЩ.Така че ВСЯКАКВО ОСПОРВАНЕ НА ДУМИТЕ МИ от "разни хора" тука дето

    Коментиран от #50

  • 30 Спиро

    4 3 Отговор
    Като му забраниха достъпа до САЩ по куп причини, за които той (Румен Петков) не е виновен, разбира се че ще плюе. А и да не забравяме, че е член на БСП филиала... ако бяха на власт само с целуване на задници щяха да ни докарат десетина МиГ-а.
  • 31 onq s konq

    6 5 Отговор
    ... дето се правят на умрели хлебарки би било с една единствена цел :ОХЛАЖДАНЕ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ,ИЗЛИЗАНЕ НА БГ ОТ НАТО ,след което РУСИЯ ще може безпроблемно да навлезе политически и военно в страната ни,поемайки и Ръководството й съответно.
  • 32 Да да

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Благой":

    Гледай си пенсията и не се меси не ходи на избори ,че заради такива като теб сме натова положения
    Помисли малко за децата си за внуците ОК преди да пуснеш пак червената

    Коментиран от #68

  • 33 потребител

    6 5 Отговор
    Забележете само масираното Козяшко присъствие в коментарите и всичко се изяснява! А просташки-циничния език е характерен за възпитаните и високообразовани гербери!

    Коментиран от #36

  • 34 Гост

    5 4 Отговор
    Хора не е важно, кой са тия отгоре с коментарите, за какво са ни тия самолети да ни задължат всяка година за по 200-400 милиона да им купуваме консумативи и подръжка ли и от какво ще ни пазят. Едни ракетни обстановки последно поколение и сме си ок. Накрая ние ще ги платим а американците ще идват да си летят на тях и да се убучават а ние ще плащаме сметката както и сега не плащат нищо, че ползват нашите бази.

    Коментиран от #35

  • 35 хахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ти първо гледай да се Убучиш да пишеш грамотно, после се изаквай по форумите за "ракетните Обстановки:) Ама всички русофилистици ли сте толкова прости, бееееее……...
  • 36 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "потребител":

    Кой е прост, кометар 35? Аз никого не обиждам.
    Не съм и русофил. Не давам оценки, нито на вас, нито на други по това дали в бързината не са сложили препинателен знак, където трябва.
    Като искате самолети си ги платете вие, и лайана да ви дават американците без да се замислите пак ще лапате, та кой е прост?
  • 37 3DAttack

    3 2 Отговор
    За мен е чест Спас ми е приятел .. като гледам 81% за червендалестия спомнете си ги следващя път като се оплаквате от всичко в България
  • 38 333

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Царски офицер":

    Грипен за това е правен - по-бърз е от F-16 също като руските. Шведите не са в НАТО и не разчитат на някой да ги защитава от Русия. Участието им в учения на НАТО доказва, че малкото самолетче хич не е безобидно. F-16 въобще не му е на нивото, даже се справя доста добре срещу стелтовете.
    За нас е важно да имаме самолети за патрул и за обучение. Неслучайно британците имат и Грипен за обучение. Другият проблем е, че след F16 отиваш на такива абсурдни като цена системи като F-35, които далеч не са по силите на нашата държава. Вероятно новия Грипен ще струва колкото тия F-16, а е 5-то поколение.
  • 39 Димитър

    7 0 Отговор
    Всичко е политика, нищо от истината не излиза наяве
  • 40 123

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Ама и ти си един голям специалист!
  • 41 slavi

    4 0 Отговор
    Кой самолет е по добър е като спора за кокошката и яйцето. Ф-16 имат най много бойни полети поради простата причина че Сащ са най големият световен агресор. Но това е за Ф-16
    АЗ от самолети не разбирам ,но от проста математика да.
    Имаше една обществена поръчка която имаше фиксиран бюджет 1,8 милиарда БГ ЛЕВА за 8 самолета която да включва доставка обучени окомплектовка и не помня точно период на подръжка. По тези критериПи отговаряха напълно само 2 оферти.
    Какво се случи напрактика, обърнахме всичко на опъки типично по БЪЛГАРСКИ че да даден едни пари на едни други хорица които не се вместваха в предварително заложените параметри. Е ако това не корупция здраве му кажи . Който най силно е натиснал за провала на обществената поръчка ,та да се бръкне по дълбoко в джоба на родния данакоплатец той ще вземе най тлъста комисионна.
    А до конкреният самолет F-16 Block 70 колко е добър....... ми то няма такова въведено официално на въоръжение. Има сравнителни тактико-технически характеристики за различните бойни самолети на различни производители и ползвани от различни държави , но F-16 Block 70 не фигурира.
    Може да е добър колко то Boeing 737 MAX 8, перфекният самолет отвяващ конкорента си Airbus , но къде го отвя .... на земята :)
  • 42 Не си мисли

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    че тези ще са по-различни от Кугарите,един дол дренки са. Скъпи и трудни за поддръжка,но трябва да се лижат краварски и натовски задници,те това е,народа е.и му майката кучета го яли.
  • 43 Ами защо не го

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    послушаха за избора на самолет,като той най много знае от всички,а не "военният" министър,да не говорим за пожарната команда Фелици тас.
  • 44 Свиленски

    2 1 Отговор
    Пикаещия в шадраваните на Плевен пак е започнал да ПИЕ ВОДКА!
  • 45 Кой си ти бе

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Димитър":

    Таранкоолу,че ще казваш кой какво да хваща,я се хващай за палците и поза облещен на запад,че още не са те донататрузилихубаво шефовете ти на запад и нато.
  • 46 Слугите на народа

    1 0 Отговор
    Сполучлива метафора.Каквото им кажат САЩ това правят.Прави 1,прави2,прави3.......Обикновенни продажници,които умират от страх да не загубят власта.
  • 47 герб

    2 3 Отговор
    ОХ, ГЕНЕРАЛЕ,ГЕНЕРАЛЕ ,АКО ТИ СИ ГЕНЕРАЛ,АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ ГЕНЕРАЛИСИМУС НАЙ/ВИСОКОТО СТЪПАЛО В АРМИЯТА .ОТ ДЖОБА СИ ИЗВАДИ ПАРИ, КУПИ СИ КОЛЕЛО ,И ХОДИ ДА РАЗНАСЯШ ПОЩАТА. ПРОСТО ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК КАК СИ СТАНАЛ ВОЕНЕН ПИЛОТ,ПОЧВАМ ДА ВЯРВАМ В ЧУДЕСА...
  • 48 pmihailov

    2 1 Отговор
    Необходими ли ни бяха тези самолети, с кой ще воюваме след като сме заобиколени от държави членки на НАТО? Безсмислено похарчени милиарди във време когато нашите родители преживяват с пенсии далеч под линията на бедност. Анекдотът, че Живков е бил най-отговорния български политик май ще се окаже верен.
  • 49 сметка

    3 2 Отговор
    Самолети (каквито и да са) 8 броя - могат да са само с учебна цел и без никакво стратегическо значение. Не могат да ни защитят от никой и няма как да съм съгласен с покупката на такива играчки за момченца. Ако целта е да се поддържат български военни пилоти и придобиване на опит някакъв далеч по целесъобразно би била покупка на евтини учебни самолети :)
    Естествено че такава покупка (на скъпи бойни самолети) е чисто политически ход без оглед на цена и нужди! Ако тези самолети струват 2000000000 лв това означава че всеки от 6500000 българи плаща по около 300 лв за тая поредна глупост. Аз не искам да плащам за такива неща - имаме нужда от болници, училища, детски градини и т.н !
  • 50 Оая с Магарето

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Я, пак повтори за разчитането на Америка...
    Америка разчита да окраде ресурса, ако има конфликт, първи ще са в продажбите на оръжие, да обучават нещо от типа на циганя от Факултето, да могат да гърмят, че да могат хем да заграбят кръстопътната територия, хем и да има от будали да си им хранят държавата, където не се гърми и не се е гърмяло от време оно...
    То заради Америка даже на Балканите няма нормално разбирателство..

    Коментиран от #51

  • 51 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "Оая с Магарето":

    Ми добре,ето- повтарям специално за тебе:България при воененконфликт може да разчита ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ И ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ НА АМЕРИКА,която е НАЙ-МОЩНАТА ВЪВ ВОЕННО И ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ СТРАНА на Света.Повтарям - единствено на САЩ и на НИКОЯ ДРУГА ЧЛЕНКА НА НАТОкато самостоятелна единица.Затова и покупката с на ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ от САЩ/колкото повече- толкова по-добре/ всъщност си плащаме "ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ" И НЕПРИКОСНОВЕНОСТ ОТ РУСКА АГРЕСИЯ.Защото принципно колкото и оръжие да купим,да отделяме не 2,а 14% от Брутния си Вътр. продукт,без Америка зад гърба си Русия просто ще влезе и ще ни смачка като хлебарки!Знам че с думите си не съм ти полезен умствено,а вреден психологично,но...тва е положението и за щастие НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ ей-така - по Русофилски:)

    Коментиран от #55, #73

  • 52 Driving pleasure

    3 4 Отговор
    Другара генерал като го гледам отдавна не мое да вдигне самолета, така че е БИВШ пилот! А другара Петков не е прав! От прахосмукачката все пак ще имаш полза от тия допотопни гробници без въоръжение - никаква!
  • 53 250

    2 1 Отговор
    Румен Петков разбираше от моторетки самолетите са нещо друго
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 обективен

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "onq s konq":

    Докато чакаш руска агресия гледай да не те изненада една такава турска.
  • 56 Конспиратор

    2 1 Отговор
    Като видите комунист бегайте в обратна посока!
  • 57 145

    1 3 Отговор
    Напълно ненужна покупка
  • 58 БСП/ДПС

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "хаха":

    Курнела им навива пружините да бръмчат неуморно.
  • 59 Алфа Ромео

    1 3 Отговор
    Предлагам СУ-27 много по-добър и по-евтин, ама чичко Доналд ша ни набие чумбери и ша ни наложи санкции. Винету ша го свалят от власт пък сигурно и чичо Дък ша сложи някой който ша козирува и ша изпълнява...
  • 60 Всъщност

    3 2 Отговор
    Един от най-добрите ни бойни пилоти - президентът Радев, предпочита Грипените. Нещо повече, американските пилоти също ги предпочитат. Само дето в момента даваме едни пари на американците, за да стимулираме тяхното производство и с нашите пари да плащаме заплатите на техните работници. А пък ние ще получин потупване по рамото.

    Коментиран от #62

  • 61 gen4o

    2 2 Отговор
    Заробиха държавата да плащат внуци и правнуци стара техника
    по- добре да бяха пазарили за F-35 6 броя а те си изчистват складовете- Това е все едно някой да ви обеждава че старите телевизори Кенескопи са по -добри от LCD
  • 62 Алфа Ромео

    0 3 Отговор

    До коментар #60 от "Всъщност":

    Еми да бяха взели Грипени, ама нали сме подлоги...
  • 63 РуменРадев

    2 1 Отговор
    Самолетите са най-добрия избор. Здрави и на-вече маневрени.
  • 64 fasa

    0 1 Отговор
    Ne na tova Bezobrazie i nemotiq F16 6te koouvame Naroda mre po bolnici danaci Koi 6te gi pla6ta Decata na decata im i nie Re6iha i hop aide
  • 65 Koroin

    4 2 Отговор
    Няколко прости факти които би трябвало да са достатъчни дори за най-дървените глави повлияни от пропагандата на една позавяхнала империя:
    - Ф16 основен боен самолет на доказано двете най-силни ВВС в света: САЩ и Израел
    -Ф16 основен боен самолет на втората по сила Натовска страна- Турция
    -Ф16 основен боен самолет на прекият "конкурент" на Турция- Гърция. Същата тази Гърция обновява флота си Ф16 до Блок70, този който закупуваме и ние.
    - Ф16 в неговата последна модификация е единственият самолет 4-то поколение който в момента ползва пряк трансфер на технологии от самолети 5-то поколение (Ф35/Ф22)
    -Ф16 е доказан самолет в реални бойни действия многократно и се доказва и в момента с ежеседмичните Израелски бомбандировки в Сирия .
    -Ф16 е произведен през годините в над 4500бр , последната модификация Ф16 Вайпър се продава добре като нов самолет или редица държави поръчват ъпгрейт на наличните си самолети (като Гърция например)
    -Ф16 за разлика от Грипен може да работи със самолетите 5-то поколение на съюзните чрез обмен на данни , използвайки Линк16. Грипен уви не може.
    Грипен е симпатичен самолет с евтина поддръжка който има място в едни по-големи Български ВВС , но за съжаление при пряк избор между него и Пепелянката отстъпва по абсолютно всички показатели с изключение на малко по-евтиният експлоатационен час във въздуха.

    Коментиран от #72

  • 66 Цар Вул

    3 1 Отговор
    Сравняваме несравними неща!Все едно ли е да имаш в колата си турбо или да нямаш?Ами тази кола с турбото ще те "ОТНЕСЕ КАТО ПРАСЕ ДРИСЛИВИ ПОТУРИ"!!Е т,ва е да купиш изтребител с един двигател и да го сравняваш с такъв с два!Скорост-непостижима!Време за излитане и ксацане -също!!Маневреност-няма място за сравнение!!Товаро/бомбо-/носимост!!Поне два пъти по малка!!Време на получаване-несравнимо!!Модел-модифицирана таратайка!!!И т.н.до края на глупостта и продажността на нашите Тиквочи,Доносници на ДС,охранени некадърници,които не са ходили в казарма да не говоря за военно летателно училище,генерал щабна академия/дори и в Русия/!!Е ще дочакаме да си отидат с ШУТ В ЗАДНИКА НА ИЗБОРИТЕ!
    ТОГАВА МОЖЕ И ДА СЕ АНАЛИЗИРА ДОГОВОРА СЪС ЗАКЪСАЛИТЕ /КАТО НА КОСОВО/КРАВАРИ!!Мразя Сайдеров,но сега е абсолютно прав!!Не само сме се навели,но и се хванахме за палците на краката та
    по добре да ни Е.АТ!!!КАЗАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #67

  • 67 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Цар Вул":

    А...,че кой ни е предлагал самолети с 2 двигатела - Грипен също е Едномоторник

  • 68 ауди а8

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Да да":

    колега не се излагай тоя герб тотално прецака всичко я се осъзнай
  • 69 338

    2 0 Отговор
    Генерал Спасчо е на пенсия и заплата.
  • 70 Po-znaesht

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Димо Славов":

    Да напомня,че за да ползват бази в Турция и Гърция,САЩ даваха БЕЗВЪЗМЕЗДНО по около 2 милиарда долара годишно и то в продължение на десетки години!!Това означава сумарно поне по 20 милиарда долара ПОДАРЕНИ !!Четете и си припомняйте историята-тя е УЧИТЕЛКА !За сведение на тук пишещите краваролюбци и лижещи задници на САЩ...Дайте си гъзовете и на децата,както правят нашите управленци-почти проститутки!!!Но те не са и проститутки, защото на тях им плащат по-добре...На проститутките..не на властта!!!
  • 71 Другар

    0 2 Отговор
    И как пишкащия във фонтаните,спори с военния пилот,с какви доводи,освен с кремълски,на базата на какво опонира и като какъв,може би като експерт по фонтаните?Я стига маймунджелъци от политически трупове.
  • 72 Po-znaesht

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Koroin":

    Колега,правиш добри коментари,но с ГРЕШНИ аргументи,Казваш,че най добрите ВВС били САЩ и Израел? Затова били въоръжени с Ф-16?Първата страна е Производител,а и има повече самолети от друг модел-Ф-15!!А за Израел посочваш че бомбардировките,които правят в Сирия били доказателство за добрите им ВВС! Смешен аргумент,защото с кого воюва Израел,срещу какви съвременни и равностойни ВВС на Сирия??
  • 73 Po-znaesht

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "onq s konq":

    Много "велика" държава са САЩ!!като мечка в стъклария!! Та не могат да си оправят границите с Мексико и Тръмп идка да им налага санкции,та самите мещтиканци да вземат по-сериозни мерки..Нали са силни военно и технически САЩ,защо не могат СВОИТЕ граници да опазят от емигранти??И как виетнамците ги смачкаха през 70-те години,загинаха 117 хиляди американски младежи и мъже и без полза.Май не са много умни,а?.Закупуването на самолетите било "данък спокойствие" срещу Руска агресия??Смешноооо!!! Ако искаха да ни завладяват,НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ,когато бяха тук в края на Втората световна война!! А данък спокойствие плащат САМО на РЕКЕТЬОРИ,каквито са САЩ впрочем...
  • 74 Шуменско светло

    0 0 Отговор
    Руменчо ай да ходим да се освободим във фонтана , че много биричка пихме.
  • 75 ДС на БКП

    0 0 Отговор
    Руменчо ,къде посъветва Галевите да се скрият , че още ги търсим.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта