Last news in Fakti

Tensions are rising in the Middle East! The US is sending several thousand more troops

The decision follows recent Israeli strikes in Lebanon and the killing of Hezbollah leader Hassan Nasrallah, which was a significant escalation in the war in the region

Sep 30, 2024 20:20 32

Tensions are rising in the Middle East! The US is sending several thousand more troops  - 1

САЩ изпращат още няколко хиляди допълнителни военни в Близкия изток за засилване на сигурността на региона и за да бъдат подготвени да защитят Израел, ако е необходимо, заяви Пентагонът днес, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Увеличеното присъствие ще дойде под формата на няколко ескадрили изтребители, заяви говорителката на Пентагона Сабрина Синг.

Решението последва неотдавнашните израелски удари в Ливан и убийството на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала, което беше значителна ескалация във войната в Близкия изток.

Допълнителните сили, които САЩ ще изпрати в региона, са ескадрили от бойни самолети Ф-15E Страйк ийгъл, Ф-16, A-10 и Ф-22 и необходимия за тях персонал по поддръжка. При самолетите по принцип има ротация и те заменят ескадрилите там, но сега и досегашните ескадрили и новите ще останат в региона.

Самолетите няма да бъдат предназначени за евакуация, каза Синг. Те ще са там за защита на американските сили, допълни говорителката.