Last news in Fakti

14 Август, 2014 16:53 20 544 7

Нов имотен рекорд в Гърция

  • гърция-
  • ваканционни имоти-
  • цени

Ваканционните къщи и апартаменти в южната ни съседка достигнаха нов ценови връх, отчитат местни брокери. „В отделни случаи, стойностите на някои имоти достигат до 13 000 USD/кв.м. Вече няма криза на гръцкия имотен пазар поне по крайбрежието”, казва Георг Петрас, управител на агенция за недвижими имоти в Родос пред германското издание Die Welt.

Оптимистичната тенденция обаче се отнася само за морските имоти. Във вътрешността на страната ситуацията е много по-различна. Днес пазарът в Атина продължава да се намира в дълбока рецесия. От 2007 г. досега имотите там са загубили 45% от стойността си, сочат данните на Националната банка на Гърция.

В същото време на Родос се отчита 30% ръст спрямо 2013 г. Основна причина за това е, че преобладаващата част от купувачите са богати чужденци, които не са засегнати от строгите ипотечни правила на гръцките банки. Списъкът на чужденците, които най-много купуват, се оглавява от британците. След тях се нареждат германците, холандците, австрийците и швейцарците. Интерес проявяват и клиенти от Близкия изток. Най-често от Либия, Египет и Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрей Николов

    1 2 Отговор
    На местните български бльокери сигурно им текат лигите, но както се вика : "Гладна кокошка просо сънувала" :))))
  • 2 гошо прупрунков

    1 1 Отговор
    в гърция никога не е имало криза ,едни мафиоти се опитаха да скрият едни пари както при нас с ктб но работата е там че хората не им пука колко е бедна държавата докато жителите са богати , а при нас е обратното бедни граждани се притесняват че държавата ще фалира . аланколу какво ти пука за държавата след като ти самия си фалирал от както си се родил?
  • 3 nikis72

    0 1 Отговор
    глупости, глупости и пак глупости
  • 4 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 5 Рашко Ломския

    0 0 Отговор
    Богатите гърци са погати, защото имат половин трилион евро дълг. И след като стана кризата там, Европа им даде нови 200 милиарда евро кредити, за да си закрепят държавата. Там никой не се интересува как ще се връщат парите, живеят за деня. А тука правителството като изтегли един милиард и всички започват да реват, кой щял да връща тези пари. Истината е че Гърците никога няма да върнат дълговете си. Ето като бяха в криза и трябваше да обслужват кредитите си от 500 милиарда, държавата направо каза, че това няма как да стане и е готова да обяви фалит. Каквото и да значи това, защото аз не знам като обяви фалит една държава какво ще стане? Нищо естествено, няма как кредиторите да вземат държавата или да пратят жителите на доживотна каторга. Това и сащ си го знаят, за това и всяка година вземат нови и нови трилиони долари кредити и си живуркат с големи заплати.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рашко Ломския":

    Абе така е, ама за да го направиш това трябва да си НЯКОЙ, и трябва да има кой да ти ги даде тези милиарди заеми. На нас например никой няма да ни даде ако я докараме до там, и просто ще ни оставят да измрем като пилци от болести и глад, ще ни натъпчат с модифицирани лекарства и храни, водещи до гарантирана смърт от онкологични заболявания, и ще ни гледат сеира. И който се спаси поединично, спаси, който не- никой няма да плаче за него. Точно това се случва в момента, ако не знаеш. И ако обществото узнае пълното съдържание на сега действащият зловещ план за България, планът "Ран-Ът" от 1992 година ще ни се стори като някакво наказание на момченце на 6 годинки от строгият му татко, в сравнение с това, което в момента се прави с нас...
  • 7 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рашко Ломския":

    А истината е много проста. Оказва се, че парите са като тока- могат да имат голяма сила и мощ ако се впрегнат в подходящите съоръжения и се експлоатират с акъл, но реално не могат да се натрупат. Натрупаните пари са мъртви, дори нещо повече- в момента, в който всички т.нар. "богати", решат да изхарчат натрупаните си пари, те са в състояние да сринат всичко около себе си. Или- майсторлъка в този свят е да накараш останалите да спестяват, а ти да харчиш тяхните пари под формата на заеми, които никога няма да върнеш. А когато тези "почтени"/всъщност- малоумни/ спестители решат да изхарчат спестеното, просто им спретваш някоя инфлацийка, някоя войница, продаваш им храни, от които се дебелее, после ги лекуваш с измислени лекарства, докарваш ги до самозабрава и до окопаване в собствените им изпражнения, и ги оставяш да мислят, че по-добре да не бутат парите си, а да ги държат в банките, щото светът е опасен и винаги трябва да имаш зад гърба си капитал....Та изтината е, че всичко зависи от това къде си позициониран в пирамидата, и ако искат да те оставят отдолу, по-добре въобще да не им играеш играта, защото нямаш никакви шансове посмъртно да се изкачиш нагоре. Освен ако действаш с оръжие напред, но тогава не се знае до гкога ще оцелееш....