Last news in Fakti

29 Юли, 2016 13:07 2 882 4

Спада интересът към имотния пазар в Австралия

  • австралия-
  • инвестиции-
  • чужденци

След като стана ясно, че чужденците, придобили недвижими имоти в Австралия, ще трябва да плащат данък върху и върху покупката и намаленият брой банки, които предоставят ипотечно кредитиране на такива лице, се отчита спад в броя сделки за трето поредно тримесечие.

Много от предприемачите, планирали да купят жилище или къща в Куинслад, са се отказали от първоначалното си намерение. С 11.2% е спаднал интересът там към покупката на имот от страна на чужденци през второто тримесечие на 2016-а на годишна база. Съпоставяйки данните за първото тримесечие на тази с миналата година също се отчита спад в рамките на 21.9%. Той отчасти беше компенсиран от ръст в покупките във Виктория – 21.7% за второто тримесечие на тази спрямо миналата година и 10.7% през първото тримесечие.

Над 50% от чужденците, решили да купят имот в Австралия, са се насочили към апартамент, сочат данните за второто тримесечие на тази година. 29% са предпочели къщи, а 18% са купили имот с инвестиционна цел. Макар, че не може да се говори за някаква тенденция, тъй като в различните райони интересът е различен. В Куинслад 63% са предпочели да инвестират в жилище, докато във Виктория този процент е 38%.

Три четвърти от сделките с апартаменти са на стойност до 1 млн. USD. От тях 35% са под 500 000 USD, а останалите – в ценовия диапазон между 500 000 USD и 1 млн. USD. Що се отнася до къщите, то 70% от сделките са на стойност до 1 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велко

    0 0 Отговор
    Тази информация ме интересуваше.
  • 2 Петя

    0 0 Отговор
    Като не те интрересува не пиши.Ние сме тръгнали за Австралия и си търсим къща до 1 милион долара.Добре че госпожата ни дава предварителна информация защото ни е слаб английския.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.