Last news in Fakti

2 Август, 2016 06:17 1 463 0

Разширяват едно от лондонските летища

  • london city-
  • летище-
  • разширение

Разположен в границите на британската столица летището London City получи „зелена светлина” от правителството да бъде разширено. Тук влиза строителството на 7 нови стоянки за самолети, пътека за рулиране и разширение на съществуващия терминал. Инвестицията е на стойност 450 млн. USD, които ще бъдат осигурени от частни предприемачи.

Модернизирането на летището ще спомогне годишно на него да се обслужват до 6.5 млн. пътници през 2025 г. За сравнение към момента капацитетът му е 4.3 млн. души. Също така ще бъдат разкрити и 2000 нови работни места.

Летище London City е открито през 1987 г. и разполага с една писта, чиято дължина е 1508 метра. Поради това приема само малки машини, както и А318 от Ню Йорк, които изпълняват полети с ограничен товар.

Летището е разположено в източната част на Лондон, само на няколко километра от Лондон Сити. По последни данни 52% от пътниците посещават британската столица по работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА