Last news in Fakti

12 Август, 2016 10:37 3 227 4

Построиха най-тихата стая в света

  • стая-
  • тишина-
  • microsoft

Най-тихото място на планетата е ... беззвуковата стая на Microsoft, която поглъща отражението на звука отвътре. „Бях вътре само 5 минути и едва не се побърках”, разказва впечатленията си журналистът на Business Insider Мат Вайнбергер.

Най-тихата стая в света се намира в подземната експериментална лаборатория Building 88 в кампуса на Microsoft. През 2015 г. тя бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес като „най-безшумното място” на Земята. Равнището на шум в помещението е рекордното –20.35 децибел. Да стане още по-тихо е невъзможно, обясняват специалистите от Microsoft, поради наличието на движещи се частици, които се сблъскват помежду си. „Да се говори вътре в стаята е изключително трудно. У човек възниква чувството, че крещи във възглавница”, обяснява Вайнбергер.

Построиха най-тихата стая в света


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Ако некой пръдне ще се чуе ли?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 мъка

    0 0 Отговор
    Не ама ще замирише . Сега майкрософт да вложат няколко милиарда за стая без миризми :)
  • 3 Чочко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нафарфорий":

    еми стаята в смисъл е бая тиха и ако се исфускаш нема се чуе , то в нормална стая едно исфускфанье пуснто по терлички нема се усети по звука де не по миризмата , а за тая стая трее да монтират некви мирисо-уловители че ше има едно смрденьеее та нема се трае
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нафарфорий":

    И гущер да пръдне ще се чуе :)