18 Август, 2016 06:16 2 622 0

Факторите за подобряване на британския имотен пазар

  • великобритания-
  • жилища-
  • ипотечен заем

Само обща жилищна политика не е достатъчна, за да се подобри пазарът във Великобритания, смятат местни архитекти. Причините за излизането на Острова от жилищната криза са сложни и разнородни. Преди всичко е необходимо да се повиши интересът и да се привлекат обществени ресурси в жилищностроителния сектор. Това може да стане с повишаване на лихвите по ипотечното кредитиране, които към момента са рекордно ниски нива.

Разширяването на спектъра на предлаганите жилища е другият важен момент, който трябва да се реализира. Това може да стане чрез строителството по поръчка, смятат архитекти.

Последни изследвания показват, че ако британците редовно плащат по 58 паунда, което е средно с около 10% над определената месечна вноска, то могат да съкратят срока на изплащане между 1 и 4 години. Така биха спестили 1842 паунда. Общо икономията от всички взели жилищен заем във Великобритания би възлизала на 14 млрд. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА