Last news in Fakti

16 Септември, 2016 15:58 2 194 2

Сделката с Царските конюшни да се обяви за нищожна

  • царски конюшни-
  • мррб-
  • павлова
Сделката с Царските конюшни да се обяви за нищожна - 1
Снимка: М. Богданова ©

„В резултат на възложения от мен анализ на извършената от областния управител на София сделка за т.нар. „царски конюшни“ и като компетентен министър, управляващ държавната собственост, на 15 септември сезирах Софийски градски съд за обявяване на нищожност на трите договора за продажба на имотите, които попадат в рамките на терена”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Три са мотивите за подобен иск:

1. Приложената от областния управител на София процедура. „Анализът на документите показа, че този областен управител не е имал  правомощията еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имотите и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата към частни лица. Считаме, че това е заобикаляне на закона”, заяви Павлова.

2. Анализ на документите. Той показва, че купувачът „Евротранс билд“ ЕООД не е ясно легитимиран и не е собственик на имотите, за които претендира, че има съсобственост заедно с държавата. В съда има висящи редица дела от други фирми, които също претендират съсобственост върху имотите, посочи министърът и обясни, че липсата на реален собственик е вторият мотив за искане на нищожност на сделката за продажба.

3. Ощетен държавен и публичен обществен интерес „при извършването на сделката при направеното ценообразуване, като избор на този, който го е направил, и на цените, по които е реализирана”, каза министърът и допълни: „Държавният интерес е ощетен, което е третият ни мотив за предявяване на иск, защото разполагаме с документи за ипотеки, апорти, продажби на имоти, на идеални, части, в рамките на този терен, чиято стойност надвишава в пъти сключената от областния управител сделка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    А затвор?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    А някой запитали се като мене изобщо тези царски конюшни имат ли право да ги продадът !!!