11 Октомври, 2016 14:43 2 094 0

Как се справят с дефицита на жилища в Париж

  • париж-
  • жилища-
  • дефицит-
  • мансарда

Стотици малки мансарди ще бъдат реновирани в Париж. Причината общината на френската столица да вземе подобно решение е дефицитът на жилища. Средно по 14 000 EUR ще бъдат вложени във възстановяването на тези имоти, а парите осигурени от общината. Става дума за имоти разположени в централната и западна част на Париж.

Независимо от отличното разположение и космически цени – от 11 000 EUR/кв.м. – много жилища, служили през XIX в. и началото на XX в. за спални на прислугата, през последните десетилетия пустеят и са в окаяно състояние.

Плановете са до 2020 г. да бъдат реновирани 1000 подобни имота. Програмата ще започне да действа през 2017 г. с начален бюджет от 10 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА