12 Октомври, 2016 19:19 2 623 1

Строителни аномалии (ВИДЕО)

  • ндк-
  • ремонт-
  • дъжд
Строителни аномалии (ВИДЕО) - 1

Няма и година, откакто голяма част от пространството пред ДНК беше ремонтирано. Дадени бяха 6.6 млн. лв. – средства от държавния бюджет и по европейски програми. Столична община имаше забележки по част от ремонтите дейности и последва ремонт на вече ремонтираните площи. В същото време пространството пред централния вход на НДК остана в стария си вид. Дефакто се работи на парче, а един от очебийните начини да се види резултатът от тази кърпежка работа е ... един дъжд като днешния, който се изля над София.

Читател на Факти.бг ни изпрати клипове, в които ясно се виждат две неща. Първото са огромните локви между централния вход на НДК, който предстои да бъде ремонтиран за над 16 млн. лв. и реновираните вече фонтани. Вторият момент е подходът от НДК към ул. „Фритьоф Нансен”, откъдето буквално се стича река, вливаща се в пътното платно и продължаваща посока Моста на влюбените.

Надежда да видим една от емблемите на София в целия й блясък, както и пространството около нея, има. Поводът обаче няма да е, защото столицата трябва да стане по-привлекателна и да се котира по-добре на туристическата карта, а заради първото българско  председателство на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. Дотогава ситуацията ще е такава:

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    0 0 Отговор
    В България нито Общините, нито други възложители, да не говорим за "пишман изпълнители" (включително на магистрали....оф, че се сетих и за "пишман" министърката) не са чували ИЛИ ПО-СКОРО НЕ ИСКАТ и да чуват за вертикална планировка и изпълнение на проекта според нея....То па тези дето одобряват проектите, колко ли им е "пипето" - тоест това, че даден проект у нас е одобрен, дален не означава, че е читав! Всичко е (говоря предимно по тази част, но не само) за парлама!
    А че има едни, дето се зоват "геодезисти" - ми че те за какво са им на изпълнителите - само излични разходи! Що ?! Като може да си го направят "едно към кесим" - и ето - ще тегак рекичките по плочника...Апък що ли да правят отвеждаща дъждовните води система за тоя кирлив площадец?! Няма смисъл и за Общината - то това...иска поддръжка...нищо, че ще е по-добре за гражданите! Те па къде са ръгнали по площата в тоя дъжда! Само лятос!