Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 16:17 2 481 1

Колко похарчиха чужденците за имоти у нас

  • инвестиции-
  • чужденци-
  • имоти-
  • бнб
Колко похарчиха чужденците за имоти у нас - 1
Снимка: М. Богданова ©

Излязоха данните на Българска народна банка (БНБ) за това на каква стойност са купили чужденци недвижими имоти у нас през първите седем месеца на текущата година – 51.6 млн. EUR. Първото място не е нито за руснаците, чийто интерес постепенно затихва през последните години, нито за англичаните, които така и не преоткриха страната ни след имотната криза от 2008 г. „Златният медал” е за швейцарците, които за периода януари-юли са вложили в български недвижимости 22.7 млн. EUR. Второто място е за Норвегия с 6.1 млн. EUR. На трета позиция, с вложени 5.1 млн. EUR, се нарежда Русия.

За разглеждания период на миналата година вложенията в недвижими имоти от страна на чужденци са били 59 млн. EUR. Дефакто намалението за тази година е 7.4 млн. EUR.

Разглеждайки общо инвестициите в България, то за първите седем месеца на текущата година най-много вложения има от страна на Холандия – 199.1 млн. EUR., което представяла 20.2% от всички реализирани за периода инвестиции, които са в размер на 987.3 млн. EUR. Второто и третото място са за Люксембург и Великобритания, съответно със суми от 145.1 млн. EUR и 128.1 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обеднял руснак

    0 0 Отговор
    Най-добрия начин да откажем руснаците да купуват е путин да остане още поне един мандат !