Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 10:09 2 403 5

Протести в Атина срещу строителството на джамия

  • атина-
  • протест-
  • джамия
Протести в Атина срещу строителството на джамия - 1

Поне дузина протестиращи окупираха в сряда привечер строителната площадка на първата джамия в гръцката столица, пише в. „Катимерини“.

Акцията беше организирана от крайнодясната и ксенофобската „Златна зора“. Нейните привърженици издигнаха лозунги срещу изграждането на джамията и искания на мястото да се построи социален център.

Гръцките телевизии отбелязват, че строителството в бившата военно-морска база все още не е започнало заради тромавата бюрократична процедура по получаването на лицензии.

„По-добре е да имаме едно официално място за молитва на мюсюлманите, отколкото двеста неофициални разпръснати навсякъде из Атина“, заяви кметът на столицата Йоргос Каминис. Той не пропусна да припомни, че Гърция трябва да изпълни поети ангажименти по международното право. Освен това правото на свобода на вероизповедание било гарантирано от конституцията, отбеляза Йоргос Каминис.

Изграждането на първата джамия в Атина беше подкрепено с нарочно решение от август на парламента. Стойността на строителството възлиза на €887 млн. Те ще дойдат от държавния бюджет.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 1 Отговор
    Браво на гърците..трябва България да се поучи..ние също плащаме данъци а се строят само църкви..трябва и джамии

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Morgoth

    0 0 Отговор
    €887 млн. за една джамия?!? Това джамия или палат ще бъде?
  • 3 айде марш

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Турчино, марш в Турчария. Там джамове бол. И великия ви везир Ердоги е там.
    Нагли, на лошо отиват нещата с примитивните ви ислямски тикви. Не стига, че сте обсебили цяла югоизточна България. Пуделите от сащ и ес-чето ще се намесят със сигурност, но преди това доста чалми ще паднат и ще намалеете значително. Както в Сърбия премахнаха стотици хиляди вредители в близкото минало.
  • 4 ПЕДАЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Някой има ли копие на корана, че ми свърши тоалетната хартия на село ?
  • 5 Хасан

    0 2 Отговор
    Не се засягайте, едно време върху църкви сме ги строяли джамиите и пак ще ги строим! За поевтино, па и сме с две леви ръце, де камък върху камък не могат да сложат.