5 Ноември, 2016 12:21 1 192 0

Облекчен режим за “умни сгради” поискаха на конференцията “Споделена икономика и умни градове”

  • сгради-
  • умни-
  • конференция
Облекчен режим за “умни сгради” поискаха на конференцията “Споделена икономика и умни градове” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Следвайки тенденциите в световен мащаб организаторите от b2b Media насочиха вниманието към споделената икономика и изграждането на „умни градове“. За втора поредна година конференцията събра официални лица, представители на най-успешните компании в сферата на технологиите, архитектурата, строителството и други сектори, медии, стартъп предприемачи и гости. Иновациите са движещата сила за развитието на „споделената икономика“, а реализирането на проекти в сферата на „умните сгради и градове“ зависи не само от желанието на инвеститорите, но и от регулаторната среда, в която те са поставени.

Участниците в събитието се обединиха около искането да се облекчи режима и да се регламентират стимули за инвеститорите в „умни сгради“.

„Представете си, че сутрин не отивате в офиса. Представете си, че офисът идва при вас. Концепцията за "мобилен офис" се променя много бързо с идването на "умните градове"“, разказа Облекчен режим за “умни сгради” поискаха на конференцията “Споделена икономика и умни градове”

арх. Ангел Захариев в своята презентация на събитието.

“Сега говорим за глобализация. Градовете обаче все повече ще играят основна роля. В момента 20 мегаполиса в световен план имат над 10 млн. души население, а в следващите години те ще станат поне 40. Тези градове са самостоятелни икономически играчи и след време ще започнем да говорим за регионализация и за градовете, носещи иновации”, коментира Стамен Янем, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.   

Лекторите и презентаторите на конференцията обсъдиха и теми като: Интелигентни машини и умни хора - бъдещето на бизнеса, съвместно потребление и споделена икономика, преминаване към дигиталната реалност, цифровизация в ежедневието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА