Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 08:43 1 929 2

Нови мерки за охлаждане на пазара

  • хонконг-
  • цени-
  • пазар-
  • охлаждане

До 15% увеличиха гербовия данък при покупка на второ жилище в Хонконг. Това е второто увеличение на налога за последните три години. Промяната се отнася както за физически, така и за юридически лица.

Главната причина за прилагането на мярката е бързият ръст на цените при жилищата. С 8.9% са поскъпнали имотите за първите девет месеца на текущата година. За последен път гербовият данък властите увеличиха през февруари 2013 г., отново за купувачите на второ жилище. Тогава налогът беше увеличен от 4.25% на 8.5%.

Поне с 5% трябва да поевтинеят цените на жилищата през следващите два месеца във връзка с направената промяна, прогнозират анализатори. А броят на сделките трябва да намалее с 20%-30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 1 Отговор
    Балончето се надува...
  • 2 Симо

    2 0 Отговор
    Коки, почвай да продаваш имотите си в Хонконг тогава :) И си пише името с главна буква.