22 Ноември, 2016 12:51 4 063 3

Парите за саниране са усвоени

  • саниране-
  • пари-
  • павлова
Парите за саниране са усвоени - 1

„Всички сгради, които са одобрени, които са в процес на реализация и за които има осигурено финансиране към днешна дата ще бъдат завършени и хората могат да бъдат спокойни“, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и допълни, че програмата продължава да работи.

Причината да не се продължи към момента приемането на нови документи и одобрението на нови кандидатури е, че отделените 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради са усвоени и МРРБ няма право да похарчи нито 1 лев повече. Ако това стане, „аз ще подлежа на разследване от страна на прокуратурата, за безстопанственост и за сключване, или позволение да се сключат финансово необезпечени нови договори“, обясни регионалният министър в оставка.

МРРБ внесе предложение в бюджета за следващата година да се осигури още 1 млрд. лв. за продължаване на програмата с поемането на нови договори. „В ситуацията на подадена оставка, в която се намираме, в дебата между първо и второ четене на бюджета за 2017-а, много ясно се чуха посланията на отделните политически сили и ние не знаем какво ще се случи след второ четене на бюджета”, каза Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дед Мороз

    4 2 Отговор
    А снегът, кого ще изненада сега, като вече я няма малката Винеткопродавачка ???

    Коментиран от #2

  • 2 Снежка

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дед Мороз":

    Може би по правилно е с М-продавачка :)
  • 3 Гости

    0 0 Отговор
    1 000 000 000 в Герб ги имат за ДЖОБНИ