8 Декември, 2016 18:05 2 884 0

Поевтиняване при всички видове имотите на Острова

  • великобритания-
  • цени-
  • имоти

Значителен спад на броя сделки с недвижими имоти в Лондон е отчетен през септември. Подобна ситуация е имало точно преди началото на кризата през 2008 г., припомнят анализатори. По данни на агенция Portico Estate Agents броят сделки е спаднал с 50% спрямо същи период на 2015 г.

Отчасти това може да се дължи на въведения на 1 април гербов налог тази година. След тази дата покупките рязко спаднаха. Така например, през април в Уестминстър сделките са спаднали с рекордните 84%. И към момента картината в региона е същата.

Продажбите на луксозни имоти в Лондон към днешна дата са със 60% по-малко спрямо миналата година. Там за пръв път от 2008 г. е отчетено и първото поевтиняване в рамките на 1.1%. Подобна картина, при която първо броят сделки е намалял, а след това и цените на имотите, е имало през 2008 г. А възстановяването на пазара е започнало с ръст в продажбите, а след това и в цените.

С 6%-7% ще поевтинеят имотите в близко бъдеще, прогнозират местни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА