25 Декември, 2016 15:17 3 364 3

Женева и Лозана не са градовете мечта за живот

  • женева-
  • лозана-
  • град-
  • живот-
  • качество

Федералната статистическа служба на Швейцария (ONS) смята, че Женева и Лозана са доста шумни градове, в които има сравнително висок брой грабежи и съществуват доста жилищни проблеми. От ONS са посочили показателите, които влияят на качеството на живот в Цюрих, Берн, Лозана, Базел, Люцерн, Санкт Гален и Лугано. Акцентите са трудоустрояване, жилище, безопасност, инфраструктура.

Оказва се, че Лозана е лидер по равнище на безработица. Не по-добра е ситуацията в Женева. Женевската агломерация дори изпреварва Лозана по брой на безработни лица. Столицата на кантона Во се оказа на първо място по брой на постоянно живущи лица, нуждаещи се от социална помощ.

Женева е на първо място по пренаселеност. Има се предвид делът на броя жилища, в които живущите са повече от броя на стаите. В Женева този показател надвишава 15%. Процентът на достъпност до наем на жилище също е важен показател. По него най-лоши са данните за Лозана и Цюрих. Ограниченото предлагане кара хората да избират по-скъпи жилища или да напускат централната градска част и съответно да губят повече време в път до работното място.

Женева също така се оказва и градът, в който шумът надвишава 55 децибела, което пречи на 65% от населението да спи спокойно. Също така тя влиза в групата на най-малко „озеленените” градове в страната. Женева е и мястото с най-висока криминогенна обстановка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехе

    3 1 Отговор
    Все едно не става въпрос за Швейцария, а за Албания
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 алов

    0 0 Отговор
    .аси, много западнала била тази Швейцария бе