Last news in Fakti

29 Декември, 2016 06:16 1 239 0

Ново групиране на морските плажове

  • закон-
  • черноморие-
  • плаж-
  • промени
Ново групиране на морските плажове - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Целта на промените е да се създаде необходимата нормативна база, способстваща за въвеждане на възможността за групиране и класифициране на морските плажове съобразно техните физико-географски дадености и видовете туристически услуги, които могат да бъдат предоставяни в рамките на дейностите по стопанисването им.

„Предложена е цялостна преработка на административно-наказателните норми с цел да бъде определена компетентността на органите при установяване на административни нарушения и налагане на наказания. Предвидена е процедура и ред за прилагане на принудителните административни мерки, като същите, доколкото не са административни наказания, могат да се прилагат самостоятелно или кумулативно с предвидените наказания” пише още в решението на правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА