2 Януари, 2017 10:21 7 068 5

ТОП 10 на градовете с най-нисък стандарт на живот

  • град-
  • качество-
  • живот

Mercer – една от световните компании в сферата на HR, за поредна година публикува индексът за качество на живот (Quality of Living Index). При него се оценява качеството на живот по редица параметри в градове по цял свят. Изследването помага на международните компании да формират справедлива заплата на своите сътрудници, които работят зад граница. Цените на имотите във въпросните градове са едни от най-евтините в света. Причината е именно липсата на нормален начин на живот.

В изследването са включени 450 града, като Mercer взема под внимание фактори като: политическа стабилност, спазване на законите, валутни регулации, банкови услуги, достъпност до средства за масова информация, степен на цензура, ограничаване на личната свобода, достъпност до медикаменти и услуги в сферата на здравеопазването, инфекциозни заболявания, канализация, замърсяване на въздуха, ниво на образованието, достъпност до международни учебни заведения, качество на комуналните услуги като ток, вода, градски транспорт, задръствания, ресторанти, театри, кина, ниво на спортната инфраструктура и други.

Кои са ТОП 10 на най-лошите градове за живот?

10. Конакри, Република Гвинея

Този пристанищен град се характеризира с крайно ниско ниво на лична безопасност. Висок брой престъпления, множество протести, редовни демонстрации са нещо обичайно за Конакри.

9. Киншаса, Република Конго

Междуетническите конфликти са основният фактор, който поставя града в ТОП 10 на най-лошите за живот. Освен това, редица организации с нестопанска цел редовно оказват хуманитарна помощ на населението както в Киншаса, така и на територията на цялата страна.

8. Бразавил, Конго

Корупционни скандали в правителството са причина за вълна от протести в града, в резултат на които полицията е убила много хора.

7. Дамаск, Сирия

Mercer отбелязва, че градът постоянно се сблъсква с терористични атаки и насилие, което съществено понижава равнището на живот на местното население.

6. Нджамена, Чад

Градът е разположен в един от най-бедните региони на планетата. Той редовно страда от терористични атентати от страна на групировката „Боко Харам”. Те често атакуват града, в резултат на което страда население, а равнището на сигурност е крайно ниско.

5. Хартум, Судан

Вторият по големина град в Судан е ключов пункт за вербуване на членове на Ислямска държава.

Это второй крупнейший город в Судане. При этом город является ключевым пунктом вербовки террористической организации ИГИЛ.

4. Порт о Пренс, Хайти

Много високо ниво на престъпността се отчита в града, което го прави много опасен за туристи. Изнасилвания, грабежи, убийства – вички тези престъпления са често явление в Порт о Пренс.

3. Сана, Йемен

Най-големият град в Йемен, който стана жертва на въздушни нападения от страна на Саудитска Арабия.

2. Банги, Централноафриканска република

Столицата на ЦАР се характеризира с висок процент на бедност, а много от местното население буквално води борба за оцеляване. В Банги редовно има сблъсъци между вражески групировки, което също е негативен фактор относно безопасността в града.

1. Багдад, Ирак

Тази столица е в ситуация, при която дефакто цялата инфраструктура е разрушена в резултат на военни действия. Освен това, населението на града продължава да се сблъсква с опасност от страна на терористичната организация Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    12 1 Отговор
    Като изключим страните в които външни фактори внесоха война, ето средното IQ на останалите според iq-research.info:

    Гвинея - 67
    Конго - 76
    Чад - 68
    Судан - 71
    Хаити - 67
    Централно-африканска република - 71

    IQ 70 е границата под която човека се определя с "леко умствено изоставане"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чичу Ади

    3 0 Отговор
    Как пък Багдад е с най-нисък стандарт на живот, когато заплатите са около 5-10 пъти по-високи от софийските?
  • 4 некойси

    5 0 Отговор
    Хартум, Судан :)
    Это второй крупнейший город в Судане. При этом город является ключевым пунктом вербовки террористической организации ИГИЛ.

    Оказва се че всеки може да бъде журналист, макар и с гугъл транслатор :)
  • 5 RADO

    1 0 Отговор
    HAHA A KUDE E SOFIA, I GRADOVETE OT SEVERNA BULGARIA.