19 Януари, 2017 06:21 13 113 17

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

  • хотел-
  • дизайн-
  • швеция

Повечето норвежци предпочитат да прекарват уикендите сред природата. Тази е и една от причините за високата популярност на мини хотелите в горите, където може да се пренощува една нощ. Наскоро в северната държава беше открит поредния такъв нестандартен дом на височина 10 метра. От него гостите могат да се наслаждават на северното сияние.

Норвежкото архитектурно студио Snøhetta представи един от своите последни проекти – хотелът The 7th Room разположен в северна Швеция. Той е една от шестте постройки в гората, които са обединени в туристическия комплекс Treehotel.

Фасадата на The 7th Room е облицована с обгорени борови дъски, а основите на сградата са покрити с голям алуминиев лист с щампа на дърво, което отлично „маскира” постройката в гората.

Светлият интериор рязко контрастира с тъмната фасада. Стените и подовете са с фурнири от бреза. Вътрешността на помещенията е доста „лаконична”. В тях са разположени само най-необходимите мебели. Заобикалящата среда може да бъде видяна в целия си блясък благодарение на огромните прозорци, които компенсират скромното обзавеждане.

Къщата е с площ 55 кв.м. и е предназначена за петима души. Включва две спални, дневна, баня и мрежеста тераса, на които някои смелчаци дори преспиват в спални чували. За тези, които искат да спят по по-традиционен начин и в същото време да се любуват на северното сияние, са светлинните люкове в такава на помещенията.

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

Замаскирано в природата (СНИМКИ)

Замаскирано в природата (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    33 1 Отговор
    Треее вдигаме стълбата нощем да не ни изядат мечките!!!
  • 2 Джон Смит

    18 2 Отговор
    И аз искам такава къщичка в планината! Колко излиза?
  • 3 тиквоча

    28 0 Отговор
    тва ако е в БГ м...лите ще задигнат стълбите вечерта и ще си останеш горе ! А ако са от по-големите айдуци ше те гепат с все къщата !
  • 4 ХХХ

    23 3 Отговор
    "Къщата е с площ 55 кв.м. и е предназначена за петима души. Включва две спални, дневна, баня и мрежеста тераса" ... Аз живея в апартаментче 50 кв., а имам само една малка спалня, баня и всекидневна с кухненски кът. Каква стана тя? Кои квадрати са верни. май в BG-то ни е.*ат яко и за всичко, вкл. и за квадратите. Пфффф

    Иначе евала им на норвежците - дизайн трепач. Моежеше само вместо тази голяма стълба, един асансьор за по-лесно и безопасно. :)

    Коментиран от #5

  • 5 Густо Майна

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Ами като се навирате зорлем в "новото строителство"... Аз съм в 49 кв. м. Спалня, хол, кухничка и т. н. По норвежкият стандарт. Навремето го водеха гарсониера лукс. През годините имотните чакали размътиха мозъка на народа и сега се води двустаен!!! Кой бил лудият?!
  • 6 дддддд

    5 7 Отговор
    тва е някво 3д всеки конструктор ще ви каже че такив аоснови без земетрусно връзки са смехотворни ..тва само от вятъра ще бъде съборено да не говорим за трус

    Коментиран от #9, #16

  • 7 ХХХ

    10 1 Отговор
    До коментар #5 от "Густо Майна":

    Е, съгласен съм с теб, но твоята "Гаросниера лукс" скоро ще стане на 100 и какво правиш? нали знаеш колко е полезния живот на сградите. Моят е от 2006, тухличка, поне е сравнително нов. Друг е въпроса, че в BG вече всичко е опорочено и страната и нацията ни умират, вярвате или не.
  • 8 Svinsko

    7 4 Отговор
    Мн е грозна цялата от желязо не е ясно дали има кенеф за срание вътре и е нема такъв клинч щот тва затопляне няма като дори и пода е във въздуха и мн грозено обзавеждане от икеа модерен стил.Мразя модата харесвам каменните камини дървото кожени мебели стил уинчестър и ирландско уиски
  • 9 Mihail Zlatev

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "дддддд":

    Да си гледал карта на сеизмичната опасновст в Европа?

    Коментиран от #11

  • 10 Васичка Атанасова

    3 2 Отговор
    детска работа
    и ние като деца сме се правили къщи по дърветата
    изглежда ми нестабилна и лесна за покушение
    но за тях е оргинално
    при нас не ние имаме друго мислене и ни трябва стабилна къща
  • 11 Васичка Атанасова

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Mihail Zlatev":

    ква карта ве мой
    аз да хвана една тръба че като е разклатя отдолу и горе ще трепериш
    а ако те вържа с едно желязно въже и те дръпна с джипката
    няма да знаеш кво става с теб
    ще видиш едно небесно сияние
    ние да не сме маймуни че да се катерим по дърветата
    аз не бих заспал в това нещо
    а и да колегата е прав ако има вятър ще ти отнесе къщата

    Коментиран от #13

  • 12 Българин за жалост

    12 1 Отговор
    Като чета коментарите си мисля, колкомного хора не могат да видят по-далеч от носа си.
    Първо всички са инжинери,архитекти и разбират от всичко.
    Второ гледат да намерят(измислят) някой недостатък, защото българинът все е недоволен и намира кусури на чуждия труд, но не и на своя.
  • 13 BULтериера

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Васичка Атанасова":

    Недей го мисли на теб мястото не ти е там, стой си в железобетонната клетка пий ракията..не се претварвай с мисли
  • 14 кроко

    1 4 Отговор
    Къв кенеф, ква баня? Аз не виждам тръби нито за права, нито за обратна вода? И как ще ги предпазят тея тръби от замръзване?

    И не мрънкайте че била къща на дървета, а четете статията - никъде не се казв3а че са я лепнали на дърветата. Ако погледнете снимките, ще видите че има колони.

    Коментиран от #17

  • 15 бат Бойко

    1 5 Отговор
    Според мен стои на десетина тръби и няма да падне, за клатенето не знам. Изглежда като 4ти етаж. Водата докато стигне по едната тръба, а акото слезе по другата и двете ще замръзнат! 55 кв. м под формата на П, с какво го отопляват, а и тръбите? Може да акат и пишкат от високо, и като пада от 10-12 метра замръзва и го изкарват с трудовашка количка на буци - тор и им плащат! Не видях количката?
  • 16 корса

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "дддддд":

    Пак погледни картинка 2, бебчо.Противоветрови връзки бол!
  • 17 ссс

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    Нали питаш за тръби, хем тръби хем колони..