27 Януари, 2017 14:21 5 110 4

Стойкова: По-трудно ще се продава „на зелено” (ВИДЕО)

  • жилища-
  • цени-
  • зелено
Стойкова: По-трудно ще се продава „на зелено” (ВИДЕО) - 1
Снимка: М. Богданова

По-трудно ще се продава „на зелено”, тъй като вече на пазара има доста проекти, които са започнати, в напреднал етап на строителство са и съответно купувачите ще намират разнообразни решения, е мнението на Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties. В интервю за Факти.бг, тя заяви, че е нормално темпът на поскъпване на жилища да се забави, тъй като бързото нарастване, на което станахме свидетели през миналата година, е в резултат на факта, че пазарът дълго време беше подтиснат от една страна, а от друга страна налице бяха редица положителни фактори. „В момента и търсенето, и предлагането започна вече да се уравновесява. Идеалното търсене, което имат купувачите, е ново строителство в престижните или предпочитани квартали и на добра цена. Вече почти няма цени от 50 000 EUR за жилище ново строителство”, допълва Стойкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалист

    10 2 Отговор
    Отново е снимана сградата до НДК!

    Това недуразумение се строи вече n- на брой години.
    НИКМИ си мислят, че като сложиха логото на ДЗИ и Банката дала кредита всичко ще се оправи само.
    Това, че част от сградата е обечена в стъкла не я прави завършена, до АКТ 16 има най-малко още 2 години сериозно строителство отвътре! Кото гледаме всички с какви темпове се движат нещата, към 2020 година може и да режат лентата.
    Да му мисли този, който е инвестирал...

    На зелено вече никой не купува!!!
    Който плаща, той поръчва музиката!
  • 2 nkavrakov

    11 4 Отговор
    Преди няколко месеца се изтрепваха да пишат как хората купували като луди на зелено сега ,щяло по трудно да става.
    Съветвам всички с планове да купуват жилища да се оттеглят като купувачи да им се дръпнат стремежите за поскъпване на брокерите и банките
  • 3 Умен

    6 2 Отговор
    При покупка на зелено брокерите остават на сухо тъй като много често се контактува директно с инвеститора. Моето наблюдение е, че става по-лесно, а не по-трудно. Има инвеститори, които вземат вече 90% процента чак след акт 16 т.е. много по-лесно и изгодно, ако си с кредит.
  • 4 nkavrakov

    9 2 Отговор
    Ако някой е решил да купува имотт в София хубаво да си помисли дали ще купува на тези цени.
    Липсата на купувачи изстрелва цените само в една посока и тя е само надолу.
    Тук не става въпрос дали има смисъл да живеете в столицата а дали има смисъл да купувате на тези завишени цени.
    Така както и продавачите задържат продажбите и брокерите надуват цената мисля че е съвсем редно и купувачите да се оттеглят от пазара.
    След като няма пари ,брокерите и продавачите ще се освестят малко.