23 Февруари, 2017 10:27 6 526 7

Колко трябва да печелиш, за да си позволиш наем

  • наем-
  • доход-
  • цена-
  • великобритания
Колко трябва да печелиш, за да си позволиш наем - 1
Снимка: Shutterstock

Сайтът Nested.com направи интересно изследване. Той изчисли колко трябва да печели човек, за да може да си позволи да наеме жилище в 33 района на Лондон, 15 други британски градове и 72 световни градове.

Средно в Лондон месечният наем е 1130 EUR, което означава, че човек трябва да печели на месец 3900 EUR. За да живее семейство от 4 души в Лондон месечният доход на домакинството трябва да възлиза на 7400 EUR.

Най-скъпите райони на британската столица са Кенсингтън и Челси. Там наем на жилище за един човек е 3300 EUR на месец. Най-достъпен е район е Бексли в югоизточен Лондон, където месечният наем на жилище е 600 EUR.

Сравнявайки британската столица със световните мегаполиси, тя се нарежда чак на 11-то място в класацията на най-скъпите градове за наем на жилище. Първите позиции са за Сан Франциско, Ню Йорк и Хонконг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 4 Отговор
    Ерго- единствено българските висококвалифицирани ИТ кадри, с диплома от британско уни за магистър, може да си позволят наем в Лондон.
  • 2 Ози

    21 2 Отговор
    "...тя се нарежда чак на 11-то място в класацията на най-скъпите градове за наем на жилище" - "чак на 11-то" място идва да ни внуши "видите ли колко са скъпи наемите по света - ние тука в София живот си живеем". Явно всички познати, които мигрираха в последните 10 години към Великобритания и по-специално Лондон трябва да са някакви мазохисти, защото не искат да се завръщат скоро в Бойколандия... А да знаеха колко е готино в София - едни хубави квартири почти без пари, топло от ТЕЦ-а - кога има кога не, сметки от ТЕЦ-а винаги обаче винаги има - това ползвал не ползвал/имал топло нямал не се брои, просяци по центъра "почти" няма, побоища при ПТП "почти" няма... Аве живот си живеем ние тука, Лондончаните да му мислят!

    Коментиран от #6

  • 3 фен на Ози

    13 0 Отговор
    Евала човече! Взе ми думите от устата :-)
  • 4 От Лондон

    20 0 Отговор
    Излиза, че всички в Лондон живеят на загуба, с парите спестени от годините благодатен живот в България
  • 5 Morgoth

    3 1 Отговор
    При подобни доходи и особено при ниските лихви на запад би било стратегически доста по-добре да си купиш апартамента отколкото да пълниш нечии джоб.
  • 6 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ози":

    Много българи живеят невероятно скотски живот в Лондон. Тъпчат се по 10-15 човека в квартири, пълни с дървеници и хлебарки. Но е друго като се върнат лятото в България да казват, че живеят в Англия, нали?
  • 7 The

    6 1 Отговор
    Не чак толко зле.В София най ниските наеми са около 400 лв. консумативи още 200 лв. с средна заплата от 700 лв при двама рабоещи четири човека направо си е мизерия.дали тук е ефтино ?