Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 10:37 3 036 2

Чехия: Едно жилище 30 кандидат наематели

  • чехия-
  • жилища-
  • наем
Чехия: Едно жилище 30 кандидат наематели - 1
Снимка: Shutterstock

Високото търсене на качествени жилища в Чехия доведе до това, че за един имот има до 30 клиенти. Най-голям е интересът към маломерните апартаменти. Повишаването на наемните цени при тях е и най-голямо – 7% от началото на 2016 г. досега.

В някои чешки градове обаче наемите отчитат и до 50% ръст. Например в Пардубице, където през миналата година е бил открит нов автомобилен завод и се регистрира наплив на служители от съседни региони.

В Чехия се отчита ръст не само при наемните нива, но и при цените на жилищата. Ако се сравнят днешните показатели с тези от кризисната 2008 г., то в Прага апартаментите са повишили стойността си с 23.3%, а в останалите региони на страна средното поскъпване е 3.9%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Радост за брокерчетата, и ако това не им стопля душата....ех времена, ех комисионни, ех балъчета.
    Пускайте, Боко като построи завод за цели проводници и тука ше стане гнетеница от селяндури за гарсониерки. И тогава.....дайййй, мале банката, брокеро, евро-снимани за предварето и жули на 12%кредит във франкове. Егати кефа за системата...
  • 2 Bebeto

    2 1 Отговор
    Тъпанари, Чехия е истинска държава и БВП на човек е по високо от Гърция вече! Вие освен от икономика не разбирате и от недв. Имоти, а ръсите мнения по форумите.Четете повече и не се подигравайте на преуспяващите бивши соц. държави като по добре си погледнете нашата кочинка!!!