16 Март, 2017 14:12 1 879 3

Най-доброто летище в света

  • летище-
  • класация-
  • сеул
Най-доброто летище в света - 1
Снимка: Shutterstock

Incheon International в Сеул е признато за 12-ти пореден път за най-доброто летище в света в класацията на Airports Council International (ACI). Второто място е за Changi в Сингапур. Бронзовият медал си разделят две индийски летища – в Делхи и Мумбай.

В класацията са включени летища, чийто пътникопоток на година надвишава 40 млн. души. В допитването, проведено в 84 държави, са се включили 600 000 пътници. Анкетата е включвала 34 показателя за ефективност.

Летището в Сеул е събрало 4.994 точки при възможни 5. Интересното при него е, че разполага с голф игрище, ледена пързалка, SPA център, казино, както и Музей на корейската култура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роско

    4 0 Отговор
    Много са напред. Вярно е.
  • 2 Индия

    2 1 Отговор
    Странно че Азия е толкова напред
  • 3 Боремеров

    1 3 Отговор
    Западните брокерчета и представители на големи фирми щъкат по света търсейки евтини работна ръка и суровини, те са посетили многогкратно всички летища, спа центрове и елитни клубове за пр...итутки