Last news in Fakti

18 Март, 2017 11:34 3 119 0

Най-добрият летищен терминал в света

  • летище-
  • мюнхен-
  • терминал
Най-добрият летищен терминал в света - 1

Терминал 2 на Летище Мюнхен беше обявен за най-добрия терминал в света на престижните награди World Airports Award 2017. Класацията е на база допитване сред 14 милиона пътници от цял свят. Терминал 2, който отвори врати през 2003 г., вече включва и ново сателитно съоръжение, влязло в експлоатация през април 2016 г. Завършването на проекта за разширение увеличи капацитета на Терминал 2 от 11 на 36 милиона пътници годишно. Новата сграда разполага с 27 ръкава за отвеждане, които предоставят на пътниците директен достъп до самолетите, без да е необходим автобусен трансфер. Терминал 2 се управлява съвместно от Летище Мюнхен и Lufthansa в партньорство 60:40.

Резултати, постигнати от Терминал 2 и отличени на световните награди в авиационния бранш, се дължат на редица фактори. Наред с впечатляващите резултати в категориите за цялостно изживяване и комфорт на пътниците, терминалът постигна топ рейтинги по отношение на възможностите за развлечение и тихите зони, в които гостите могат да релаксират, да четат или работят. Т2 обра овациите и като транзитен терминал: още в архитектурния план сградата беше проектирана така, че да сведе времето за прекачване до минимум. Добавянето на централен сателитен терминал подобри качеството и капацитета на Терминал 2– като една от най-модерните летищни сгради в света, сателитът предлага на пътниците широка гама от възможности за пазаруване и заведения за хранене в приятна обстановка, при това на фона на естествена светлина. Общата площ на магазините и заведенията в Терминал 2 беше увеличена почти двойно с добавянето на 7000 нови квадратни метра с ресторанти, кафенета и търговски обекти. Възторжени отзиви спечели и декорът на сателита с множеството си детайли, вдъхновени от местните забележителности и култура, които не оставят у пътниците никакво съмнение, че се намират в Мюнхен.

Изходите към самолетите са проектирани като футуристични зони за чакане, съобразени с нуждите на пътниците. Навсякъде в Терминал 2 пътниците могат да намерят тихи зони, в които да се отпуснат и релаксират в удобните кресла. А онези, които желаят да използват времето си продуктивно, ще оценят свободния достъп до безжичен интернет, контактите и връзките за USB. Семейните зони за чакане са организирани така, че най-малките да могат да изразходят излишната си енергия, преди да се качат в самолета. В допълнение, сателитният терминал за първи път предлага душове извън салоните на Lufthansa. Те са разположени на нивото за пътуващи извън Шенгенското пространство. Пътниците, които желаят могат да се освежат преди полет на дълги разстояния.

Специален оазис на спокойствие представляват единайсетте салона на германския национален превозвач в Терминал 2. Те вече включват и пет нови салона в сателитната сграда, които предлагат впечатляващ изглед към летищната площадка. За максимален комфорт, терасата на покрива на салона за първа класа включва ексклузивни удобства, и то в сърцето на летището. Салоните за пътници с ограничена подвижност и тези за непридружени деца разполагат със специализирано оборудване за гостите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА