Last news in Fakti

15 Юни, 2017 13:16 5 430 3

Незаконен хостел в посолството на Северна Корея в Берлин (ВИДЕО)

  • хостел-
  • берлин-
  • посолство-
  • северна корея
Незаконен хостел в посолството на Северна Корея в Берлин (ВИДЕО) - 1

Хостел, който е разположен на територията на посолството на Северна Корея в Берлин, продължава да приема резервации чрез интернет и по телефон, независимо от забраната на германското правителство въпросната част от имота да не се използва за търговска дейност, съобщи радиостанция „Свободна Азия”. „Да, резервации са възможни”, цитира агенцията служител на The Cityhostel Berlin, който потвърди, че хостелът работи в обичаен режим. Справка в сайта му показва, че почти всичко е заето до ноември на текущата година.

Забраната на германското правителство датира от 10 май т.г. Тогава министърът на външните работи на ФРГ Мартин Шефер, уточни, че решението е взето не от министерството, а от цялото правителство на базата на резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 30 ноември 2016 г., която забранява на Пхенян да използва недвижими имоти за каквито и да е нужди извън дипломатически и консултантски дейности.

Въпросният имот се отдава под наем като хостел от Северна Корея от 2004 г. Най-много The Cityhostel Berlin се ползва от младежи. Цената на нощувка е само 17 EUR за стая, в която могат да отседнат между 4 и 6 души. Закуската е 5.5 EUR. От търговската дейност Северна Корея получава месечно 38 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hans

    2 0 Отговор
    Такъв външен министър на Германия не е имало!
    Тогава министърът на външните работи на ФРГ Мартин Шефер,
  • 2 Закуската е 5.5 EUR

    9 1 Отговор
    Не разбирам - хостелът е на територията на посолството, значи е на територията на Сев. Корея - нали?!
    Какъв е проблемът да го изкарат - посещение с нощувка за културен обмен?
    ДОбра реклама - 17€ за нощувка ЯКАТА ЦЕНА!!!
  • 3 гост

    2 1 Отговор
    На някой високопоставен комунист му е дошла бизнес идеята...