26 Юни, 2017 18:23 3 523 3

Трудни времена за ипотечното кредитиране в САЩ

  • ипотека-
  • сащ-
  • заем-
  • жилище
Трудни времена за ипотечното кредитиране в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Американският пазар на ипотечни кредити го очакват тежки времена, след като темпът на търсене на подобни заеми се забави, а конкуренцията между банките при този вид кредити се засилва, съобщава агенция Reuters.

Част от кредитодателите са обезпокоени от спада на тяхната печалба. В отговор на „по-суровия” климат, повечето кредитори планират да понижат част от изискванията си с цел привличане на повече кредитоискатели. „Очакванията за облекчаване на кредитните стандарти се повишиха през второто тримесечие на текущата година, на фона на това, че повечето кредитори съобщиха за забавяне темпа на търсене на ипотечни заеми и растящото безпокойство по отношение на конкуренцията между кредиторите”, казва Дъг Дънкан, главен икономист на агенция Fannie Mae.

До около 30% падна маржът между група на тези, които са отчели понижение на потребителското търсене на ипотечни заеми за покупка на собствено жилище и тези, които са видели повишаване на търсенето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 0 Отговор
    Супер! Готвят си нова кризичка!
  • 2 гост

    6 1 Отговор
    Ами те така раздаваха на куцо, кьораво и сакато преди десет години и резултата бе наличен след само две години. С лихви от 1,5-2 процента и покритие на 90 процнта от сумата кой не би купил нещо с ипотека. Някои имат по 2,3 ипотеки на една къща и като фалира човека, исканата сума надвишава стойността и някоя от банките все остава на сухо. А в САЩ е нормално да се обяви фалит, за да се прекратят финансовите искания към човека.
  • 3 един

    3 0 Отговор
    Да фалират дано цялата им държава да рухне и от догодина да сменят долара с рублата.