Last news in Fakti

28 Юни, 2017 15:53 1 463 0

Небостъргач грейна в цветовете на Qatar Airways

  • ню йорк-
  • небостъргач-
  • empire state building-
  • катар
Небостъргач грейна в цветовете на Qatar Airways - 1
Снимка: Shutterstock

Емблематичният за Ню Йорк небостъргач Empire State Building беше осветен в червено и бяло в чест на авиокомпания Qatar Airways. Това стана на фона на дипломатическия спор с Катар. Върхът на кулата беше обагрен в цветовете на въздушния превозвач по случай навършването на 10 години от началото на полетите на катарската авиокомпания до САЩ.

В средата на 2016 г. придоби 10% от емблематичния небостъргач. Цената на сделката с инвестиционният фонд Empire State Reality Trust беше на стойност 622 млн. USD. Фондът е създаден през 2005 г. с цел да управлява приходите, които Катар получава от износ на петрол. Той има участие и в лyĸcoзния бижyтepcĸи бpaнд Тіffаnу, в aвтoпpoизвoдитeля Vоlkѕwаgеn и във финaнcoвaтa фиpмa Сrеdіt Ѕuіѕѕе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА