29 Юни, 2017 16:21 2 268 1

Купувачите на второ жилище разчитат на родителите си

  • великобритания-
  • жилище-
  • покупка-
  • цена
Купувачите на второ жилище разчитат на родителите си - 1
Снимка: Shutterstock

Над 30% от британците, желаещи да си купят второ жилище, се нуждаят от финансова поддръжка от родителите си в размер на 26 750 USD, както и да получат помощ от баба си, дядо си и от приятели. Според изследване на Lloyds Bank, 35% от купувачите не могат да си позволят придобиването на имот без финансова помощ, а 23% от британците отлагат женитбата си докато продадат първото си жилище и купят второ. Изследването показва, че средната цена на втория дом, който при всички положения е по-комфортен от първия, е 158 500 USD. При продажбата на първото жилище се спестяват 83% от тази сума и купувачът трябва да доплати само 26 500 USD.

Един от четири купувачи на втори дом смята, че сега е по-трудно придобиването на имот в сравнение с първия път. От този вид собственици 41% са предпочели да купят жилище с ипотечен заем, за да увеличат собствения си капитал, 34% са увеличили сумата, която са икономисвали всеки месец.

За 32% от купувачите на втори дом основният проблем е бил намирането на подходящо жилище. За 26% проблем е високата цена на имотите, а за 24% - наличието на гербов данък. За 22% от клиентите проблем е промяната на лихвите по ипотечните заеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Брей какъв проблем си имат.