3 Юли, 2017 06:16 6 156 4

Цените в Дубай достигнаха дъното

  • дубай-
  • цени-
  • жилища
Цените в Дубай достигнаха дъното - 1
Снимка: Shutterstock

С 20% са поевтинели жилищата през последната година и половина в един от най-привлекателните места за придобиване на недвижими имоти в света – Дубай. Към момента стойността на квадратен метър жилищна площ e достигнала нивата от края на 2012 г. В същото време местни брокери отчитат ръст в интереса от страна на чуждестранни предприемачи.

Спад от 21% се наблюдава и при наемните нива за последните 18 месеца.

Дубай вече е „по-зрял и управляем” град. „Спадът в цените на имотите в емирството изпъква на фона на прегряването на пазара в Ню Йорк и Хонконг”, коментира Лукман Хадже директор на специализирания сайт Propertyfinder.

Над 28 000 нови жилища ще бъдат пуснати на пазара в Дубай до края на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оценител

    11 2 Отговор
    Да купуват глупаците! След време ще ги продават на килограм.
  • 2 незнайко

    13 2 Отговор
    Как може да се каже, кога е дъното на един пазар ? След месец ако поевтинеят още 5% Под дъното ли ще са ? Клишетата не винаги са удачни.
  • 3 ГОШО от ДОЛНО УЙНО

    3 0 Отговор
    Не разбрах нищо за цените. Колко-------
  • 4 Митко

    5 0 Отговор
    Дубай е отвоюван от пустинята, но рано или късно тя ще го погълне отново.