Last news in Fakti

11 Юли, 2017 09:56 3 583 4

Американците се върнаха на руския имотен пазар

  • москва-
  • наем-
  • чужденци
Американците се върнаха на руския имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път след въвеждането на санкциите срещу Русия на наемния пазар на жилища в Москва се появиха американски компании, които търсят имоти за свои служители. Също така се отчита ръст в търсенето на подобни обекти и от страна на европейски компании.

Към момента от всички търсени жилища за наем 23% се падат на фирми, които искат да настанят в тях своите служители. Ръстът през второто тримесечие спрямо първото на текущата година е 3%, отчитат брокери.

39% от т.нар. „корпоративно търсене” се пада на фирми от Азия, най-вече Китай, Индия, Тайван и Япония. До икономическата криза през 2013 г. този дял е бил 10%. Броят на европейските предприятия, които желаят да наемат жилища в руската столица отчитат ръст от 6% за първото полугодие. Това са предимно компании от Финландия, Германия, Австрия и държави от Балканския полуостров.

До въвеждането на санкциите срещу Русия делът на европейските компании при корпоративните наеми е бил 45%. Напускането на европейските и пълното оттегляне на американските компании стана през 2014 г. За пръв път от тогава анализатори регистрират връщане на пазара наеми на компании от САЩ. Това са представители на малкия и среден бизнес, които откриват офиси в Москва и наемат жилища за своите служители.

Както и досега основен дял при корпоративното наемане на жилища имат компании от Руската федерация и ОНД – 53% от търсенето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточняващ

    14 8 Отговор
    Да се върнеш на имотен пазар, драга Милена, означава да инвестираш т. е. да купуваш, а не наемаш недвежими имоти. Тоест твоето писание е една фейк новина, която цели да създаде неверното впечатление, че санкциите са неефективни и икономиката на Русия се съвзема, докато истината е, че задълбава все повече. Впечатлението за поръчкова статия се засилва и от факта, че никой не се интересува, че някакви дребни американски фирми наели офиси в Москва. Наели са и в Киншаса, ама не ни осведомявате за това.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Милена

    5 10 Отговор
    Не ми се обяснявай като не разбираш!
  • 4 Ултра

    6 3 Отговор
    Е...ти гръмкото заглавие, още малко и ще взема да повярвам на сайта:)