Last news in Fakti

11 Юли, 2017 15:21 1 535 1

Дело за имот в центъра на София продължи 18 години

  • дело-
  • имот-
  • срок-
  • софия
Дело за имот в центъра на София продължи 18 години - 1
Снимка: Shutterstock

Дело за недвижим имот в идеалния център на София е продължило рекордните 16 години, 2 медеца и 21 дни. От Инспектората към ВСС уточняват, че обект на спор са били бивши гаражи в сутерена и партера на сграда в пресечка на бул. Витоша”, представляващи магазин за мебели и включващ изложбена зала, магазин, два склада и два гаража. Делото е образувано на 18 януари 1996 г., когато 9 души подават иск в СГС за въпросните имоти и приключва на 28 юни 2016 г.

От Инспектората са установили, че забавяне има на първа и втора инстанция. Делото е забавено с още 5 години и поради фактът, че през 2011 г. Върховният касационен съд връща делото на втората инстанция за ново разглеждане.

„Констатирани са забавяния при разглеждането на делото пред първоинстанционния и пред въззивния съд, свързани основно с многократното отлагане на съдебните заседания поради нередовности при призоваването на страните, както и с големите интервали, през които те са насрочвани. Производството пред СГС е продължило 6 години, 9 месеца и 15 дни. Проведени са общо 14 заседания, насрочвани през периоди от 3 до 7 месеца. Въззивното производство пред Софийски апелативен съд (САС) е продължило близо 6 години, като са проведени 13 заседания, също насрочвани през интервали от 3 до 7 месеца", се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 2 Отговор
    Само у нас сред европейските държави българинът не се е научил да се погрижи за рисковете, които ни съпътстват. Хората правят какви ли не застраховки. Хубавото е, че и у нас вече се появиха застрахователи, които предлагат и нестандартни застраховки, както и добро съотношение между покритие на риска и бонуси. Ето един пример само - БГ ИНС – ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР