Last news in Fakti

20 Юли, 2017 06:21 6 476 0

Продават замък със скрито съкровище (СНИМКИ)

  • замък-
  • продажба-
  • съкровище-
  • шотландия

Имението се намира в Западна Шотландия. Прилежащият към него терен е с площ 54 хектара. Сегашният собственик го продава едва срещу 4.7 млн. USD.

Освен замъка купувачът ще получи и остров Рисг, на който се намира имотът. Тук са създадени всички условия за любителите на водни развлечения: каяк, ветроходство, наблюдаване на китове.

Сред предишните собственици на изключителния имот са диамантеният магнат от Южна Африка Чарлз Рад, сър Кенет Кларк от фамилиятаПейсли, лорд Трент от компанията Boots Chemist Company.

Замъкът, който разполага със 16 спални, е построен от Рад през 1900 г. Строителството му е продължило около 3 години. В него участие са взели около 100 мъже, живеещи в района. Легендата гласи, че диамантеният магнат е скрил брилянт с огромни размери. Но за тези над 100 години никой не е успял да го открие.

Днес замъкът функционира като малка гостилница, както се използва и провеждане на конференции.

Основните особености на интериора са камините от камък, сводести прозорци и врати, ламперия от дъб и мраморни подове. Имотът разполага и с фитнес зала, стая за персонала, съвременно обзаведена кухня, паркинг и място за яхти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА