2 Август, 2017 16:26 2 786 1

Богаташите си падат вече по по-малки къщи

  • къщи-
  • богаташи-
  • изисквания

През 2000 г. богаташите си купуваха къщи с разгъната застроена площ от по 2000-3000 кв.м. Десет години по-късно предпочитаната големина беше 1000 кв.м, а днес се насочват към имоти с площ между 300 и 600 кв.м. В най-голяма степен тенденцията се отнася за извънградски имоти.

В началото на това десетилетие 80% от богаташите, решили да си купят къща, са искали задължително към нея да има басейн дълъг поне 25 метра. Наличието на такъв в близост до къщата, например във фитнес център, не е устройвало купувачите. Те са искали басейн в собствения им имот. Днес картината е коренно различна. Клиентите предпочитат външната инфраструктура, включително и спортната. Близо 30% от купувачите биха се отказали от басейн в дома си.

Актуално остава искането къщата да разполага с гараж поне за няколко автомобила. Разликата тук е, че преди 7 години 75% от клиентите са искали той да е в къщата и да има топла връзка, докато днес са склонни това да е отделна постройка.

Друга особеност е, че през 2011 г. 65% от клиентите са държали към всяка спалня да има гардеробиерна, докато днес акцентът е върху това да има повече спални, дори те да са без въпросния атрибут.

Големите дворове също вече не са на мода сред богаташите. Причината е, че за тяхната поддръжка трябват поне двама работника, които трябва да са постоянно в имота. Преди години купувачите са искали тези служители да бъдат в отделна постройка, но днес вече не са така категорични. Намаляването на разгънатата застроена площ на имота автоматично води до отпадането на част от помощния персонал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1

    4 2 Отговор
    То под 400кв не е къща. По-добре апартамент.
    Басейн в къщата си е хубаво нещо. Не бих се отказал.