21 Август, 2017 16:39 1 655 2

Ремонтът на Биг Бен започна (ВИДЕО)

  • биг бен-
  • ремонт
Ремонтът на Биг Бен започна (ВИДЕО) - 1
Снимки: АР/БТА

Четиригодишната реконструкция на Биг Бен и британския парламент започна. Началото е поставено с демонтирането на най-тежката камбана с тегло 13.7 тона. Целта е да се осигури безопасност на работниците, които ще ремонтират най-знаковия символ на Лондон. Камбаната е монтирана през 1859 г. и по-късно става известна като Биг Бен.

По време на ремонта на часовника само един от четирите циферблата ще остане видим за граждани. Той ще показва точно време като ще е свързан с електрическата система. За да се работи по-ефикасно вътре в кулата ще бъде монтиран асансьор. На реставрация ще бъдат подложени напуканите тухли по стените и подменени керемидите на покрива.

Ремонтът на Биг Бен започна (ВИДЕО)

Строителството на кулата, чиято височина е 96 метра, е дело на британския архитект Огъстъс Пюджин. Съоръжението е завършено през 1858 г. Явява се паметник на викторианската епоха и е включено в Списъка на обектите със световно значение на ЮНЕСКО. До 2012 г. името й е било Часовниковата кула на Уестминстърското абатство. В чест на 60-тата годишнина от възкачването на трона на Елибазет II е преименувана на нейно име.

Очаква се Биг Бен да зазвъни отново през 2021 г.

Ремонтът на Биг Бен започна (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нафарфорий

    2 0 Отговор
    Полумесец ли ще му слагат???????????????

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нафарфорий":

    Може би в края на ремонта на върха !!! До тогава ще са "клекнали" !