Last news in Fakti

11 Септември, 2017 20:56 2 678 0

Пазар, който отново привлича инвеститори

  • кипър-
  • инвестиции-
  • чужденци

Дълги години инвестиционният интерес към Кипър в областта на недвижимите имоти клонеше почти към нула. През 2016 г. започна ръст в броя на сделките с недвижими имоти с чужденци, а през текущата увеличението вече е 65%. От сключени 572 сделки за последните два месеца, 399 са с кипърци, а останалите 173, или 30% са с чужденци. С изключение на Никозия, където не се наблюдава изменение при продажбите, в останалите райони се отчита ръст. На първо място по най-голямо увеличение на реализираните сделки е Фамагуста – 144%. Второто и третото място са за Ларнака и Пафос, съответно 79% и 65%.

За първите осем месеца продажбите на чужденци са се увеличили с 44% в сравнение със същия период на 2016 г., достигнали 1413 сделки.

На вътрешния пазар продажбите са отчели ръст от 15% през август тази година в сравнение със същия период на миналата. Във Фамагуста и Пафос се отчита спад в продажбите, съответно с 22% и 8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА