Last news in Fakti

26 Септември, 2017 17:11 2 590 2

Без пари за саниране догодина

  • саниране-
  • пари-
  • финансиране
Без пари за саниране догодина - 1

Довършване на санирането на започнатите сгради. Това ще е акцентът през 2018 г. ново финансиране от държавния бюджет за обновяване на жилищни сгради би могло да има евентуално през 2019 г. „През 2018 г. и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които към днешна дата са одобрени с договор с Българската банка за развитие, с ресурса, който имаме”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Близо 700 сгради трябва да се санират през 2018 г. като сумата за обновяване е 1.5 млрд. лв. В момента в етап на реализиране са 606 постройки.

Изготвени са подобрения в методическите указания, касаещи процеса и координацията на изпълнението на проектите, в областта на контрола и за мониторинг на процеса от МРРБ. Изготвени са оферти за диверсифициране на референтните цени по дейности. Според министър Нанков, този модел е по-справедлив, тъй като с настоящите цени трудно биха могли да бъдат обхванати сгради с конструктивни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    8 0 Отговор
    Как ще има пари като санирането е с такива високи цени
  • 2 Бате любо

    5 0 Отговор
    Ето как ме ограбват. С чужда пита помен правят.