3 Октомври, 2017 06:16 5 395 8

Екстравагантна къща направена от контейнери (СНИМКИ)

  • контейнер-
  • къща-
  • дизайн-
  • калифорния

Днес архитектите все по-често използват морските контейнери като основен строителен материал. Но още по-интересно е да се строят жилища на крайно нестандартни места. Така например, в калифорнийската пустиня може да се види къща от няколко подобни контейнера, разположени под формата на звезда.

Проектът е дело на лондонския дизайнер Джеймс Уитакър. Площта на имота е 200 кв.м. Конструкцията се поддържа от бетонни колони. Самите контейнери са боядисани в бял цвят, за да се отразява по-добре слънцето в тях. За някой, който минава за пръв път покай тях, те могат да бъдат приети като част от пейзажа. За да не се нагряват през деня стените, а през нощта помещенията да не бъдат студенти, е използван специален изолационен материал.

Вътре също доминира белият цвят. Оранжевият цвят на мебелите изпълнява ролята на цветни акценти. Интериорът е в стил минимализъм. Всеки контейнер представлява отделна стая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    21 3 Отговор
    Идеята на къщата от контейнери е да е ефтина, това на снимките е разсипия. Използвани са контейнери поне за 5 нормални къщи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гостт

    2 0 Отговор
    Повтаряй след мен: КЛЕТКАТА НА ФАРАДЕЙ
  • 5 Ники

    3 1 Отговор
    Това като го гледам или е цялото на програма направено ... или отвънка са го заварили и после вътре е на програма ... Такава изолация дето в тая пустиня да не напече тия контейнери така че, да не се стопи всичко вътре НЯМА .. и да има се съмнявам че от НАСА са им отпуснали нужното количество ...пък и с тия прозорци ТАМ НЯМА ИЗОЛАЦИЯ и не се отварят .. абе смятам че може в горещ ден вътре да е към 200 градуса ... ма така или иначе няма ток и вода ... Такива къщи се правят ... най лесно на Компютъра ... там ти неща не ти трябват ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 656

    3 0 Отговор
    А ми това железо ако го прасне мълния, няма ли човек да набъбне като женско зърно?
  • 8 Ники

    2 0 Отговор
    Това не е реална къща и не е в калифорния и няма такова нещо построено !!! Автора има сайт в който пише , че работата му е да прави арт снимки чрез компютър на неща който не съществуват. " I'm James and I'm a photographer and digital artist. I take photographs of people and buildings, and I use a computer to create photographs of things that don't exist"